Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość problem z facetem!!

Problem z moim facetem! Nie chce sie zgodzic na moje warunki!

Polecane posty

Gość problem z facetem!!

Otoz opowiem o sobie. Jestem kobieta ktorej nie interesowaly w dziecinstwie lalki, kiecki itp. Ja kochałam sport. Piłke nożną, koszykówke, po prostu lubiałam to. Postanowiłam że nigdy nie będę zależna finansowo od mężczyzny, że nigdy nie przyjme jego nazwiska. Tym bardziej teraz. Mam 8letniego syna z poprzedniego związku. Syn został przy mnie, więc nosi moje nazwisko a z ojcem spotyka się co drugi tydzień. Teraz jestem w związku z innym facetem, jesteśmy narzeczonymi i postawiłam mu warunek. Masz dziwne nazwisko, musisz przyjąc moje albo niech nasze dziecko nosi moje. I co? Mojemu facetowi przeszkadza to. Przeszkadza mu też że mam bliskie relacje ze swoją rodziną. Np. mój brat jest samotnym ojcem dwójki dzieci (chłopiec i dziewczynka) więc pomagam mu w wychowaniu dzieci. Druga sprawa to moi rodzice. Moja matka ciągle mówi mu jak należy o mnie dbać, że ma się mną opiekować. A mój ojciec ciągle mu dogaduje że jest dziadyga, jak spaliśmy u rodziców to mój facet dostał osobny, oddzielny pokój bo rodzice nie życzą sobie seksu pod ich dachem przed ślubem. No i mój facet sprawdzał czy można dać dziecku podwójne nazwisko ale raczej nie. Druga sprawa jest taka że matka mojego mężczyzny jest bardzo nadopiekuńcza, wychowała go z pomocą swoich rodziców. On często przesiaduje u matki i dziadków i opowiada jak to źle ja i moja rodzina go traktujemy. I potem albo jego matka, albo jego babcia, albo jego dziadek dzwonią do nas z pretensjami. Poza tym pokłóciłam się z facetem o nazwisko, powiedziałam mu że on też ma nazwisko po matce. To że ja idę do swojej rodziny i cieszę się jak się mną opiekują to nic dziwnego, jestem kobietą ale on? Facet? 23letni mężczyzna.

Gość problem z facetem!!
To dlaczego związał się z 27letnią kobietą. Jestem osobą dojrzałą, która już wie czego chce. Ja chce założyć rodzine ale nie na jego warunkach bo nie pozwole by mężczyzna rządził w związku.

Gość problem z facetem!!
Jaki problem? Jestem wyrozumiała, nie chce problemów. Za trzy miesiące urodze jego dziecko i chce byśmy stworzyli zgodną i szczęśliwą rodzine.

Gość bishi_mish
Szukasz problemów. Dziecko może mieć podwójne nazwisko, a to że facet chce żeby nosiło jego to akurat normalne.

Gość bishi_mish
Nigdy nie zrozumiem kobiet, które zachodzą w ciążę z facetami, których nie uważają za równych sobie partnerów.

Gość problem z facetem!!
Dobrze, pomyśle nad podwójnym nazwiskiem ale znajomi mówili że to niemożliwe. Jeśli chodzi o mojego faceta to ja byłam jego pierwszą kobietą a dziadkowie i matka byli wobec niego nadopiekuńczy. Do tej pory są.

Gość Problem jest z dwóch stron.
I mam przeczucie że jesteś kobietą dość jakby to powiedzieć żeby Cię nie urazić temperamentną, z charakterem. Ja bym nie dał kobiecie tego żeby moje dziecko nosiło jej nazwisko wybacz, tyle że mam normalne nazwisko. Twoi rodzicie nie powinni ustawiać twojego faceta, osobne pokoje... nie powinni się wtrącać w wasze życie intymne to wasza sprawa co ze sobą robicie, tym bardziej że niebawem będziesz miała z nim dziecko, idę o zakład że bardzo źle się czuje przez zachowanie twoich rodziców ja bym tego nie wytrzymał i dawno odszedł. Narzekania faceta u swojej matki to też bez sensu z jego strony, skoro tak mu było źle to po co się z Tobą spotykał, a teraz marudzi... gdyby nie dziecko to powinnaś go za to pogonić. Czy wy aby na siłę się nie spotykacie z powodu nie chcenia bycia samotnym? chyba się nie kochacie :( ale dziecko w drodze więc radze wam zostać razem mimo wszystko spróbować razem żyć, ale ani jego rodzice ani twoi nie powinni się w to wtrącać musicie coś z tym zrobić.

Gość problem z facetem!!
problem jest z dwóch stron. - tylko że moje pierwsze dziecko nosi moje nazwisko. Ewentualnie moge zgodzić się na podwójne a on ma nazwisko jakieś roślinne. Druga sprawa że on nosi nazwisko matki, jego matka i dziadkowie dalej chcieliby się nim opiekować, do tej pory są przeczuleni jak się coś źle mówi na temat ich synka i wnusia. A mój ojciec nie życzy sobie by w jego własnym domu spała w jednym łóżku z jakimś mężczyzną, nawet jak będziemy małżeństwem to mamy mieć osobne pokoje. I ty zrozumiesz to jak będziesz miał własną córke a ona ze swoim narzeczonym będzie chciała dzielić pokój. Ze mną jest inna sprawa a z nim inna.

Gość problem z facetem!!
Więc mnie nie wypada powiedzieć rodzinie by się nie wtrącali. Za bardzo mnie kochają, jestem ich oczkiem w głowie. To on jest uzależniony od swojej rodziny która na siłe chciałaby go mieć przy sobie.

Gość problem z facetem!!
TAK, facet chce przedłużyć ród? ale jakie to jest przedłużenie rodu skoro on nosi nazwisko matka, swojego ojca nie chce znać to komu miałoby sprawić przyjemność że dziecko nosi jego nazwisko? jego dziadkom?

Gość takiego prowo jeszcze nie bylo
dziecko, popracuj jeszcze nad realizmem historyjki, za duzo nagromadzilas niestandardowych szczegolow, ale i tak niektorzy sie zlapali, rokujesz duze nadzieje na topik na miare beaty herbaty albo laski z lotniska :)

Gość dziecko powinno nosic nazwisko
po ojcu, wlasnie dlatego wielu mezczyzn nie chce miec corek ale jakby moja cora wywalczyla z facetem by jej dziecko nosilo nasze nazwisko to bylbym z niej dumny :D