Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutna przyszla mama

ogladalyscie moze fakty na tvnie?

Polecane posty

wkurza mnie to co sie dzieje, teraz nawet smieciowe umowy chca uzusowic, czyli bedzie wielkie bezrobocie i nikt nie bedzie nawet na taka gowniana umowe chcial zatrudniac :/ a do tego ten zakaz aborcji, dobra jestem w sumie za tym ale niech panstwo pomoze potem dzieciom jakos zyc.. czekam na dzieciatko i ostatnio takimi rzeczami sie przejmuje, nie chce zeby zylo w biedzie, a nie daj boze jak bedzie chore-nie bedzie mnie stac na leczenie.... :/ zapraszam do dyskusji, co o tym wszystkim myslicie?

Gość bilbo 25
Myślę, że Donek w końcu realizuje obietnice. Polska będzie zieloną wyspą- tylko chaszcze i kościoły :classic_cool:

Gość dlatego ja spierdalam stąd z
rodziną. do końca roku musze wytrzymać. a potem PA🖐️

Gość najlepszy będzie
podatek deszczowy ;-)

a gdzie wyjezdzasz? ja myslalam o niemczech,norwegii albo szwecji. tyle ze na razie na mysleniu sie konczy :o

Gość najchetniejto bym poszla
i jeb tuskowi w leb, no ale szkoda mi marnowac zycia na takiego buca, aczkolwiek moze sie poswiecic dla dobra narodu?? hahha

Gość mąż ma w szwecji rodzinę,
ściągną nas. Dzięki Bogu;)

no to ci zazdroszcze, bo tam sie ladnie zarabia i wogole inne zycie...

Gość niestety:/
to z zakazem aborcji to paranoja. jak ktos chce usunac ciaze to co politykom do tego???? ile dzieci sie rodzi w biedzie i zyje na ulicy??? najbardzoej mnie wkurza jak jakis ksiadz sie zacznie wypowiadac na temat damskiej pipy. w sumie to oni sa ekspertami a tak na marginesie wiekszosc mlodych ksiezy wie ile kosztuje w polsce aborcja bo non stop dajaom kobietom w lapie jak zajdzie

Gość a jjaaaa
Ludzie zabierzcie mnie ze sobą ! Prowadzę firmę , ale w tym kraju nic nie ma przyszłości bo tu nikt nie stawia na przedsiębiorców . Też mam ochotę to wszystko pierdolnąć i uciec.

Gość samama mamama
o co chodzi z umowami?

Gość a jjaaaa
Chociaż uważam że lepszym rozwiązaniem jest wyjście na ulice , bo my uciekniemy a rząd będzie dalej kraść i niszczyć.

Gość emigrantka..
ale co wtedy bedzie sie dzialo jak was nie bedzie? walcze,ale z boku bo z innego kraju

z umowami chodzi o to ze teraz jak masz umowe o dzielo to pracodawca nie placi na ciebie skladek zus, a chca zrobic tak ze na tej umowie nawet beda skladki, no i pracodawca bedzei musial placic te skladki, co oczywiscie wiaze sie z nizszymi zarobkami bo pracownikowi tez trzeba bedzie cos uciac zeby bylona te cale skladki. przez to dojdzie do zwolnien bo wlasciciele firm nie beda mieli kasy na skladki i beda musieli pozbyc sie czesci pracownikow zeby bylo z czego oplacac tych co zostana. no chyba ze beda pracowac na czarno ludzie...

pracowałam kiedyś na umowę o dzieło w biurze projktowym- mimo iż na umowie miałam 3000 dostawalalismy 600-1000 zł!!!!!!!!!!!! wyrównanie było na święta..........obozy pracy ! były pracodawca jak można go tak azwać spłacał mnie przez natępny rok.... co pradwa spłacił i oddał wszystko na co zapracowałam, ale weźcie przeżyjcie za 600 zł m/c. i to nie było 10 lat temu tylko 2 :) PORAŻKA

a najlepsze ze studentow ponoc ma to nie dotyczyc, tzn ze bedzie od groma studencikow tylko po to zeby pracodawcy nie placili skladek...

Gość a głupole
ciągle głosują na PO Zlikwidował becikowe dla wszystkich ( teraz będzie tylko dla najbiedniejszych) od 2013 Zlikwidował ulgę na jedno dziecko - tzn nadal będzie ale to samo jak z becikowym - też dla tych co mało zarabiają Wprowadzili wyższy vat na ubranka i akcesoria dla dzieci Bezrobocie coraz wyzsze A i tak matki Polki będą głosować na tą partię która tylko z baaardzo bogatymi przedsiębiporcami sie liczy

Gość ploqkaiwhgfskakhdodhdh
BĘDZIE DRUGA IRLANDIA :D a w irlandi będzie druga polska:D

Gość TAKAZLA
normalnie jestem taka wsciekla ze hej!! normalnie galy mi wypadly!! i jeszcze pokazali firme w ktorej pracuje tyle ze nie w tym miescie, MASAKRA!! trzeba stad SPIE*RDALAC!! tu sie nie da zyc!!

Gość Paweł88
Ale obrończyni dobra rodzin i kraju się znalazła :D Najpierw o potrzebie wspomagania przez państwo rodzin przez mniejszy podatek socjalny( tzw oficjalnie zus, składki) etc, a potem o potrzebie dobrowolnej aborcji. Proszę Pani, gdyby nie zakaz aborcji, mielibyśmy jeszcze większy niż demograficzny i większe koszty (zarazem i daniny) na leczenie psychiczno-psychiatryczne kobiet, które zdecydowały się pod presją znajomych vel rodziny vel zazwyczaj silniejszego psychicznie "partnera" na aborcję i wpadły w schizy poaborcyjne. Nasze społeczeństwo nie jest przygotowane na takie rozwiązania. Pomijam już przy tym wpisie kwestie moralne itp.

Gość pawełku małolatku
nie ty będziesz w ciąży nosząc dziecko chore na downa albo inną chorobę, nie ty je urodzisz i bedziesz wychowywał wiec zamknij pysk Tak samo chcą zdelegalizować aborcję dziecka z gwałtu. Kurwa i decyduje o tym banda jełopów, chciałbyś być zgwałcony a potem wychowywać dziecko z gwałtu?

Gość Paweł88
A takie wpierniczanie się ze zobowiązaniami publicznymi (zusy etc) do stosunków prywatnopranych, to nonsens. Prawo publiczne powinno jak najmniej ingerować w stosunki między jednostkami. Widzę, że coraz więcej ludzi wreszcie rozpoznaje fasadowość i kłamliwość nazwy "ubezpieczenia społeczne obowiązkowe" - to świetna przykrywka dla zdzierania pieniędzy przez władzę. Śmieciowe to są pieniądze z tych składek, gdzie reszta?

Gość mieszkankkaaaa55
a na dziecko ulga? bedzie czy zlikwidowali?