Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xjastinkax

Zabek mojego 8,5 miesiecznego synka POMOCY

Polecane posty

Gość xjastinkax

Witam Mam pewien problem.Az drze na mysl o tym. Moj synek ma 8,5 miesiaca i do teraz nie mial ani jednego zabka. Dlugo czekalismy... Juz sobie wyobrazalam jak bedzie slicznie wygladal z dwoma bialymi zabkami na dole. No i doczekalismy sie. Dominik dostal goraczki kilka dni meczarni i... pojawila sie brązowa kreska :( Czy to zepsuty ząb? Prosze pomożcie. Nie moge juz czekac az wyjdzie caly bo oszaleje. Zaznaczam ze Dominik nie bral zelaza ani razu. Podawalam mu codziennie witamine D3. Raz w wakacje byla sytuacja ze nie podawalam mu z 2 tyg ale niemozliwe ze od tego odrazu zepsuly by sie mu zeby?

Gość xjastinkax
no nie wiem, mam nadzieje. Ale zab juz jest na wierzchu i zdazyl mnie ugryzc w sutek do krwi :(

Gość gluck:):)
jak najbardziej jest mozliwe wyrzynanie się zepsutych zebow mlecznych, glowna przyczyna jest zazwyczaj zbyt mala podaz witaminy D3 w okresie 0-6 miesiecy "Badania dowodzą, że profilaktyczne podawanie witaminy D zapewnia w przyszłości także silniejsze zęby. Niedostateczna jej ilość może spowodować, że mleczne zęby będą się wyrzynały już zepsute, a zęby stałe będą słabsze i podatniejsze na próchnicę."

Gość milikstoja
Spokojnie to dopiero peklo dziaslo moja coreczka tez tak miala ma juz rok i 8 zabkow i wszystkie biale a przez pol roku zycia zelazo jej podawalam

Gość xjastinkax
slyszalam równiez o nieprzyswajalnosci wit d3... chyba zglosze sie do pediatry

Gość xjastinkax
Faktycznie wyszedl mu bialy zabek ufff naszczescie. Juz idzie drugi i jest to samo brazowa kreska. Ale teraz zaczal sie inny problem ze spanie moze to od zebów i mam nadzieje ze minie chociaz przy pierwszym zabku nie bylo zadnych problemow. Dominik wczoraj caly dzien marudzil nie chcial raczkowac bawic sie tylko caly czas do mamy na rekach . ani u taty ani u babci nie chcial byc , a w nocy pospal w lozeczku 30 min nawet nie zdazylam sie wykapac, i juz placz. Godzine go probowalam uspic i pospal 10 min i znow placz i dopiero jak wzielam go do siebie to zasnal bez problemu i spal do rana oczywiscie z pobutkami na cycusia.zawsze spal ok 2-4 godzin w lozeczku potem go bralam do siebie nie wiem co mu sie stalo

Gość mniiuu
Tak to bywa przy ząbkowaniu -przyzwyczaj się. Moje dziecko ma ponad 9mies i własnie wyszedł mu 7 ząb i nocka przed tym była koszmarna.

Gość xjastinkax
i dzisiaj jest to samo nawet obiadu nie moge zrobic bo ciagle przychodzi pod nogi i sie wspina. ehhh wogole dominik zle spi w nocy budzi sie ok 5-6 razy odkad sie urodzil a w gorsze dni to budzil sie nawet co 45 min na cycusia i nie wiem jak ja go oducze tego... w dzien spi 2x po godzinie. jak czytam o innych dzieciaj ze juz dawno przesypiaja noce to im zazdroszcze