Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość abdora

Praca badawcza - Bezpieczeństwo Wewnętrzne

Polecane posty

Gość abdora

Witam Mam ogromną prośbę, jeśli ktoś z państwa wie jak napisać prace badawczą na temat: "Bezpieczenstwo wewnetrzne w systemie panstwa" to prosze o odpowiedz. Wiem tyle, ze wlaciwie musi posiadac naglowek w postaci tytulu i na samym koncu pracy, przepisy oraz literatura. Wydaje mi sie, ze jest to jakby praca maturalna. Dodam rowniez, ze musze napisac to na 5 stron a4 i w zasadzie opierac na informacjach z ksiazek (ktorych na razie nie posiadam) Jestem na pierwszym roku bezpieczenstwa wewnetrznego, a chcialabym aby moja pierwsza praca wypadla chociazby przecietnie. Z gory dziekuje za informacje ;)

Gość SamaJa2
wstep pierwszy rozdzial teoretyczny drugi - opis metod badawczych trzeci - wynik przeprowadzonych badan podsumowanie bibliografia

Gość print1234
Najważniejsze: 1. Pierwsza strona - tytułowa; nazwa szkoły, potem temat pracy, jaki przedmiot, jaki wykładowca i również Twoje dane: imię nazwisko, numer albumu, kierunek itp. 2. Praca musi być ponumerowana! 3. Praca musi zawierać przypisy dolne (czyli podaje się strony z książek z których się korzystało). Można korzystać oczywiście z Netografii (strony internetowe, ale również należy uwzględnić w przypisie - podając datę kiedy się korzystało) 4. Na koniec pracy podaje się bibliografie - musi być ułożona alfabetycznie wg wzoru (nazwisko i pierwsza literka imienia autora, tytuł, miejsce, rok wydania.) Jeżeli chodzi o samą treść. Temat: Bezpieczeństwo wewnętrzne w systemie państwa. Zatem można wyjść od definicji - czym jest bezpieczeństwo wewnętrze - mogą być 2 definicje, możesz też pod tymi definicjami napisać swoje zdaniem: czym dla Ciebie jest bezpieczeństwo państwa? Możesz również napisać o celach strategii RPO, później porownać bezpieczeństwo wewnętrzne z zagrożeniami, opisać system Państwa jaki jest w Polsce i do tego dopisać działalność bezpieczeństwa wewnętrznego. Oczywiście warto jeżeli napiszesz też swoje zdanie - odwołując się do literatury, a nie będzie to cytat za cytatem czy przypis za przypisem.

Gość abdora
Dziękuje za b. cenne informacje, myślę, że właśnie na nich będę się wzorować. A propo tego tematu, popełniłam błąd przy przepisaniu, brzmi on "Bezpieczenstwo wewnetrzne w systemie BEZPIECZENSTWA pansta" choc mysle, ze wiele sie nie zmienia. Moze jeszcze macie jakies cenne uwagi, ktore przydadza mi sie w napisaniu tej pracy? Wlasnie dokonalam zakupu przez internet jednej z ksiazek pt: "bezpieczenstwo wewnetrzne panstwa" i wlasciwie z niej tylko bede korzystac, bo jesli chodzi o notatki to nie mam ich zbyt wiele....