Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie mam pojęcia jak to będzie

Jestem w ciąży i co dalej? :) Pozytywny temat :)

Polecane posty

Jestem w ciąży i mam jedno mega obszerne pytanie :) Nie, nie co teraz w sensie, że nie chcę być, że nie chciałam, że nie mam gdzie mieszkać, że nie mam pieniędzy, nie ma ojca itd :) Otóż, nie mam pojęcia o ciąży, porodzie, zajmowaniu się dzieciaczkiem. Nie wiem co mam kupić, co mi potrzebne na pocżątek. Nie mam nikogo kto mi może pomóc zająć się dzieckiem, tzn mama, koleżanka, kuzynka. Tzn pomóc w sensie powiedzieć co i jak, jak kąpać, jak karmić itd. :) Może znajdą się tutaj jakieś przyjazne dusze i mi pomogą?:)

Gość week of view
instynkt kochana, instynkt. Ja nic nie wiedzialam, kompletne zero! a teraz zajmuje sie 3 tyg synkiem. Nikt mi nic nie pokazywal:) no oprocz poloznej ktora pokazala jak sie pieluszke zmienia:classic_cool:

Gość week of view
a karmienie to na rzadanie:) srednio 8 razy na dobe:)

Gość mama x 2
Kazda młoda mama boryka się z takimi pytaniami i problemami,niestety tego nigdzie nie uczą jak zajmować się dzidziusiem,ale uwierz, to przychodzi samo z siebie poprostu każda matka wie co dla dziecka najlepsze.Najważniejsze jest dużo ciepła i miłości. POWODZENIA

możesz się wynieść na macierzyński ? :O nie potrzebujemy tu kwok z bachorami jest specjalny dział dla takich jak ty

az załozyłam temat czemu tu tak nie cierpia dzieci. jak sie rodzi dziecko to rodzi sie odrazu taka wiez silna, ze sama dojdziesz co twój maluch chce tego sie nie da opisac, mój mały najmniejszy ma 5mis teraz. i tego sie nie da opisac, po płaczu wiem czy chce jesc, spac itp

Gość mamamia1
Zapisz się do szkoły rodzenia,napewno dowiesz się wielu ciekawych rzeczy,w niektórych jest też psycholog który pomaga mamom przezwyciężać ich obawy i lęki .

Gość airrre
aliksandra twoja matka też była kiedyś kwoką z bachorem a raczej jest do tej pory idąc twoim tokiem myślenia :D

jejku, na prawdę to tak jest, instynkt? że samo się bedzie wiedzieć?:) a ciąża? albo poród raczej? co mi tam w tym szpitalu KONIECZNIE będzie potrzebne?

nie, nie narazie tylko test. 3 w sumie;p wszystkie na tak.

Gość Mama 9 miesięcznego Synusia:)
Hej:) jak chcesz podaj swój adres e-mail to popiszemy sobie:) i ci wszystko opowiem na temat ciązy co najlpiej kupic i jak przygotowac się psychicznie i fizycznie do porodu:) ten czas jest naprawde wspaniały:P

Gość przy domu
masz bana na google? :O

nie nie mam, nie podoba sie to nie wchodź i nie czytaj :) tyle tu inncyh tematow ciekawszych na pewno;p

narazie może tutaj popiszmy, póki mnie nie zjedzą:) to co z tym szpitalem? Co mi koniecznie trzeba? a co opcjonalnie?

o widze, ze złowrogo w temacie podchodza kobiety haa kobiety dziewczynki, ciekaew po ilu skrobankach hmmm pewnie same nie moga to innym złozycza ;d idiotki

Gość gertasz2a
telepatycznie widze że twój dzieciak jest daunem

Niezbędne dokumenty dowód tożsamości ubezpieczenie (karta chipowa np. na Śląsku) NIP pracodawcy lub NIP własny (w przypadku prowadzenia własnej działalności gospodarczej) karta przebiegu ciąży oryginały wyników badań z okresu ciąży (grupa krwi i Rh, morfologia i badanie moczu, HBS, WR, wyniki badań USG, inne istotne wyniki badań czy konsultacji) Rzeczy dla MAMY Na czas porodu: koszula nocna, której nie będzie ci żal ubrudzić jednorazowa lewatywa, jednorazowa maszynka do golenia (jeśli chcesz, aby wykonano lewatywę i golenie krocza, i jeśli nie zapewnia ich szpital) pomadka ochronna do ust (wysuszają się podczas oddychania) woda mineralna niegazowana zegarek do określania czasu skurczów Na okres poporodowy jednorazowe pieluchy w kształcie podpasek (paczka) podpaski (przydatne od około czwartego dnia po porodzie) majtki jednorazowe (ok. sześć sztuk) lub siateczkowe trzy koszule nocne do karmienia szlafrok kapcie (ewentualnie klapki pod prysznic) dwa biustonosze do karmienia herbatka ułatwiająca rozwój laktacji, np. Hipp Natal (zwłaszcza dla pierworódek; na początku brakuje pokarmu, dopiero w trzeciej dobie jest nawał mleka) maść na obolałe brodawki, np. Bepanthen przybory toaletowe, ręczniki papier toaletowy termometr sztućce, kubek telefon i ładowarka książka do czytania, gdy dziecko śpi, a ty akurat nie odpoczywasz pieniądze na nieprzewidziane wydatki Rzeczy dla DZIECKA paczka pieluszek jednorazowych, chusteczki jednorazowe do pupy, krem do pupy kilka pieluszek tetrowych trzy cienkie bawełniane kaftaniki lub body rozpinane na całej długości i trzy pary śpioszków (lub zamiast poprzedniego trzy pajacyki) dwie bawełniane czapeczki (zwróć uwagę na szycia; szwy nie powinny uciskać delikatnej główki dziecka) dwie pary skarpetek rożek lub kocyk ręcznik, łagodne mydełko np. Bambino

Gość gertasz2a
ja 9 miesięczne synusie to bym przez okno wyrzuciła

Szkoda ze ciebie mama nie wyrzuiała przez okno:) Albo to zrobiła i dlatego masz poryty globus:) hahaha ŻAL MI CIEBIE. Chociaż nie....