Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ala987

bolesne usg

Polecane posty

Gość ala987

To.moja pierwsza ciaza. Jestem w anglii. Mialam dzis usg nie pierwsze a moze 5w ciagu kiku mcy bo raz poronilam to jest13tydz. Kobieta ktora wykonywala usg mocno naciskala brzuch i tak bolalo ze po wyjsciu i udaniu sie na badanie krwi nie moglam uspokic placzu. Pod wieczor zaczelo sie znowu. Wspolokatorzy zadwonili na pogotowie bo boja sie o mnie bo raz poro ilam. Facet jak pytalam powiedzial ze kapiel i termofor nie zaszkodza. Pamietam ze w dzien poronienia pod prysznicem krwawienie nasililo sie i to wtedy chyba sie stalo stad moje obawy. A co do termoforu to czytalam ze w ciazy jest zakazany. Panikuje czy.cos podpowiecie?

Gość ozesz kurdeeeeeeeee
oczywiscie ze termofor jest zabroniony a naciskanie na brzuch w czasie usg(bo pewnie dziecko sie mało ruszało)nie grozi poronieniem!!!!!!

Gość ala987
Dziecko bardzo sir ruszalo tylko chciała je obrócić żeby szyję zobaczyc . Skąd wiesz ze naciskany grozi poronieniem ? Powagą bardzo boli teraz

Gość ozesz kurdeeeeeeeee
dziecko jest chronione w brzuchu przez wody płodowe ,naciskanie nie jest grożne,nie panikuj ale termofor jak najbardziej moze wywołac krwotok ,goraca kąpiel skurcze,to oczywiste

Gość zonaKraka
Mi też lekarka przy którymś tam naciskała dość mocno i boleśnie, ale zbadanie dziecka jest ważne, jak ktoś już pisał- dziecko jest chronione, nikt Cię nie bije głowicą po brzuchu, nie ma wstrząsu... Ale termofor na pewno nie jest wskazany, kąpiel może być, tylko nie gorąca. A co się zaczęło? Tylko nerwy, czy jakieś dolegliwości masz?

Również bardzo boleśnie zrobiła mi usg a dlatego bo było podejrzenie rozszczepu wargi, i usiłowała synka tą głowicą przegonić jakoś, bo chciała zobaczyć buźkę a on jak na przekór zasłonił sobie usta rękami i wtulił głowę w pęcherz.

Gość ala987
Nerwy nerwami po gorączki dostawałam przy każdym ataku bólu pprownalabym do bólu okresowego ale silniejszego. Pytam was bo pierwszy raz w ciąży jestem. Poza tym myślenie sie zmienia jak sie pierwszy raz widzi główkę nogi ręce.. Bardzo sie wiercil .. Na wszystkie strony aż z emocji sie zasmialam .. Nie spodziewała m sie .. Wcześniej tylko jakies rozmiate masy bylo widać teraz maleńki człowiek

spokojnie, usg bywa bolesne (na pierwszym lekarz ucisnął tak mocno, że autentycznie się przestraszyłam, miałam takie wtf, co ten facet robi, bo to moja pierwsza ciąża, na dodatek we wczesnym wieku, ale potem poczytałam i wyszło, że lekarze czasem tak muszą mocno ucisnąć). ale termoforu raczej nie wolno. ja musiałam zrezygnować z codziennego godzinnego leżenia w gorącej wannie ...