Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość efi21

gynalgin

Polecane posty

Gość efi21

Hej prosze Was o pomoc i szybkie odpowiedzi. mam kilka pytań dotyczących gunalginu.. przepisano mi je ze wzgledu na nadżerkę... Chciałabym wiedziec czy można zwlekac kilka dni z rozpoczęciem jego 'brania'. po drugie, czy zawsze opóźniają one dzień rozpoczęcia krwawienia miesiączkowego? za 10 dni mam dostac okres i zacząc brac tabletki antykoncepcyjne... nie chciałabym tego odwlekac. i po trzecie, czy mogę brac te tabletki przez 5 dni, zrobic małą, dwudniowa przerwę i wrócic do ich brania? z góry dziękuję za odpowiedzi i przepraszam jeśli te pytania sa głupie... pierwszy raz dotknął mnie ten problem.

Gość kalina..
Powinno sie brac bez przerywania.Ja mialam w cytologii BV i tez mi go przepisano,bralam dopochwowo 10czopkow .Zacznij po miesiaczce kilka dni i jeszcze bierz osline drog rodnych ja bralam provag na ok. tydzien przed gynalginem w trakcie i tydzien po zakonczeniu brania gynalginu.mozesz brac provag podczas miesiaczki przygotowujac sie do gynalginu.nie jestem lekarzem ale mija ginekolog tak mna pokierowala. :) zdrowka!

Gość kalina..
Tylko provag trzymaj w lodowce! Lekarze przepisuja lekarstwa (choc gynakgin to lagodny srodek) a "zapiminaja" o oslonie...gynalgin ma cyba metronidazol a to antybiotyk.

Gość efi21
dzięki Kalina :) a moze mogłabyś mi powiedziec po jakim czasie nadżerka zniknie?

Gość .e.s.p.
W cale nie jest powiedziane że zniknie od razu.

Gość efi21
i czy to że poczekam z braniem gynalginu te 10-11 dni nie pogorszy bardzo zaawansowania nadżerki?

Gość efi21
.e.s.p a brałaś gynalgin? podobno są okropne działania uboczne.. czy może to po prostu zależy od konkretnego organizmu?

Gość kalina..
Nie wiem :( czy zniknie ja mialam BV czyli bacterial vaginosis i pomoglo.A co ci powiedzial ginekolog trzeba bylo go dopytac. Efi. te xzopku na noc a osline po poludniu bierz .i wkladke bo wyciekaja na zolto mi przynajmniej wyciekaly i zero seksu niestety.... :(

Gość kalina..
Gynalgin to delikatny dosyc jest...choc ja mialam rozregulowana przez jakis czas miesiaczke ale przeszlo pozniej.Ale brac musisz!

Gość kalina..
Efi stanu ci nie pogorszy a podczas miesiaczki nie wolno brac nie napisali w ulotce?

Gość efi21
tak Kalina, wiem że podczas miesiączki nie można brac. A nie miałaś podczas brania tych globulek objawów takich jak okropne swędzenie, pieczenie?

Gość kalina..
Efi stanu ci nie pogorszy a podczas miesiaczki nie wolno brac nie napisali w ulotce? I absolutnie alkoholu nie mozna !!!!!! 🖐️

Gość efi21
ok, dziękuję za wszelkie info

Gość kalina..
Nie mialam. Tylko ten wyciek zolty ...fuj...to naprawde delikatny lek w porownaniu z innymi .. Bierz koniecznie ja bralam w styczniu a w czerwcu robilam kontrolna cytologie i gr.1 super!

Gość efi21
a bardzo miałaś zaawansowaną ta nadżerkę przed rozpoczęciem leczenia?

Gość kalina..
Nic to :) Zdrowiej! I nie boj sie bo nie ma czego! dobranoc 🖐️

Gość kalina..
Efi nie mialam nadzerki tylko BV...

Gość efi21
dzięki, dobranoc :)

brałam dopochwowo rok temu, nie miały wpływu na miesiączkę żadnego, wspomagałam się też provag żelem, od tamtej pory używam tego żelu od czasu do czasu, przy podrażnieniach czy po basenie i na razie wszystko w porządku, podczas ich brania nie robiłabym przerwy, chyba że lekarz pozwoli