Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość au pair nieszczesna 25

znudzony rodzicielstwem? Zatrudnij Au pair

Polecane posty

Gość au pair nieszczesna 25

Tak powinno brzmieć ogłoszenie rodziny goszczacej. O czym mowa, wie tylko ta, ktora miala byc te watpliwa przyjemnosc ''au pair''. Sama etymologia tego miana wywodzi sie z francuskiego i oznacza tyle, co ''na rownych '' prawach. Jak bardzo nie pokrywa sie to z rzeczywistoscia? Jestem obecnie ww. au pair w UK. Pod opieka mam jedno dziecko, fajnie nie? Tyle, ze to dziecko jest potwornie nieznosnie. 4 latka, ktora nie ma mamy. Wiem, to takie smutne, ale jeszcze bardziej smutne jest jej wychowywanie, a raczej proba jej wychowywania, ktora jest conajmniej zalosna. Walka jej ojca z rodzina zmarlej mamy ma dosc spektakularny zasięg, pole razenia siega az po inteligencje emocjonalna malej 4 letniej dziewczynki. Pomijajac aspekt 4 letniej dziewczynki, ktorej zachowanie jest bardzo trudne i uwzgledniajac moja egosityczna potrzebe wyzalenia sie komukolwiek. Pracuje wiecej niz 12 h, w umowie mialo byc 8 dziennie, mialam gotowac okazjonalnie, gotuje codziennie, ojciec dziewczynki ma partnerke, ktorej dom jezdze sprzatac w piatki( co do tego nie mam nic przeciwko, byleby uniknac odbierania malej ze szkoly), dziadkowie malej od strony ojca traktuja mnie jak sluzaca, nie mam tu zadnych przyjaciol, totalnie zadnych, nie wychodze nigdzie oprocz odbierania malej ze szkoly, bo mieszkamy na ''zadupiu'', na swoj pokoj musialam czekac ok pol miesiaca, w lodowce nie ma zbyt wiele do jedzenia, w zasadzie to nie ma nic, etc, jesli ktos to doczyta, to dopisze reszte ... Byle do swiat i potem znajde prace przy staruszkach, wiem, ze nie bedzie latwo, przedsmak juz mam , ale wychowywanie cudzych dzieci to koszmar.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować