Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anastazja_23lataa

Mój pierwszy raz. Pomóżcie mi.

Polecane posty

Gość anastazja_23lataa

Mam 23 lata i jestem dziewicą. Wcześniej nie byłam gotowa na współżycie sexualne a moi partnerzy tego nie rozumieli przez co nasze zwiazki szybko się kończyły. Byłam zdołowana i nie rozumiałam dlaczego chłopak który jeszcze niedawno zapewniał że mnie kocha nagle odchodzi. Oczywiście chodziło o sex. Nie ukrywam że te doświadczenia bardzo mnie dotknęły. Dziś jestem w związku z mężczyzną który wreszcie mnie szanuje. Ani razu nie wywarł na mnie jakiejkolwiek presji jest czuły i kochany. Czuję się już gotowa ale nie ukrywam że sprawy są dla mnie przerażające. Po pierwsze on nie ma pojęcia że jestem dziewicą wie że miałam chłopaków w przeszłości i zapewne myśli że jestem mniej lub bardziej ale doświadczona w tych sprawach. Jeżeli ktoś był w podobnej sytuacji niech mi poradzi jak taka rozmowe przeprowadzic. Jak zaczac co powiedziec, boję sie ze po moim wyznaniu zapadnie niezreczna cisza ze zle zareaguje, nie wiem nie potrafie sobie tego wyobrazić. dodam moze ze on ma 30 lat wiec jest miedzy nami 7 letnia roznica wieku. Boję się że nie poradze sobie podczas intymnej sytuacji z nim , że nie bede potrafila sie zachowac czy wyczuc czy robie cos dobrze czy zle. Proszę pomóżcie mi sie w tym wszystkim odnaleźć

Gość pluto20
normalnie na spokojnie jak to twoj chlopak , nic na sile:)

Gość anastazja_23lataa
tak moj chlopak i dlatego mi zalezy by "wypasc" jak najlepiej. mam 23 lata i dziewictwo w moim wieku nie jest powszechne. niestety im sie jest starszym tym chyba ma sie wieksze opory przed sexem

słuchaj jeśli czujesz że jesteś gotowa i na prawdę tego chcesz to musisz mu wytłumaczyć jak sprawa wygląda. Mój pierwszy chłopak czekał 3 lata na cokolwiek. Uwierz mi że skoro nie naciska na Ciebie to i to zrozumie a to że jesteś dziewicą nie będzie miało znaczenia. Powiedz mu że ma być delikatny. Jeśli to twój pierwszy raz to masz prawo decydować o tym jak chcesz go przeżyć. Musisz być pewna też czy chcesz to zrobić właśnie z tym mężczyzną. Jeśli zrobisz to z własnej woli to nie będzie takie straszne. Powiedz mu że się tego trochę boisz ale chciałabyś to zrobić. Jeśli będzie coś nie tak podczas dla ciebie to jestem przekonana że jak mu powiesz to przestanie. Seks gdy jedna strona jeszcze nie ma tego za sobą jest na prawdę duchowym przeżyciem dla obojga partnerów. Ja miałam podobną sytuację z moim drugim chłopakiem z którym jestem od 4 lat. On był prawiczkiem, też się tego trochę obawiał. Po naszym pierwszym razie nawiązała się jakaś więź między nami a dziś seks to szaleństwo :):)