Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusiadzidziusia

Mamusie maluchow, mam pytanie

Polecane posty

Gość mamusiadzidziusia

Moj synek ma 10 miesiecy i od jakiegos czasu (tydzien czy dwa) zmienil sie nie do poznania... Caly czas chce na rekach, ciagle marudzi, juz mam tego dosyc, kregoslup i rece mnie bolą... :( Co sie dzieje...?

Gość mamusiadzidziusia
Ja juz nie daje rady :O Fizycznie i troche psychicznie tez...

Gość ojjoooooooooooooooooj
moze zeby ida sprawdz

Gość mamusiadzidziusia
zeby nie

No tak to juz jest z maluchami ale wszystko przejdzie:-) potem bedziesz sie z tego smiala:-) wiesz 10 miesiecy to on poznaje swiat a z twoich ramion wszystko lepiej widac:-)

moja tez jest taka bo idą jej właśnie 4 na raz w tym najgorsze oczne 3ki

no tylko,że jak tak chce poznawać świat to pamiętaj,że będziesz później żałować że ciągle na ręce brałaś

Gość mamusiadzidziusia
wiesz ale on jest od malego bardzo wymagajacy i zawsze tak bylo po urodzeniu miesiac w szpitalu, od 10 miesiecy nie przespal ani jednej nocy, budzi sie po 10 razy, lubi na rekach, ja wiem ze to zle co napisze ale chcialabym isc do pracy a jego zostawic w domu, bo juz nie daje rady...

Gość mamusiadzidziusia
mozliwe ze diabel :P tylko jak go wypedzic hehe

Gość mamusiadzidziusia
nie a myslisz ze pomoze?

Gość mamusiadzidziusia
juz nie... zaraz oszaleje, nie spal w nocy i od rana wyje... nie mam wstazeczki :O

Gość jak tak mozna o niee
u mnie pomoglo jajko przelane nad glowka malego...z dnia na dzien syn tak sie zmieniil ze nie wiedzialam co jest grane i mama, ktora mnie odwiedzila poradzila taki zapieg i pomoglo jak reka odjal

albo odwroc na lewa strone bluzeczke czy koszulke, ktora przylega do skorki dziecka...a potem kolejna bluzke juz normalnie tez pomaga na placzki

Gość mamusiadzidziusia
ale jak z tym jajkiem?

jak dziecko bedzie spalo wezjajko i dwa patyki z zurzytej miotly...potem musi ci ktos pomoc niech trzyma nad glowa dziecka te patyki na znak krzyza a ty przelej surowe jajko ( pod spodem trzymajcie jakies naczynie ja mialam kubek) i przelej to jajko w miejscu gdzie na patyki sie stykaja i postaw pod lozeczkiem rob to na wieczor a rano zobacz jak bedzie bialko postrzepione zwisajace z atykow to znaczy ze ktos urzekl twoje dziecko

Gość mamusiadzidziusia
maz mnie zabije smiechem jak mu powiem ze ma te patyki trzymac :O a nie ma takiego sposobu zebym sama mogla zrobic?

Gość mamusiadzidziusia
nie mam nikogo takiego, a moja mama jest bardzo daleko stad mam tu tesciowa ale ona tez bedzie nosem krecic

sprobuj z koszulka na lewa a jak nie to poczytaj o urokach wpisz ww google odczynanie urokow

Gość mamusiadzidziusia
ok, dzieki :*

włóż małego do łóżeczka i na barierkach połóż jeden kij prostopadle i jeden kij równolegle, tak żeby się krzyżowały na środku

Gość mamusiadzidziusia
Właśnie jak z tym jajkiem? Kurcze sz mi głupio że to pisze ale co tam. Mama mojego męża dała mi zbierane suszone ziele ostrozenia ( czarcie ziele) na przeziębienie dla córki. Mała ma 1,5 roku i nie przesłała jeszcze ani jednej nocy. Generalnie to budziła się średnio co 2-3h. Kilka dni temu zaparzylam to ziele i zrobiłam małej kąpiel. Aż sama nie wierze ale mała od 5 dni przesypia bite 10 h. Je bez płaczu( wcześniej każdy posiłek to była droga przez mękę ). Jakby ktoś mi dziecko odmienił. Ale po kąpieli ta woda w której ją kazałam to się w galaretę zamieniła. Poważnie!!!!!

Gość mamusiadzidziusia
Jestem inna mamusią dziesiątą niż autorka:) ale nas tu wiele;-);-);-);-)

moj syn ma 2 lata i nie pamietam kiedy przespal cala noc i czy wogole przespal gdzie dostane takie ziele??

i jak przygotowalas taka kapiel prosze napisz jestem zainteresowana jak diabli...tez chce sprobowac mooze i na moje dziecko pomoze