Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

amandaa155

moj miesieczny synek jest ciagle glodny !! nie wyrabiam juz !!

Polecane posty

moj miesieczny synek od dwoch tygodni jest tylko na butelce ..niestety moj pokarm zanikl ..daje mu bebilon 1 ... dziecko butelkowe ponoc powinno sie karmic co 3 godziny ..on czasem je nawet co godzine ,czy poltorej ..zaczyna bardzo plakac iu ladowac raczki do buzi ..nie mam na to sposobu ..daje wode ,ale on nie chce jej za bardzo pic ,wezmie pare lykow i zaczyna plakaqc jeszcze glosniej ,ze chcialam go oszukac ,w takiej sytuacji smoczka rowniez wypluwa ..nie daje sie oszukac jednym slowem ...lekarka stwierdzila ,ze jest przekarmiony gdyz przytyl 1 kg w ciagu 3 tyg ..czesto tez wymiotuje (nir ulewa sie tylko zwymiotowuje) ,bo juz chyba ma przesyt,ale nie wiem jak temu zaradzic ..teraz dodatkowo jeszcze ma kolki wiec juz ogolnie jest sajgon i ciagly placz :/

Gość mniu
Nie każdy płacz oznacza głód.

wiem ,ze nie kazdy placz oznacza głod -moze oznaczac mokra pieluche,chec przytulenia,ponoszenia itp ,ale jak laduje raczki do buzi ,smoczek wyrzuca,a przynosze butle i wypija cala to chyba to jednak glod...

kolki ma pewnie przez przekarmienie. żołądek musi miec czas przetrawic pokarm i odpocząc, a ty ładujesz w niego mleko co godzinę... bo płacze... weś noo

Próbowałaś go nosić gdy płacze? Może ma refluks i dlatego jest ciągle głodny? Je i zwraca, więc ma znowu pusto w żołądku. Czy zwraca już strawiony pokarm - taki twarożek, czy mleko (ulewa)? Co do przytycia. Moja jest na piersi i w miesiąc przytyła 1200 gr. Lekarka mówiła, że to świetny wynik. Więc nie sądzę aby kg w 3 tygodnie to było jakoś wybitnie dużo. Na kolki spróbuj bobotic. Może pomoże też troszkę na wymioty - u nas akurat działa, bo mała też czasem zwracała serwatką, ale tylko troszeczkę (spowodowane to było gromadzeniem się gazów w żołądku, które wydostawały się wraz z pokarmem), czy cos takiego.

Autorko, zniknął ci naturalny pokarm a te bebilony to cała tablica mendelejewa. Może się źle po tym czuje ?

Albo spróbuj zmienić mu mleko, z tego co wiem, to niektóre są bardziej sycące - może będzie rzadziej jadł - z resztą przez kolki i tak warto byłoby tak zrobić. :) Ale może wypowie się jeszcze ktos kto karmi butlą, bo słabo się znam. :)

no zwraca taki twarozek ,serwatke ,albo po prostu ulewa ... no ta lekarka to taka nawiedzona opieprzyla mnie ,ze daje dziecku za duzo jedzenia ,bo za duzo przytyl wg niej masakra ...a czy Wy dajecie dzieciom co 3 godziny butle-pytanie do mam karmiacych butela ... -tak nosze zawsze jak placze ,przytulam itp

jak mu sie nie odbije po jedzeniu to ulewa mleczkiem ,ale czasem jest tak ,ze mimo ,ze sie odbije to i tak uleje ..czasem to juz ciezko mi poznac co ulane ,a co wymioty ,ale jest czasem tak ,ze chlusnie taka serwatka ..no i zapach tez ma to taki specyficzny ..a ten refluks to zwraca pokarmem ,czy ulewa ?? jak to wyglada? co do chowania to narazie poki co no to tak jak pisze kolki ,ciagle jedzenie ,spac chce na rekach ,a jak klade to sie budzi :)) oczywiscie nie zawsze ,ale czesto :) co do zdrowia no to pepuszek wylazl od placzu chyba i bedziemy miec plastrowanie ,bo sie przepuklinka robi .no i lekka asymetria ulozeniowa .musze pilnowac by nie krzywil glowy ..noo i niestety silna anemia ,19 pazdziernika mamy wizyta jesli nic sie nie poprawi to niestety bedzie trzrba przetaczac krew:((

Gość mejsi grejsi...
sprobuj podac dziecku mleko AR, jest zageszczone kleikien ryzowym powinno nasycic na dlużej.

A skąd wiesz, że anemia? Mojej nie robili żadnych badań. :) Grzeczna jest, śpi i je. Nie płacze (może z 5 razy się zdarzyło, jak za długo się dopominała o jedzenie.). Jak jest głodna, to krzyczy "ee" i czeka. Powtarza tak ze 4 razy. ;) Spi w łożeczku, je co 3 - 3.5 h. Tylko, że codziennie od 5 już nie śpi i ma ochote na zabawę. ;) Poczytaj o metodzie domana, my ją stosujemy. Sciągnęłam też czarno - białe karty z obrazkami dla noworodków - lubi na nie patrzeć. Ogólnie nie narzekam. Sliczna i kochana. :) Dziś mamy szczepienie, ale nie wiem w sumie co zrobić, nie chcę szczepić zwykłą szczepionką. http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=5382480

mejsi -a ,czy w ogole moge sobie tak po prostu zmienac te melczka ,czy musze to po konsultacji z lekarzem zrobic ,bo slyszalam ,ze jakos stopniowo powinno sie wprowadzac nowe mleka..hmm ten bebilon daje ,bo takie polecili w szpitalu aby dawac

Ale ma biedna sapkę - taki charczący, chrapiący oddech. Nie cały czas, ale się mocno męczy...

niko -morfologie dziecku roia po urodzeniu .... Twoja tez na milion procent miala -sprawdzw wypisie ... i moj synek mial slabiutka morfologie dlatego dostalismy skierowanie aby w 4 tyg zycia przyjsc na kontrole no i wyszla bardzo slaba teraz dostalismy zelazo ,cebion i kwas foliowy i 19 pazdz kontrola ..

no u mnie maly tez tak charczy ..wspominalam tej lekarce teraz na kontroli ,ale zbagateliozwoala to ...czy na to jakis lek daja ,czy nie ???? aaa i nie ma tego caly czas od czasu do czasu ma takie charczenie

Gość mejsi grejsi...
amando to mozesz kupic kleik ryzowy i dodawac 1 miarke do mleka chociaz... ja podawalam Enfamil AR, wiem, ze jest bebiko AR, moze bebilon tez ma juz gotowe mleko z kleikiem??? AR jest antyrefluksowe takze powinien przestac ulewac, bo jest gęstsze. u mojego dziecka zanikły także wymioty odkąd je wprowadziłam.

ale tak to ogolnie kochany maluszek ,ale pieszczoch ..tata i babcia go roznosili juz w szpitalu i teraz chce zeby go nosic i chce spac na raczkach :)

Gość mejsi grejsi...
moja córka miala sapkę to w szpitalu robili inhalacje i dopóki nie przeszło to nie wypuścili nas do domu.

Gość emcekwadrat
Moja corcia do 2 miesięcy też była ciągle głodna. Czasami jadła co półtorej godziny. Też ulewała. Dosłownie szły fontanny buzią i nosem. Zmieniłam mleko na Bebilon AR i jak ręką odjął. Teraz ma 4 m-ce i je sobie co 3 lub 4 godziny. Mi pediatra powiedział, że butelką także karmi się na żądanie. Myślę, że dziecko się nie przeje. Zje tyle ile potrzebuje.

mejsi ,a Twojej coreczce odrazu po porodzie zdiagnozowali to ?? jak to wyglada tak dokladnie ? u nas jhest tak ,ze nie charczy caly czas ,tyl;ko jakis tam czas w ciagu dnia ... jest to cos takiego jakby katar mial szczegolnie w jednej dziurce ..poczatkowo myslalam ,ze ma kozki w nosie ,ale gruszka mu bralam kilkakrotnie i nic

emcekwadrat -lekarz Ci doradzil to mleko ,czy sama zmienilas ?>??? chyba rzeczywiscie zmienie na to AR ..tylko kurcze nie wiem ,czy tak z tego bebilonu przechodzic na bebiko hmm ..

Gość emcekwadrat
Doradził mi je lekarz. Mówił zeby zmienić na Bebilon AR lub Enfamil AR.

Gość mejsi grejsi...
ja tam nic nie zauwazylam wogóle, bo to moje pierwsze dziecko i byłam wogóle w szoku, że jest moje i juz zawsze ze mną będzie;) ale 2 razy dziennie zabierali małą na inhalacje, a w książeczce zdrowia dziecka, w miejscu gdzie sie wypelnia informacje dotyczace pobytu w szpitalu po urodzeniu ma wpisane sapka. urodziłam przez CC w sobote a w środę byłyśmy w domu, także myślę że to nic poważnego.

Gość emcekwadrat
400 g (niestety są tylko takie małe puszki) starcza zazwyczaj na 4 dni.

moja jest na mm od szpitala, też na bebilonie. Często bylo, że jak odbiła to potem i tak ulała taką kaszką, bo noworodek ma układ pokarmowy nie rozwinięty do końca, żołądek nie zamyka się i maleństwo ulewa. Nasza nawet 2godz po jedzeniu ulewała jak poruszała się więcej albo leżała na płasko. Może też ulewać, bo dostaje za dużo. Nasza na wodę też nie dała się nabrać. Tyje od początku równo po kilogramie. To charczenie to najprawdopodobniej nierozwinięta do końca krtań. Moja czasami też ma. A nie przychodzi położna byś mogła te pytania zadać?? U nas do 6tyg była. Lepiej z położną pogadać, wszystko wytłumaczy. Dobra jest też książka "pierwszy rok życia dziecka".

Gość hmmmmmm ????
amanda spróbuj dać mu bebiko ... jest bardziej syte . Postaraj sie tak czecto nie dawać butli bo niepotrzebnie rozpychasz mu żołądek.