Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yhhhg

czy peeling migdałowy trzeba zmywać?

Polecane posty

Gość yhhhg

raz w tygodniu nakladam na twarz roztwor kwasu migdalowego 40 procent(woda i kwas,nic wiecej) i zostawiam to na kilka godzin zanim znowu nie umyje twarzy Nie ma zadnego podraznienia Ale kosmetyczka twierdzi,ze kwas to "trucizna" dlatego trzeba to po pewnym czasie zmyć.Czy to rpawda? Nie zauwazam zlego efektu trzymania kwasu na twarzy,robie tak od roku

Gość heloooooooooooo;;
Noo proszę Cię !!! na kilka godzin ??? to ty chyba nie masz kwasu tylko jakiś badziew. Ja po kilku minutach zmywam bo wytrzymnać nie mogę, a twarz mi się luszczy kilka dni. I oczywiście, że kwas się zmywa !!!

Gość yhhhg
widocnzie masz wrazliwa skore albo uzywasz INNYCH kwasow.migdalowy jest delikatny

Gość yhhhg
a kwas mam z mazidel.com wiec dobre zrodlo

Gość Bereeenikka
tez mialam ten kwas. To sie zmywa po okolo 20 minutach! Nie wolno zostawiac na kilka godzin.

Gość heloooooooooooooooooooo::
w kaas migdalowy też zaopatrywałam się na mazdiałach. Nie mam wrażliwej cery. A ty jak się do czegoś zabierasz to dobrze by bylo doinfomowaćsię troszkę na dany temat. Prztrząsnelam swego czasu wiele for interntowych i nigdy nie spotakłam się z tym, aby ktoś nie zmywał kwasu.

Gość yhhhg
a po co zmywac?jak go trzymam na twarzy to hamuje sie wydzielanie łoju.i efekt jest bardzo dobry,nie widze skutkow ubocznych

Gość margerita..,
Nie odpisujcie jej to jakaś debilka :-o

Gość olgaka
Jak się obudzisz kiedyś z wżartą twarzą to dopiero będziesz miała problem. Po co się zabierasz za coś o czym nie masz pojęcia!

To chyba bardzo Ci schodzi skóra po tym, ja bym nigdy tak długo tego nie trzymała na twarzy.

Gość ana833
a tak wogole jak zrobic peeling i ile go trzymacz czym zmyc itd?

Gość umma
peeling nakłada się na dobrze oczyszczoną skórę, bo kwas nie zadziała w kontakcie z tłuszczem (sebum) a zmywamy koniecznie mydłem ew. roztworem sody oczyszczonej, która ma zasadowe pH aby wyrównać odczyn na twarzy. Kilka godzin 40% peeling? O takim hardcorze nie słyszałam :O