Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prrobblem

problem z wynajmowanym mieszkaniem-konsekwencje

Polecane posty

Gość prrobblem

szwagier wynajał ludziom swoje mieszkanie(sam wyjechal za granice), okazało sie, ze w tym mieszkaniu jest agencja towarzyska!!! matka szwgra ma pojechac tam jak najszybciej i ich wywalić. mamy prawo natychmiast ich wyrzucić??? i jak ogólnie załawić tą sprawę??bo chce jej pomóc

Gość prrobblem
nikt mi nie pomoże???:(

Gość 2312312
natychmiast raczej nie, w ogóle to moze byc ciężka spraw, jak to jakiś swiat przestępczy to nie zazdroszczę trzeba zobaczyc umowę, i wymówic ja

Gość prrobblem
ale czy to nie jest wystarczający powód aby ich wywalić??? a towarzystwo to nie wiem....chyba ukraińcy, więc niebezpiecznie...

Gość 2312312
ale jaki? Ze seks uprawiaja? Moze jakiś radca by wiedział lepiej, zalezy tez od umowy, co tam było okreslone, jaki typ uzytkowania lokalu

Gość prrobblem
umowa sporządzona-tylko na warunki mieszkaniowe!!!!!tylko!!!!

Gość marcin 1987
jak płacą to w czym problem?

Gość DA RADE WYWALIĆ
W bloku którym mieszkam była taka sama sytuacja.Facet wynajął mieszkanie trzy pokojowe niby studentce,Jak się potem okazało powstal burdel.Sąsiedzi się skrzyknęli, powiadomili Wspolnótę Mieszkaniową,a ta z kolei policję,właściciela mieszkania który wynajmował niby studentce.Wszyscy przyjechali natychmiast,a w środu trzech alfonsów i prosytutki.Mieszkanie opuścili następnego dnia,ale zdewastowali totalnie.Oczywiście zapłacili za wyrządzone szkody przez alfonsów.Nawet zamki były wyrwane w tych drzwiach.Jak widzisz takich wywala się na kopach od razu.Przecież chyba nie wynajmował na dom publiczny ale do zamieszkania porządnym ludziom?

Gość prrobblem
to tak jak piszesz najpierw wypadałoby zawiadomić spółdz.miesz.i policję, szwgra matka chce tam jechac ze mną, ale ja przemyślałam i nie chce jechać, mam małe dziecko, potem nie mam zamiaru bać sie żeby mnie zastraszyli... A matka szwgra nie będzie miała problemów jeśli chodzi o policję?????umowa sporządzona jest ok.

Możesz powiedzieć że w umowie nie ma aneksu o podejmowaniu działalności gospodarczej, a działalność została podjęta i o ile mają TO zarejestrowane masz prawo wymówić im wynajem.

Gość prrobblem
z kokardą---oooo, dobra podpowiedź:) ale tego samego dnia myśle, że da rade wyżucic je z domu, w razie co policja i tyle.

Gość prrobblem
no chyba ze mnie tam by zatrudnili w tej agencji to nie musieli by sie wyprowadzać

Gość prrobblem
bawi cie to podszywaczu???????