Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uk2012

PLamienia;-(

Polecane posty

Gość uk2012

Dziewczyny, mieszkam w UK, jestsem w 7mym tyg ciazy i dzis zaczelam plamic na brazowo, brzuch mnie nie boli tylko to pamienie, wczoraj troche dzwigalam to moze dlatego... Czy ktoras z was miala takie plamienia na poczatku ciazy i wszystko bylo oki... Tak sie boje a nie mam gdzie sie tutaj udac bo dla nich to jeszcze nie ciaza...

Gość jak ja miałam takie plamienia
na początku ciąży i poroniłam, w kolejnej ciąży na początku również miałam plamienia i jak na razie jest wszystko ok- jestem w 20 tygodniu.

Ja w 6tc dostalam krwotoku i okazalo sie ze mialam duzego krwiaka. Cale szczescie krwiak sie wchlonol choc trwalo to miesiac i przez ten okres czasu ciagle mialam brazowe plamienia , lekarz powiedzial ze to normalne bo "schodza" ze mnie pozostalosci krwiaka :) Jesli masz plamienia - idz do lekarza... To Ci nie zaszkodzi a wrecz przeciwnie :)

Gość uk2012
Dzieki dziewczyny troche mnie uspokoilyscie tylko szkoda ze nie moge isc do lekarza...

Gość mniu
pisała że jest w UK a tam do 12tyg. nie robią nic

Gość a ja a ja
ja w 7 tyg zaczelam krwawic i niestety poronila. jak nie masz mozlliwosci pujscia do lekarze to chociaz sie poloz, nic nie rob tylko odpoczywaj

dobrze jak byś zaczęła brać duphaston, ale widzę że nie masz takiej możliwości :/ teraz możesz tylko odpoczywać. Jaki miałaś wyjściowy beta HCG?? powtórz badanie za 3 dni i zobacz czy narasta.

Gość przyszla mama :)))
uk2012 - a dlaczego nie mozesz isc do lekarza? nie mowie, ze do GP na NHS, ale prywatnie jak pojdziesz i powiesz, ze chcez progesteron to Ci dadza, zrob sobie badanie progesteronu dzis i po 48h, jak nie przyrosnie drukrotnie udaj sie prywtanie do gina, jak nie masz mozliwosci w UK, popros mame/kolezanke/ciotke w Polsce by jeszcze dzis poszla w Polsce do gina po recepte na luteine lub duphaston i niech Ci wyslac kurierem na adres w UK, jutro bedziesz miala. Mozesz zaczac brac na wszelki wypadek. Mozesz jechac do szpitala na izbe przyjesc, mi polozna mowila na spotkaniu w 7tyg, ze jakby sie cos dzialo przed 12tyg , krwawienie czy cos innego, to mam jechac do szpitala jak najszybcicej. Jak Cie w jednym nie przyjma to jedz do drugiego!

z tym przyrostem to miala byc beta hcg, a progesteron zrob dodatkowo..za szybko pisalam i mi to umknelo ;)

Mała czarna kawka 22 - w UK wszedzie da sie zrobic bete HCG, w kazdej wiekszej miejscowosci , koszty rozne , ale okolo 20-30 funciakow i jest :) wiem, sama mieszkam w UK, ja robilam, kolezanki w innych miejscowosciach robily bete prywatnie, nie ma z tym problemu.

Gość uk2012
Spotkanie z polozna mam dopiero w przszlym tygodniu, beta hcg nie ma gdzie zrobic... lezec za bardzo nie moge bo mam 2letnie dziecko;-( Nie mam kogo poprosic o luteine... Coz zostawiam wszystko w rekach Boga co bedzie to bedzie... narazie to tylko brazowe plamienie krwi nie widze...

uk2012 - jak to bety zrobic nie mozesz? podaj adres + post code gdzie mieszkasz, znajde Ci w 5min gdzie mozesz zrobic bete, znajomych nie masz? faceta ktory moglby zostac z dzieckiem na chwile? z reszta 2 letnie dziecko spokojnie moze jechac z Toba na bete (autem, busem, taksowka), jak to mowia dla chcacego nic trudnego! zebys pozniej nie zalowala, ze tego nie zrobilas.. piszesz o plamieniach, zakladasz topic na forum, a nic nie chcesz z tym zrobic? dlaczego? po to ten temat wiec?

nie wierzę, że w UK nie ma żadnego laboratorium...to jest podstawowe badanie (wiem bo sama pracuję w laboratorium). I wcale nie musi być krwi...ja miałam brązowe, niewielkie plamki i również poroniłam :/ trzymam kciuki za Ciebie

Gość Vivi_88
Ja również miałam niewielkie plamienie w 6-tym tygodniu...Do lekarza poszlam dopiero na drugi dzień, a własciwie to do szpitala :) Lekarz opieprzył mnie za to ze nie przyszlam pierwszego dnia bo to moglo byc poronienie. Na usg nie było widać ciąży, nastęonego dnia innym lekarz zrobił mi usg i widać było ciąże wraz z zarodkiem. W szpitalu leżałam jeszcze ponad tydzien miałam wykonywanie badanie krwi i czekałam dopóki nie zabiło serduszko mojego maleństwa :)