Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nadyjka

uporczywe upławy

Polecane posty

Gość nadyjka

Witam! Wiem, że na temat upławów jest mnóstwo pomocy w internecie, aczkolwiek nie mogę znaleźć dla siebie nic odpowiedniego i myślę , że pomożecie mi, między innymi napiszę jakie leki biorę. A więc z upławami zmagam się dość długo, nie mam pojęcia już co robić, używałam płynów różnego rodzaju od lactacydu po AA i inne, byłam u ginekologa, dostałam dopochwowo lek gynazol, który wyciekł praktycznie w jeden dzień, również zażywam tabletki antykoncepcyjne sylvie 20. Proszę o pomoc, jest to naprawdę bardzo uporczywe i przede wszystkim dość wstydliwe przed partnerem. Najlepiej gdyby były to tabletki czy inne leki dostępne bez recepty. Dziękuję z góry!

Najpierw zdiagnozuj co jest ich przyczyną. Globulki dopochwowe zakłada się na noc. Leki bez recepty nie pomogą jeśli jest to infekcja grzybicza lub bakteryjna.

Gość potwierdzam to co Perwersja
napisała leki dopochwowe na noc przed snem ! zrobić wymaz bakteriologiczny i mykologiczny na jego podstawie dobrać leki ! Możliwe tez ze tabletki antykoncepcyjny tak zmieniły ci środowisko w pochwie (na zasadowe) ze będziesz miec notorycznie te infekcje

Gość ruda-milenka
Podczas stosowania tabletek antykoncepcyjnych miałam straszny problem z nawracającą grzybicą pochwy i odbytu. Świąd, pieczenie i upławy doprowadzały mnie do szału. Po kolejnej kuracji antybiotykowej ginekolog polecił mi doustny probiotyk provag z bakteriami kwasu mlekowego, który skutecznie kolonizuje pochwę i chroni prze infekcjami. Biorę go cały czas, nie zrezygnowałam z tabletek i odpukać probiotyk mi służy, ponieważ grzybica nie wróciła.

Gość nadyjka
i rzeczywiście śluz po tym probiotyku jest taki jaki powinien być, przezroczysty a nie białe grudy? Mam tego naprawdę dość.

Gość Perw mobilna
Nie. Tym żelem grzybicy nie wyleczysz. Idź do lekarza.

Gość agula8
a czemu koniecznie bez recepty-unikasz lekarza??? moim zdaniem powinnaś zrobić wymaz i posiew z pochwy-upławy bywają objawem infekcji, poza tym tabsy to hormony a one mogą wywoływać różne reakcje-może wystarczy zmienić tabletki i dobrać inne.To też zależy czy problem upławów miałaś przed antykoncepcją?? Probiotyki tez wskazane, ale nie przez 3 dni tylko na dłużej.Ja po antybiotyku provag brałam 3 tygodnie-potrzeba czasu żeby "wyrównać" florę-powodzenia.

Gość a moze jest to twój
naturalny śluz ! po co histeryzowac skoro nic cie nie boli nie swędzi a przede wszystkim wydzielina nie śmierdzi!!!

Gość a moze jest to twój
a podczas tabletek nie bedziesz mieć zadnego przezroczystego sluzu !!! weź sie doucz ! przezroczysty jest tylko płodny !

Gość lady bronka
przy upławach pomaga lactovaginal, to probiotyk dopochwowy. tak wyczytałam na ulotce. można go tez stosować po leczeniu infekcji. jeśli to nie pomoże idź na wymaz, będzie wiadomo co leczyć i czym.

Gość Betty Q
Tak, tez słyszałam, że Lactovaginal normalizuje wydzielinę z pochwy. Ja co prawda stosuje go w innym celu ale faktycznie z upławami nie mam problemu, choc kiedys bez wkładek higienicznych nie wychodziłam z domu.

Gość sabr!nka...1920
Witam. ja mam dość dziwny problem... od dawna borykam się z obfitymi upławami ale największe są one wtedy gdy np. coś dźwignę ciężkiego..wtedy mnie zalewa totalnie jakbym się po prostu zsikała w majtki. Zaczęło sie od czasu gdy byłam w ciąży..musiałam non stop używac wkladek higienicznych...w sumie tak jest do teraz tyle że czasem nie wystarczają i noszę podpaski :/ Po porodzie (od którego mineło obecnie ponad 2 lata) lekarz przepisal mi na mój problem tabletki dopochwowe... brałam troszke pomogły ale potem znów to samo. Używałam płynów z kwasem mlekowym i nic. Miałam tez infekcje bakteryjna wtedy doszedł świąd, pieczenie ale została wyleczona a upławy trwają nadal. Szczerze to juz mam tego dość i codzień muszę się chodzic jak w pampersie, zero swobody ..najgorzej jest latem...nie moge nawet zalozyc zwiewnej sukienki czy stroju na plażę wrrrr :P wy tez tak macie?

Gość bartłomiejka
do sabr!nka...1920 nie masz nadzerki? problemow z nietrzymniem moczu? jestes pewna ze plyn wydobywa sie z pochwy a nie z cewki? moze to wytryski kobiece? czasem jest tak, ze sa też spontaniczne a wtedy sie robi serio mokro w gaciach :D wymaz na wykluczenie infekcji zrób. może też jakieś probiotyki doustne pomogą? lacibios femina jest takim na układ moczowo-płciowy ogólnie więc moze zlagodzi objawy? no nie wiem, mysle ze badania coś powinny wyjaśnić

sabr!nka...1920, jesteś pewna, że to upławy? Tak jak to opisałaś nie wskazuje na upławy, tylko na wysiłkowe nietrzymanie moczu. Powinnaś iść do ginekologa lub urologa, problem jest kłopotliwy, ale można to leczyć, niekoniecznie operacyjnie.