Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kajjjja82

Czy ktoś z was modlił się nowennę pompejańską?

Polecane posty

Gość Kajjjja82

Mam problem, który dotyczy bardziej duszy niż ciała, od jakiegoś czasu cierpię na nerwicę, depresję, hipochondrię, ciężko mi z tym żyć, ale te choroby spowodowały przeszłe wydarzenia w moim życiu, które silnie odbiły się na mojej psychice. Czytałam o tej nowennie, czytałam świadectwa i zastanawiam się czy może rzeczywiście coś w tym jest. Jestem osobą wierzącą ale dość sceptyczną, nie wiem czy modlitwa jest cudem, ale świadectwa są naprawdę imponujące, dają do myślenia, bo czy siła autosugestii moze być tak wielka by cofnąć raka? czekam na wasze wypowiedzi, dziękuję z góry!

Gość inna277
myślę że powinnaś się wybrać do psychologa i być może do psychiatry po leki antydepresyjne

Gość ciocia Jadzia z Częstochowy
dobrze robi modlitwa do św. Fiuta z Malboro

Gość jjjjoio
co do nowenny to jakiś psychol na pudelku ją reklamuje a tak przy okazji różaniec i królowa niebios i wszystkie te objawienia to robota szatana niestety nikt z katoli nie czyta biblii która przed tym ostrzega

Gość Kajjjja82
nie wiem czy szatana czy nie, ale nie widzę nic złego w odmawianiu różańca, po co doszukiwać się zła gdzie go nie ma. wystarczy zinterpretować słowa, które się wypowiada, ojcze nasz, czy zdrowaśki, to tylko prośba o opiekę, otuchę, o ratunek, pomoc.

Gość jjjjoio
nic złego nie widzisz w modlitwie do szatana który po śmierci zabierze cię do piekła może od razu zapisz się sekty i zabijaj kozły ofiarne dla niego co?

Gość nie chodzilam do kosciola a po
nowenna mi pomogła, miałam depresję i mi pomogła choć w to nei wierzyłam i nie chodziłam do kościola

Gość zalamana mama...
a czy mozesz mi powiedziec jak krowei na rowie jak sie modlic? bo ja daaaaaaaawno nie modlilam sie na rozancu, moze z 20 lat juz i nie pamietam... powiedz mi krok za krokiem , plissss

Gość ja ci powiem jak sie modlic
bierzesz różaniec i jeden koralik to ejdna zdrowaśka i tyle, powodzenia

Ja odmawialam nowenne pompejska. Otrzymalam od Matki Boskiej to, o co prosilam. Modlitwa ma naprawde niesamowita moc! Zycze Ci wytrwalosci, bo nielatwo sie Nowenne odmawia. Ale naprawde warto, Matka Boska zawsze wysluchuje naszych prosb i sie za nami wstawia!

Gość zalamana mama...
wiem wiem :) ale tam sa te wszystkie tajemnice/czesci (blagalna, dziekczynna, itd. i nie wiem co i jak..

Gość zew ryczacej gesi
idź na wielodzietni org tam ja odmawiają i pisza o swoich łaskach jakie wymodlili

Gość nawet jeśl ktos jest
niewierzący, sceptyczny, czy nawet negatywnie nastawiony, nie może zaprzeczyć, że we wszystkich kulturach stosowane są tzw "mantry" powtarzające się zdania, słowa, w określonym rytmie. Daje uspokojenie, wyciszenie. Nie warto wyśmiewać wszystkiego czego się nie rozumie, tak robią prostaki

Gość pewienkolegamichal5
Ja sie modlilem gdy mialem otrutego psa, ktory mial juz byc uspiony. Po kilku dniach praktycznie wyzdrowial, weterynarz troszke zdebial jak go zobaczyl, byl w lekkim szoku. Modlitwe dokonczylem oczywiscie w nastepnych tygodniach.

Gość gość
Martyna! Przestań pieprzyć w kółko to samo...

Gość gość
Ja napiszę tak ta modlitwa cię może wspomóc psychicznie, ale że twoje problemy znikną, tu potrzeba samozaparcia, zmuszenia się do zaktywizowania kontaktów z ludźmi, a takowych nowych przyjaciół zdobyć sama modlitwa nie spowoduję że w cudowny sposób twoje życie samoistnie się odmieni jest na pewno bardzo wspomagającą sprawą ale pamiętaj bez autorskich działań nie będzie efektów!

Gość gość
modliłam się o zdrowie dla syna. Moje modlitwy zostały wysłuchane,

Gość Chmurka_79
Zaczelam kilka dni temu. Sama modlitwa bardzo przyjemna i ciagnie do niej bardzo. Myslalm, ze nie bedzie mi sie chcialo, a tymczasem nie moge sie doczekac czasu modlitwy :) Modle sie o uzdrowienie malego synka. W dniu rozpoczecia modlitwy synek synek zachorowal jeszcze bardziej (moze przypadek). W dodatku maz zaczal byc dreczony. Wczoraj mialam bardzo dziwne przezycie. Bylismy z mezem i synkiem w sklepie kupic drewno na biurko. Obslugiwal nas bardzo mily sprzedawca. Nie wiedziec czemu, nie moglismy sie z nim dogadac. Mnie ogarnely jakies dreszcze, bylo mi bardzo zimno i bylam bardzo zestresowana. Musielismy podac wymiary blatu, nog itp. Mimo tego, ze wszystko bylo zaplanowane, wymierzone, nie moglismy podac wymiarow!!! Ciagle cos nam nie wychodzilo, nie bylismy pewni i nie moglam dodac prostych liczb do siebie, kiedy normalnie nie potrzebuje kalkulatora nawet przy skomplikowanych dzialaniach. Synek dostal jakiegos ataku histerii i ciagnal nas ciagle do wyjscia. W koncu jakos sie uporalismy z tym wszystkim i wyszlismy. Bylam tak zestresowana, ze chcialam jak najszybciej wrocic do domu i walnac jakiegos mocnego drinka. Jednak tak szybko jak sie ten stress pojawil, tak tez i szybko zniknal. Nie myslalam o tym, ale maz mnie ieczorem zapytal, czy widzialam tauaze tego mezczyzny. Odpowiedzialam, ze nie, bo bylam skupiona na podawaniu wymiarow i liczeniu.... Okazalo sie, ze facet mial wytatuowane trzy szostki i inne symbole zlego.

Gość Chmurka_79
Niestety reszty tekstu nie moge wstawic, bo spam.... Widocznie komus to przeszkadz. Sprobuje pozniej

Gość Chmurka_79
Pozniej maz mi sie jeszcze przyznal, ze uslyszal glos w domu juz, ze ma wybrac, albo zabije mnie, albo dzieci. Bylam przygotowana na podobne sytuacje przed rozpoczeciem nowe.nny, ale nie sadzilam, ze az do takiego stopnia. Nie zniechecajmy sie. Strach, lek, poczucie winy, to nie terytorium B.oga.

Gość Chmurka_79
Co do mod.litw do Ma.ryji zamiast do J.ezusa. Tez tak myslalam. Mar.yja to przeciez nie B.og. Mialam problem z mod.litwa do Ma.ryji i proby mod.lenia sie do niej wywolywaly leki, dreszcze, kolatania serca. Dalo mi to do myslenia. Komu mialoby sie to nie podobac??? Chyba nie B.ogu, prawda? To, ze zly atakuje w trakcie mod.lenia sie, jak tu ktos wspomnial, do szatana, to cos jest nie tak. Nie dajmy sie zwiezc. Szatan chce, zebysmy tak mysleli i bardzo przeszkadza w mod.leniu sie do Ma.ryji. Ma.ryja przynosi modlitwy do J.ezusa, swojego syna. Wiemy o tym, ze J.ezus bardzo liczy sie z jej zdaniem i jej prosby spelnia nawet wtedy, kiedy wola Bo.za jest inna. Przypomnijmy sobie wesele w Ka.nie. Maryja poprosila J.ezusa o cud. J.ezus odpowiedzial, ze to jeszcze nie czas, ale mimo wszystko spelnil jej prosbe. Jezeli mod.litwy do J.ezusa nie sa wysluchane, dlaczego nie zwrocic sie do jego matki o wstawiennictwo? To tak jak w zyciu. Nie raz na pewno prosimy kogos o cos i nie dziala. Szukamy wtedy innych rozwiazan i prosimy innych o pomoc, aby pomogli nam przekonac te osobe. Syn matce nie odmowi :) Z Panem Bo.giem :)

Gość Anna_Maria_
No i wlasnie widac, jakie wyrazy komu przeszkadzaja, skoro tyle kropkowania potrzeba. Zeby zamiescic moje poprzednie wpisy, potrzebowalam 2 godzin. Za kazdym razem wyskakiwal spam, wiec szukalam nowych slow, ktore trzeba wykropkowac. Komu to przeszkadza pytam?

Gość gość
Tak. Noowweennaa Poommppeejjaannsska i w ogóle Roozzaannieec ma działanie niesamowite :) NMP daje ochronę przed złym.

Gość gość
Kochane moje, a trzeba było w tych złych sytuacjach otworzyć serducho i wzbudzać w sobie miłość, wyobraźnia robi dużo, więc jeśli Jezus jest dla was autorytetem, istotą pełną miłości, to tzreba było sobie Go wyobrazić, że czuwa nad wami i nic złego wam się nie stanie. Jak ma się wrażenie, że jakieś zło nam się przeciwstawia, to automatycznie schodzimy świadomością do poziomu serduszka i wzbudzamy w sobie miłośc, bo diabeł tkwi w umyśle :)

Gość gość
Diabel tkwi w umysle??? Tylko i wylacznie? Tak? Naprawde?

Gość gość
Jak się zafiksujesz jakąś myślą, to ona będzie chciała się urzeczywistnić. Nie twierdzę tak do końca, że nie ma ciemnych bytów, czy cieni, ja je tak nazywam, ale one poruszają sie po wibracjach strachu, a łatwo jest zaszczepić po przez umysł negatywne odczucia, dlatego jak najwięcej miłości trzeba w sobie wzbudzać, dla cieni jest się wtedy niewidocznym, bo one nie działają na tak wysokich wibracjach :)

Gość gość
Ja się modliłam :)

Gość gość
Czy ktoś mógłby dokładnie wyjaśnić, na czym polega ta modlitwa?

Gość gość
http://pompejannnnska.rosemarrria.pl/ (pokasowac litery zwielokrotnione) tutaj wszystko o nooweeeennie. bardzo skuteczna, zmieniajaca zycie, przynoszaca ulge i spokoj, pocieszenie, milosc, przebaczenie za doznane krzywdy. :) zacznijmy juz dzisiaj. nie ma co odkladac na potem. tu i teraz. dzisiaj jest ten czas :)

Gość gość
Dlaczego kafeteria wpisanie zwrotu "no/wenn/a pom/pejań/ska" uznaje za spam?