Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taxxwwwww

Jaka jest kara za umyślne spowodowanie śmierci? 25lat?

Polecane posty

Gość taxxwwwww

czy otrucie kogos to zabojstwo i max wyrok 25lat? Powiedzmy ze nie dojdą ze to ja bo niby jak bez sladow? Ale zostane oskarżona w postępowaniu poszlakowym bo miałam korzysc w smierci tej osoby... Ile mi grozi? Czy za dobre sprawowanie i nie karalnosc wyszlabym wczesniej?

Gość MałyChłopiec:)
No teraz to juz po ptakach, dojda do Ciebie :D Od 25 lat do dozywocia, za dobre sprawowanie mozna wyjsc po okolo polowie.

Gość sytroeeen
art. 148 1. Kto zabija człowieka, podlega karze pozbawienia wolności na czas nie krótszy od lat 8, karze 25 lat pozbawienia wolności albo karze dożywotniego pozbawienia wolności. 2. Kto zabija człowieka: 1) ze szczególnym okrucieństwem, 2) w związku z wzięciem zakładnika, zgwałceniem albo rozbojem, 3) w wyniku motywacji zasługującej na szczególne potępienie, 4) z użyciem broni palnej lub materiałów wybuchowych, podlega karze pozbawienia wolności na czas nie krótszy od lat 12, karze 25 lat pozbawienia wolności albo karze dożywotniego pozbawienia wolności. 3. Karze określonej w 2 podlega, kto jednym czynem zabija więcej niż jedną osobę lub był wcześniej prawomocnie skazany za zabójstwo. 4. Kto zabija człowieka pod wpływem silnego wzburzenia usprawiedliwionego okolicznościami, podlega karze pozbawienia wolności od roku do lat 10.

Gość agnieszka_agnieszka
nie wiem jak jest w Polsce, ale pamiętam taki przypadek ze stanów, jak skazano kobietę na dożywocie za otrucie kochanka.

Gość fdfdgfghh
jak zabijesz w afekcie to chyba mniej, a kogo planujesz zabic? :P

Gość taxxwwwww
tak tylko pytam :O tesciową :O myslalam, ze bym wyszla po 3-5 latac hale na 1/4 zycia nie chce isc do pierdla :/ musi sie ode mnie wreszcie odczepic tylko nie wiem jak, przeprowadzka nie pomogla, dla niej 120 km to pikuś przejedzenie w 2 godziny z usmiechem na twarzy w srodku nocy

Gość fdfdgfghh
tesciową? chyba nie warto...