Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bambo bee

Mam pytanie

Polecane posty

Gość Bambo bee

Planuje wrocic do polski ns stale I bede miec rente 7-8 tys zl miesiacznie . Jaki poziom Zycia moge oczekiwac? To bede ja I male dziecko. Planuje Dom na wsi wszystko za gotowke bez kredytow , chcialabym pojechac raz w roku na wakacje. Dla tych ktorzy beda pisac ze ludzie zyja za 1000 to powiem ze tez zaznalam glod, do polski jezdze tylko na wakacje wiec ciezko mi powiedziec o byciu tam na stale , na co moglabym Sobie pozwolic?

Gość Ustaw suwaki
"Planuje Dom na wsi wszystko za gotowke" ceny nieruchomości są większe w Polsce niż na zachodzie co do 7tyś to będziesz żyć jak pączek w maśle

Gość Bambo bee
Dziekuje za odp na domek mnie stac, juz jestem bardzo dlugo zagranica ale jestem ciekawa o samo zycie

Gość Bambo bee
Nikt sie wiecej nie wypowie?

Gość Bumbo bee
Powielam pytanie

Gość Groopoon
Zycie na wsi jest dużo tańsze niż w miastach. Musisz jednak mieć na względzie dodatkowe opłaty, bieżące remonty (bo chcesz kupić dom, a nie budować), samochód, żeby choćby dowieźć dziecko na dodatkowe zajęcie, pojechąc do większych sklepów itd. Ale tak, czy inaczej 7-8 tys. zł to dobre pieniądze, wystarczą na bardzo godziwe życie na 2 osoby.

Gość jesli masz pieniadze na dom
to za 7-8 bedziesz zyla wygodnie, mozesz spokojnie jezdzic co rok na wakacje, dokad chcesz. Mozesz tez częsciej. Trudno powiedzc, czy nie bedzie jakiejsc galopujacej inflacji, ale pewnie wtedy byc ci rente zrewaloryzowali ( rozumiem, ze to zagraniczna)

Gość Bumbo bee
Dziekuje za odpowiedzi, ciesze sie ze to by wystarczylo, ewentualnie moge jeszcze dorabiac Jako tlumacz lub dawac korepetycje

Gość wredniucha2
""ewentualnie moge jeszcze dorabiac Jako tlumacz lub dawac korepetycje"" na wsi na pewno będziesz miał wielu klientów

Gość Bumbo bee
Kto powiedzial ze korepetycje na wsi? Mialabym 5 kilometrow do miasta wiec moglabym dojezdzac do klienta :)