Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co jest gorsze

Co gorsze - poród czy połóg?

Polecane posty

Gość co jest gorsze

Spotkałam się z opiniami, że od porodu gorsze jest to, co następuje później - bolesna gojąca się rana po nacięciu, często dająca o sobie znać jeszcze długie tygodnie a nawet miesiące. Jakie są wasze doświadczenia?

Gość mmammuskakaa66
to zalezy. ja mialam w sumie lekki porod. o bolu zapomnialam jak urodzilam corke. najbardziej balam sie zdjecia szwow- chila i bo bolu.

Gość zonaKraka
Ja miałam taką "niefajną" ciążę, że poród, ekspresowy zresztą, to była duża ulga, a w połogu więcej i swobodniej ruszałam się niż na finiszu ciąży... Owszem, bolały piersi przy karmieniu, ale szwy na kroczu nie dawały się jakoś strasznie we znaki, może podczas seksu tylko... Tak że i poród i połóg były lepsze od ciąży ;)

Gość mama sam 12
jak dla mnie połóg gorszy, o bólach porody zapomniałam w momencie gdy zobaczyłam Małą,a połóg pamiętam do dziś

Gość Easy labor
To zalezy jesli porod z epiduralem to jest super a polog jest straszny wszystko boli nonstop przez wiele tygodni

Gość bojs bojs bojs
polog gorszy , przez 2 tyg bralam leki przeciwbolowe chyba mnie zle zszyli i te szwy mnie tak ciagly a juz nie wspomne o zrobieniu kupy porod trwal 12 godz w bolach ale tez szybko zapomnialam.

Gość KasiaCh84
Ani poród, ani połóg ani ciąża nie było gorsze ale to za sprawą znieczulenia zoo, gdyby nie znieczulenie to poród byłby NAJGORSZY!!!Co tu dużo gadać, ból przy porodzie po prostu napie..a a połóg to fraszka, żaden problem jak dla mnie.

Gość Polog rzadko boli az tak
zeby mozna bylo w ogole porywnywac do porodu. W pologu najgorsze jest to, ze nie dosc ze rana moze bolec( ale nie musi) to krwawisz lub plamisz caly czas, jestes niewyspana i poirytowana. Bolu to tam nie ma wielkiego. Ogolnie porod i polog to nie za fajne sprawy ale coz, wpisane jest to w nasza role;) wiec dajemy rade.

Gość kapitalnieno
POŁÓG duzo gorszy. W moim przypadku nie dość, że fizycznie czułam się źle to psychicznie dużo gorzej :/ Wkońcu wylądowałam w szpitalu z wycieńczenia organizmu....

Gość ojtam ojtam
ja miała cc - połóg to był jak @ tyle że nie bolał i ciągnął się - ale jakoś tego w żaden sposob źle nie wspominam - najgorzej za to wspominam pierwszą @ po tym cc - to był hard core - płakałam ze strachu że się wykrwawie