Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jrfkgjgj

byłam w sanepidzie i nic sie nie dowiedzialam

Polecane posty

Gość jrfkgjgj

Musze wyrobic sobie ksiazeczke i mam kilka pytan. Dostalam 3 paleczki na probki kalu i z tego co zrozumialam to mam zaniesc wszystkie 3 naraz tylko myslalam ze to mam nosic kazda z osobna przez 3 dni bo przeciez jak to przechowywac Na tej instrukcji co dostalam pisze jednak ze mam zaniesc to do sanepidu 2 godziny po pobraniu probki. Wiec juz teraz zglupaialam sama. Koncowka jest taka jak paleczki do uszu i nie wiem jak mam to pobrac, czy to dziala na zasadzie strzykawki ze robie kupe do ubikacji, wkladam paleczke do tego pojemnika i potem do kupy i paleczke do gory i wtedy samo sie nabierze czy paleczke tylko zabrudzic troche w kupie i wsadzic do tego pojemnika? Wiem ze to wszystko brzmi obrzydliwie ale nie chce popelnic jakiegos glupiego bledu dlatego pytam. potem czeka sie na wyniki i z tym idzie sie do lekarza i on wystawia zaswiadczenie do celow anitarno epidemiologicznych? Bede wdzieczna za jakies odpowiedzi

Gość jrfkgjgj
czy moze mi ktos pomoc?

Gość jrfkgjgj
no nie wiem czy to bedzie wiarygodne i czy tego nie wykryja. A czy to musze pobierac na czczo? Co jezeli na drugi dzien akurat nie dam rady sie wyproznic? nie moge miec przerwy prawda? Kazda probke zanosze osobno czy tak jak mowilam mam to jakos przechowywac w domu?

Gość CJ7
Normalnie pobierasz trzy próbki z jednej kupy i zanosisz, każdy tak robi! a kto by się tam babrał 3 dni pod rząd w kupach.