Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość piosenkarzynka

Nic nie je cały czas !!

Polecane posty

Gość piosenkarzynka

Moj 18 miesieczny syn nic nie chce jesc.Rano butli z mlekiem nie pociagnie ani raz.Kolo 8 chce mu dac kaszke skosztuje jedna lyzke i wypluje.Odpuszczam.Wiec kolo 10 chce dac kanapke,zaznaczam ze od rana jak wstal nie zjadl nic ugryzie jeden lub dwa kawalki i zaraz wypluwa.Nie daje rady.Pora obiadowa ok 13,ugotuje zupke ,albo to co my chce podac to tak samo sie konczy maksymalnie 5-7 lyzek i koniec.Ok 16-17 chce dac jakis owoc,albo serek skosztuje i zaraz pluje.Kolacja ok 20 kaszka konczy sie tak samo 2-4 lyzki i nic.Probowalam wczesniej zabawiac,cos dawalo ale to bylo karmienie pod przymusem.Nie stosuje zadnych teraz zabawian,poprostu nie zmuszam do jedzenia.Syn ma 18 miesiecy wazy 9300 gr i mierzy 78 cm.

Gość azu
Ile to trwa już? co na to pediatra?

Gość siedembab
to zależy ile to trwa... Moj czasem też nie chce jeść przez dzień , dwa, trzy ale potem zjada wszystko i wszystko mu smakuje. Bardzo ważne jest żeby pił. Pamiętaj soki to też posiłek, moze podjada jakieś łakocie typu ciastka, chrupki i dlatego jest syty

Gość wiekowamoże jestem
Staram sie nie podawac zadnych łakoci,wtedy to wogole by nie otworzyl buzki.informowalam pediatre,kazala nie wpychac na sile ze apetyt przyjdzie sam.Waga jej sie podobała dziecka,ale wzrost juz nie.Wsyzscy w rodzinie wysocy do tego,a on ma tylko 78 cm.Trwa to od kiedy skonczyl 10 miesiecy.

Gość Vjudv
18m i 9 kg???? Moj mA 16 m i waży 12kg

Gość Historyjka
Moja corka ma 3 lata i waży 14 kg. Twoje dziecko (16 m) jest jakieg potwornie grube.Powinnas sie zaczac tym martwic :-(

Gość Do vjud costam
Masz sie czym chwalic16m i 12 to ty masz dziecki?czy chodujesz wieprzowine?

Gość matka 3 przedszkolaczka a
odrobacz go pewnie ma robaki u mnie w rodzinie jest chłopaczek co od małego też straszny niejadek okazało się że ma glistę był bardzo mały jak wyszła ta glista w badaniach

Gość hdasdsdsd
Najpierw się dokształcie, a później oceniajcie. Dziecko w wieku 12 miesięcy powinno mniej więcej potroić swoją wagę urodzeniową. Jeśli dziecko przy urodzeniu miało 4 kg to już w 12-stym miesiącu powinno mieć 12. Więc co jak co, ale 12 kg w 16-stym miesiącu to żadna wieprzowina!!! Idiotki.

Gość Hahaha akurat
Nie musze sie doksztalcac aby wiedziec ze 16m i 12kg to duzo za duzo a potem chodza takie potworki z nadwaga w szkole o gimnazjum juz nie wspomme i o chorobach ale wy wiecie lepiej a potem rozpacz bo dziecko wyzywaja w szkole

Gość oooo hheehhee
no to mam małego prosiaczka ;) :D Ma dwa lata i waży 14,5 kg.

Gość oooo hheehhee
a i dodam, ze wzrostu ma 95 cm. Byliśmy wczoraj na bilansie. Urodził się z wagą 3950 g i 58 cm.

pomyśl też nad menu, w którym jest jak najmniej nabiału - może tu tkwi problem? albo poczytaj o ... BLW, kurde, nie wiem jak to po polsku, ale był tu niedawno temat - żeby dać kilka rzeczy i pozwolić dziecku wybrać i próbować samemu - może on ma zupełnie inne preferencje?

Gość oooo hheehhee
no właśnie może mały już nie chce mleka z butli, kasz itp Mój porzucił butle w wieku 10 miesięcy a wszelakie kasze jak miał 14.

Mialam to samo. Nikt mnie nie rozumial tzn nikt kto takiego problemu nie mial. Slyszlam : postaw mu to jedzenie to sam zje, nie chce jesc to zabierz i nic nie dawaj do nastepnego posilku, zglodnieje to sam przyjdzie. Tak, tylko ze moje dziecko kolejnego posilku tez nie chcialo, sam nigdy nie poprosil, a jednoczesnie co wizyta u lekarza to info ze za malo przybiera, ze musi jesc co 2-3 godz. Tak.... ciekawe jak mialam to zrobic? :O zaczelo sie przed pierwszymi urodzinami, najpierw mleko odrzucil, potem powoli wszystko inne i tylko troche mleko wrocilo do lask. Przez rok przybral 200 gr ( pomiedzy drugim a trzecim rokiem zycia). Mial porobione badania, wszystko ok. Lekarka powiedziala zeby mu dawac to co chce zeby tylko cos jadl i ze powinno mu przejsc okolo 3 roku zycia. Tzn nie zeby mu dawac slodycze jak chce ( chociaz nawet slodyczy nigdy nie chcial) tylko jak chce platki z mlekiem na obiad to niech zje platki, jak chce jogurt to jogurt, jak kanapke to kanapke, wazne ze w ogole n a cos ma ochote. Poprawilo mu sie po skonczeniu 2,5 roku. Pierwszy raz uslyszalam wtedy ze jest glodny. W szoku normalnie bylam i az kazalam mu powtorzyc. Teraz ma 4 i pol roku, dalej nie je jak powinien, ale jest o niebo lepiej. Jak jest glodny to sie upomni, potrafi zjesc normalna porcje jedzenia a nie dwie lyzki, no i zaczal troche przybierac na wadze. Ma 106 cm i 15 kg i zadowolona jestem ze troche mu waga do gory skoczyla ;)

Gość ojtam ojtam
podawaj coś na apetyt - może apetizer? albo immunaron?

Gość Kudtd
Wy jesteście nie dojebane!!!! 12kg w 16 miesiącu to wcale nie jest dużo !!!!zwlaszcza jesli dziecko jest wysokie!!!!! No nie lepiej rzeby kości wystawaly...moim zdaniem zazdroscicie dlatego tak głupio piszecie

Gość Kudtd
Właśnie dziecko które ma18 miesiecy a zwłaszcza chłopak i waży 9 kg to jest nie dowaga!!!

Gość mama grubasa;)
to ja mam w takim razie bardzo grubego syna, 2,5 roku, 15kg i 98cm....hahaha. aptetyt mial od zawsze i tak mu zostalo. poszedl do przedszkola 2 miesiace temu i panie chwala, ze ladnie je.

Gość oooo hheehhee
9,3 kg dla 18 miesięcznego chłopca to jest poniżej siatki centylowej a 12 kg dla 16 miesięcznego chłopca to jest 75 centyl więc się zastanówcie kogo grubasem nazywacie :O

Gość oooo hheehhee
też uważam, że mamy chudzielców zazdroszczą dlatego tak piszą :D :D

Gość oooo hheehhee
też uważam, że mamy chudzielców zazdroszczą dlatego tak piszą :D :D

Gość wreeedwyyu
hdasdsdsd Najpierw się dokształcie, a później oceniajcie. Dziecko w wieku 12 miesięcy powinno mniej więcej potroić swoją wagę urodzeniową. Jeśli dziecko przy urodzeniu miało 4 kg to już w 12-stym miesiącu powinno mieć 12. Więc co jak co, ale 12 kg w 16-stym miesiącu to żadna wieprzowina!!! Idiotki. To wcale dokładnie tak nie jest, przy takiej wadze urodzeniowej twoje dziecko powinno teraz wazyć nie wiecej niż 10-11kg, nie 12!

Gość ubawiłam się :) :) :)
oooo hheehhee też uważam, że mamy chudzielców zazdroszczą dlatego tak piszą Czego niby można zazdroscić? Grubasa? Otyłośc jest w modzie tak? hahahaha żałosne wieprze które kompleksy przelewają na dziecko tez je tucząc szok!!!!

Gość oooo hheehhee
hehe wage urodzeniową dziecko powinno potroić na rok Jakie grubasy?? Moje dziecko jest na 75 centylu więc jest ok. Do tego wysoki. Wygląda fajnie, normalnie.

Gość Mama roczniaka ;)
Mój syn ma 12,5 m-ca i waży 12,5 kg ( jeszcze nie potroił masy urodzeniowej ;) jest prawie przed 97 centylem , ale za to ma 85 cm wzrostu - wiec wykracza poza siatkę. Wygląda fajnie- owszem ma brzuszek łakomczuszka , ale ręce i nogi normalne - nie ma fałdek na fałdce ;)

Gość garna
po co wyzywacie czyjeś dzieci od grubasów?? jak nie umiecie pomóc autorce to lepiej nie piszcie! ja nie mam takiego problemu mój syn ma 14 miesięcy 12,5 kg ok 85cm nie mierzyłam go dokładnie i wcale grubasem nie jest! urodził się z wagą 4kg i 59cm od zawsze miał apetyt to wyrósł ładnie i w normie, a nie faszeruję go słodyczami itp mleka rano nie daję jak skończył 10m sam odrzucił to samo kaszki, woli owsiankę jajecznicę itp zawsze się dziwie po co dawać te kaszki ponad rocznym dzieciom hmm wracając do tematu to moja kuzynka ma córkę która ma 18m i warzy 8kg wzrost nie wiem jaki ale bardzo się wyróżnia wśród dziewczynek w swoim wieku, wygląda jak roczne dziecko, strasznie mi jej żal bo matka ją faszeruje chipsami batonami i napojami gazowanymi nawet! więc co się dziwić że apetyt na obiad potem kiepski... lekarka już ją upominała ale jakoś nic z tym nie robi bo twierdzi że ona dużo się rusza i szybko spala ;) a jak raz poszłyśmy na spacer to banana nie chciała zjeść jakby nie była nauczona owoców a ciastka to raz dwa wcina. Współczuję autorce takich problemów oby szybko minęły ;)

Gość piosenkarzynka
Mamunie wczoraj poszłam do pediatry znow.Ponownie był zwazony i malutki przytył i urosnal.Wazy teraz 9500 gram i mierzy 80 cm.A urodzil sie z waga 3050 i 56 cm.naleza sie dla niego brawa !!

Gość nhhhg
zaczynam się martwić , że mój Syncio wg waszego zdania to mega wieprzyk:( ma 8 miesięcy 80cm i 10 kg wagi:(

A zasięgałaś opinii lekarza?Może jakieś preparaty na pobudzenie apetytu?I niech lekarz wypowie się na temat jego wagi i wzrostu,czy nie jest za mało.Mój młody też ma 18 miesięcy,waży 11.80kg i mierzy sobie 83cm ale każde dziecko jest inne-trzeba indywidualnie rozpatrzyć ile ważył i mierzył po urodzeniu,jak karmiony,zapewne wiele też zależy od budowy rodziców,ich wagi i wzrostu..Wiadomo że jeśli rodzice szczupli to i dziecko być może takie będzie.A jeśli chodzi o twoje dziecko-może faktycznie idź do lekarza,niech wypowie się na temat jego wagi,zaproponuje jakieś syropki czy proszki na pobudzenie apetytu?Szczerze chciałabym pomóc ale nie potrafię bo nie wiem co znaczy mieć w domu niejadka-mój wszystko sprząta z talerza bez pardonu,jakl leci...