Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

amandaa155

moj miesieczny synek jest ciagle glodny !! nie wyrabiam juz !!

Polecane posty

Gość hmmmmmm ????
a na spacerze w wózku spi dłużej? czy tez się budzi po godzinę?

Gość oliwiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
moze go boli brzuszek po tym zelazie? I jak zje to bol sie zmniejsza? Moze nie dawaj za kazdym razem calej butli tylko mniej skoro tak czesto musisz karmic. Jak dajesz cala butle co 1,5h to nic dziwnego ze wymiotuje

na spacerze to i 3 godziny moze przespac bez jedzenia ...no po zelazie ponoc moze bolec brzuszek ,ale jego bolal juz zanim zaczelam podawac,bierze dopiero pare dni ... je raz co poltorej godziny,raz co 2,5 ,czasem jak mu sie dobrze spi to i co 4 godziny roznie

Wlasnie z ciekawosci zwazylam moja mala - w dniu wypisu miala 3.60, a teraz ma 4,90. Konczy dzis 6 tygodni.

Gość To dziecko na pewno
nie jest głodne bo to fizjologicznie nie możliwe skoro jada co godzinę. Za tak trótki czas stary pokarm zalega jeszcze w żołądku a tu dostaje nową porcję więc żołądek zapewne boli z przekarmienia. Jesteś dorosłą kobietą , matką więc nie możesz się zachowywać jak spanikowana nastolatka i pchać dziecku mleko na potęgę kiedy tylko zapłacze. Powodem płaczu mogą być przedwcześnie przebijające się ząbki i swędzące dziąsła - niech sprawdzi to lekarz albo sama obejrzyjh dziąsła. Niemowlęta w tym wieku mają ogromną potrzebę przyssania się do czegoś co niekoniecznie świadczy o głodzie a jedynie potrzebie ssania co je uspokaja. Spróbuj go przytulić do piersi taby by czuł obecność mamy ale też podaj mu wtedy smoczek. Jeżeli wykluczysz bolące dziąsła to sprawdź czy nie ma zwartego w "wałek" twardego brzuszka (powinien być luźny i lekko rozlany).

a jesli brzuszek nie jest luzny i lekko rozlany to co to znaczy ,ze kolki ???? bo on ostatnio jak dotykalam byl twardy

Gość To dziecko na pewno
Jak brzuch jest zbity i twardy to są kolki . Za dużo jada. Musisz ograniczyć pokarm do jednego na 3 godziny max 2,5 godziny a na brzuszek przykładać coś ciepłęgo (termofor), masować okrężnymi ruchami, zrobić ciepłą kąpiel ale nie tuż po posiłku. Są różne sposoby ale przedewszystkim staraj się dziecko dobrze odbić i nie przekarmiać. Kolki są bardzo bolesne dla dzieci i dlatego taki krzyk wtedy.

Gość To dziecko na pewno
Moja córka była dzieckiem kolkowym i oprócz masażu brzuszka zakupiłam olejek weleda do masażu brzuszka ale ja karmiłam co 3 godziny . Dodam jeszcze że moja też miałam odruch pchania rączki do buzi a głodna nie była bo robiła to przez cały czas i okazało się że w wieku 2,5 miesięcy przebijał się pierwszy ząbek :).

Gość iiiiiiiiiiiiiiiiiioooooooooooo
kobieto on wkłada rączki do buzi bo chce do piersi. niemowle potrzebuje bliskości mamy, a nie butli bebilonu co godzine

Gość mloda mamusiaaaa
karm go regularnie co 2,5-3 godz a miedzy posilkami dawaj mu wode i herbatke z kopru. moja mala na poczatku tez ciagle jadla, wprowadzilam rutyne, dopajalam az sie przywzyczaila

Gość natalia-lia
a z jaką wagą się urodził? może potrzebuje większej porcji jedzenia/

urodzil sie z waga 3480..przepajam go wodą ,kilka razy w ciagu dnia przystawiam tez do piersi ,bo sa tam jakies resztki pokarmu jeszcze ..chociaz lichy on ,bo japrawie nic nie jem ..w ogole nie jestem glodna ,a jak jestem to nie ma czasu i nie jem ,,,w ciagu dnia potrafie zjesc 2 kanapki i tyle ..albo jogurt dlatego nie karmie go piersia ,bo pokarmu coraz mniej ,a i lichy ,,,zreszta jak dostawiam do piersi to poossie chwilke i krzyczy ,tak bylo tez juz wczesniej wisial na cycku dlugo a i tak byl glodny wiec dokarmialam butla i tak coraz wiecej ,coraz wiecej ...staram sie tez przepajac woda,ale kilkka lykow i koniec

Gość halu haluuu
to moze jedz więcej i pij dużo wody żeby rozkręcić laktacje?

Gość to na bank kolka
Nie czytalam wszystkich wpisow, ale mialam tak samo jak moja corka byla mala. Niestety blednie odczytywalam jej placz jako glod, a miala potezne kolki. Wlasnie okolo miesiaca zycia sie one pojawily.

amandaa155 ja miałam podobnie mała ciągle była głodna bo albo się ulewała albo wymiotowała i tak non stop, ona wiecznie głodna a ja wiecznie z pełną pralką :D potem doszły kolki i już wtedy była imprezka na max:D ale dałam Sobie z tym rade................ Na kolke dawałam esputikon i biogaie pomogło:) na ulewanie się dostałam syrop co do dalszych działań to mimo jej 3ch mies. daje jej już kaszki albo kleik do mleka i pomogło, jak zagęszczam mleko to już się nie ulewa, nie jest głodna, ładnie śpi:) a syrop odstawiłam:).

Mój synek je nawet kilka razy w ciągu godziny, po prostu je na raty - najpierw np. 60 ml, za 20 min 30 ml, a za kolejne 60 ml. Więc to, że karmisz częściej niż co 3 godziny jeszcze o niczym nie świadczy - ważne ile zjada w sumie w ciągu doby. Też uważam, że przyrost 1kg na 3 tygodnie jest ok, tak samo twierdzi mój pediatra. Co do ulewania - minie :)

Gość jjjjjjjjjjjffff
na bank ma refluks i kolki niemale! proponuje do lekarza bo moze mu przelyk piecze a podaczas picia czy jedzenia sie uspokaja a pozniej jak zwymiotuje to znowu placze i tak w kolko. niestety nie mozesz mu dawac tak czesto. zageszczacze do mleka sprobuj(nutriton czy jakos) ale najpierw do lekarza. na kolki jest wiele srodkow ale dodatkowo masaze pomoga. lekarz na usg sprawdzic musi przelyk i zoladek maluszka i powie Ci na 100%. jak maly mial refluks zachowywal sie identycznie-musialam nawet ksiazki pod nogi lozeczka ukladac zeby glowka byla wyzej i bylo lepiej ale do 8 miesiaca sie meczylismy wszyscy.podobna z refluksu dzieciaczki wyrastaja:) jesli to jest to

jjjjjjjjjjjffff na refluks jest syrop (bez recepty) może niech autorka nie czeka do 8 mego miesiąca tylko cos zrobi bo dziecko się męczy :) jest tez mączka świętojańska czy jakos tak ( bebilon nutri) czy coś takiego jest tam 135g kosztuje to około 23zł tylko nie wiem czy takiemu małemu można dawać, moja ma juz 3 mies ja zagęszczam kleikiem lub daje kaszki i problem miną w momencie gdy dałam gęste mleko:)