Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pszczelarka z Suwalszczyzny

Slonina i takie tam...

Polecane posty

Gość Pszczelarka z Suwalszczyzny

Pszczelarka z Suwalszczyzny W koncu jesien... Zaczynam miec prawidziwy apetyt na wszystko o czym przeczytalam w tym topiku. Wracam jednak do solonej sloniny Niestety w tej chwili nie mam dostepu do swojskiej sloniny, zle kupna tez jest ok (oprocz skorki). Ja obkladam sloninke sola roztarta z duuuuuuza iloscia czosnku, tluczonym pieprzem, majerankiem, jalowcem i lisciem laurowym. zostawiam na minimum 3 tygodnie. Jak wyjmuje to cudo z soli po tych 3 tygodniach to obtaczam w slodkiej papryce bo ta sloninka ma nieciekawy kolor dookola. Moj Mezczyzna daje sie posiekac za ten przysmak!!! I zjada go z cebula z octem i swojskim chlebkiem. Mozna to przechowywac miesiacami w lodowce. Poezja smaku! Kto lubi?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
az na podloge slina pociekla .... Pyszne, tuczace, pachnace... Sama nazwa wyzwala histerie u wariatek wyliczajacych kalorie :O Ale Ci zazdroszcze :D :D :D :D :D Smacznego!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sperdelamy
przecież już pisałaś ten post o słoninie w innym temacie kto chciał ten przeczyał musiałaś aż top zakladac?:o :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ty wyzej , pewnie
autorko, znam Cie z innego topiku :) prosze podja przepis na ten smalec z cebulka i skwarkami :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×