Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka ze mnie gapa !!!

za dużo octu do buraczków - pomocy

Polecane posty

Gość taka ze mnie gapa !!!

dziewczyny robiłam buraczki na zimę i kurdę dałam za dużo octu, otworzyłam 1 słoik i czuć ocet jak cholera, co teraz zrobić, bo nie chce wywalić 10 słoików, jak je doprawić, aby były dobre w smaku a nie kwaśne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość trop
odlać zalewę ze słoika, ewentualnie dosłodzić?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość taka ze mnie gapa !!!
dzięki, mam nadzieje ze jak dosłodze to da sie zjesc

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wg mnie powinnaś dodać kolejną porcję buraków dodanie cukru zniweluje kwaśność, ale niewiele pomoże, buraki będą i kwaśne i słodkie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość glupiego.robota
Dej spokój tym burakom. Przecież one są w sklepach przez cały rok, po co to kisić.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Marzenia się spełniają_*
rób z tymi buraczkami w zimie sałatki, które potrzymasz przez noc w lodówce - z jabłkiem, z kartoflami, ze śledziem itp.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Po otwarciu przed zjedzeniem poprostu dodaj do tej sałatki marchewki innych buraczków, aby nie było czuć octu, albo trochę cukru, ale jak jest bardzo dużo octu to nic nie da.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×