Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AntyPobieraczek

Pobieraczek.pl

Polecane posty

Gość AntyPobieraczek

Po przez wprowadzenie mnie w błąd zarejestrowałam się na stronie pobieraczka jako mama (gdyż jestem jeszcze niepełnoletnia) jednak nie przyszło mi nawet do głowy że po testowaniu przyślą mi opłatę za umowę. Sporo się oczytałam na ten temat, jednak nie wiem czy to jest aktualne. Czy miał ktoś taki sam problem w ostatnim czasie i wie jak go rozwiązać? Proszę o pomoc...

Gość AntyPobieraczek
ludzie, no wypowiedzcie się..

To zwykłe oszustwo.POszukaj w google.Dostaniesz rachunek na 94,80,A JAK NIE ZAPŁACISZ TO DO SĄDU.

Gość gvtsfzv
moja kuzynka miala zarejstrowala sie na imie Ann i nazwosko : PoTatusiu, ale podala swoj adres i na to nazwisko przyslali jej rachunek. Moj wujek skontaktowal se z nimi i im grozil ze tak nie moze byc ze jego 12 letnia corka rejstruje sie na nieprawdziwe nazwisko, ze on to gdzies zglosi i nie musial placic. Niech Twoja mama zadzwoni i powie ze sie nigdzie nie rejstrowala

Gość e.s.d
Problem rozwiązuje się olewając te listy co przychodzą .

Gość ciocia Jadzia z Częstochowy
w Gdańsku, jest pozew zbiorowy w sprawie Pobieraczka.pl

Ja miałem to samo. Nie przejmuj się niczym!!!! Mógłbym ci wysłać podobne osoby ale mi sie szukać nie chce. W skrucie to jest tak: Firma Pobieraczek została wysłana do sondu za oszukiwanie ludzi i dostała karę ileś tam tysięcy. Po prostu zostaw, nie czytaj, i się wogóle nie przejmuj. Mówię ci i nara.

Gość rtyhjdfgdfgdf
Było o tym pobieraczku dawno temu w Ekspresie reporterów...

Gość AntyPobieraczek
właśnie słyszałam o tym, wiem że ciągle grożą.. czytałam że do 3 miesięcy można odstąpić od "umowy" pisemnie, ale czy ktoś wie co napisać? dziecku mającemu lat 12 nic nie grozi, natomiast ja mam ukończone 17 tak więc mogą grozić mi ewentualne kroki prawne..

Gość gvtsfzv
ale nie zmienia faktu ze jestes nieletnia, wiec za kazda umowe sa odpowiedzialni Twoi opiekunowie, w tym przypadku rodzic, taka umowa przez internet z nieletnia jest niewazna, kazdy adwokat Ci to powie

Gość AntyPobieraczek
a jak tam sprawa z tym pismem..?

hej napisz im maila ze w zwiazku z twoim prawem odstapienia od umowy w ciagu 10 od zawarcia umowy skladasz rezygnacje z umowy. napisz z jakieho dnia i tyle. ja tak zeobilam i nie mialam eachunkiu.a kiedy to bylo

10 dni oczywiscie bez podania przyczyny takie nasz prawo z kazda umowa ze wszystkim

Gość klient kafe
podałaś prawdziwe dane?:O Ja to olałem poczytaj w necie nic nie mogą Ci zrobić, przysyłali mi maile przez pół roku aż dali sobie spokój. Było to z 2-3 lata temu

Gość eojuw
o kura !!! głupi smarku!!! to nawet w wiadomościach było!!! olej sytuacje i już

Gość wsfdr34c3242sdd
Napisz im tak: Powołując się na art. 10 ust. 2 Ustawy o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny, niniejszym odstępuję od umowy o świadczenie usług Usenet, zawartej z Eller Service S. C., dnia 0X-0X-XXXXr. z komputera o adresie IP XX.XX.XX.XX Pragnę przypomnieć, iż w związku z brakiem pisemnego potwierdzenia informacji, o których mowa w art. 9 ust.1 Ustawy o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny, termin, w którym przysługuje mi prawo do odstąpienia od umowy wynosi trzy miesiące i liczy się od dnia zawarcia umowy. Odstępując od umowy, zwracam się z wnioskiem o zaprzestanie przetwarzania moich danych osobowych oraz całkowite usunięcie danych ze zbioru danych firmy Eller Service S.C. (podstawa prawna: art. 32 ust. 1 pkt 6 w związku z art. 35 pkt 1 Ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 o ochronie danych osobowych).

Gość kiks987987
Nie płać, możesz im przesłać taki wzór jak tu widziałaś wyżej. W mailu napisz też, że natychmiast wypowiadasz mimowolnie zawartą umowę. Wg ustawy - masz absolutne prawo to zrobić w ciągu dwóch albo trzech - teraz nie pamiętam miesięcy od zawarcia (czyli w tym wypadku od rejestracji na pobieraczku). Jeśli podałaś dane prawdziwe - a takie są dane Twojej mamy, to mogą Ci skoczyć. To oszuści i naciągacze, toczy się już przeciwko nim sprawa. Co więcej - oni tylko zastraszają ludzi - nigdy przeciwko nikomu nie wnieśli pozwu do sądu. Także trzymaj się twardo i nie odpowiadaj na dalsze pogróżki. Ale uważam że skoro podałaś dane mamy, to powinnaś jej o wszystkim powiedzieć, bo potrafią też straszyć ludzi pocztą normalną i wtedy Twoja mama będzie miała niemiłe zaskoczenie, jeśli dostanie list.

Gość AntyPobieraczek
Mamie powiedziałam o tej sprawie na drugi dzień gdy dostałam wezwanie do zapłaty. Podobne pismo znalazłam na jakimś forum, wysłałam je drogą mailową, ale tamci dalej swoje.. A jeśli chodzi o tą sprawę to przez jakiś prawie rok nie oglądałam telewizji, tak więc nie byłam na bierząco..