Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jejku*

Jak przemówić do 6-latka, by ... nie wysuwał żuchwy do przodu?

Polecane posty

Gość jejku*

:-O zauważyłam, ze od kilku dni syn wysuwa do przodu żuchwę :-O na poczatku myślałam, ze sobie robi jaja, ale widze,z e on wciaz w takim układzie trzyma szczeki. Tłumacze mu, ze jak tak bedzie robil, to szczeki zaczna źle pracowac, przyzwyczaja sie do tego i tak mu zostanie. I bedzie nosił aparat i wyciągi :-( A jest ślicznym chłopcem, ma piekne zęby, równe, szczęki również równo się układają, ale obawiam sie, ze jak mu ten nawyk nie minie, to zrobi sobie krzywdę ... jak do niego przemówic... opowiedzialam mu juz o psie, ktorego wszyscy nazywali Ostroząb, bo miał progenię i dolną szczęke mocno wysunietą i że dzieci sie z niego śmiały... ale nic nie pomaga...

Gość a ma juz stakle zeby ?
Moze mu ktorys sie rusza ?

Gość młodamama22
może przywiąż mu bandażem i zdejmuj tylko do karmienia?

Gość jejku*
kurczę, nie pomyślałam otym, ze moze faktycznie zaczyna go coś swędzieć, bo bedzie wypadał ząb. Jutro wybadam sprawę... A z tym bandażem... bardzo zabawne :-O

Gość orto___
Po pierwsze to przyczyna moze byc jakas przeszkoda zgryzowa- czesto mleczne kly, ktore nie scieraja sie rownomiernie jak inne mleczaki i nieraz trzeba je nieco przyszlifowac u dentysty w taki sposob, zeby zapewnic swobodny ruch zuchwy do pozycji prawidlowej Moze byc tez tak, ze twoj syn ma jakas infekcje utrudniajaca oddychanie badz przerosniete migdaly- wtedy wysuwanie zuchwy kompensuje zmniejszenie sie przeplywu powietrza w drogach oddechowych Tak czy inaczej, jesli oczywiscie nie robi tak tylko dlatego, ze sie wyglupia, radzilabym przejsc sie do dentysty, bo taki nawyk doprowadzic moze do funkcjonalej wady zgryzu