Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paaula00

rodzice namawiaja mnie do aborcji

Polecane posty

Gość paaula00

mam 19 lat, jetem na 1 roku studiow, zaszlam w ciaze z moim chlopakiem, ma 32 lata, jestem z nim ok.pol roku, moi rodzice nie znaja go, jestem w 1 miesiacy ciazy, gdy powiedzialam o tym rodzicom, moj ojciec byl wsciekly, nie chcial w ogole na mnie patrzec, powiedzial ze mam usunac, moja mama wspierala mnie, ale odkad moja mama zobaczyla mojego chlopaka, ktory jest dosc dobrze zbudowany, zmienila diametralnie zdanie i sama telefonicznie namawia mnie do usuniecia ciazy, ja studiuje we wroclawiu, moja mama zazadala zebym jutro byla z moim chlopakiem w domu u nas bo chca porozmawiac, wiem ze bedzie to niezbyt mila rozmowa, moj ojciec to czlowiek, ktory ocenia po wygladzie, moja mama nigdy taka nie byla wiec tym mnie zdziwila, ale coz.. wiem ze jesli nie usune dziecka i bede chciala sie wyprowadzic do chlopaka to nie bede miala wsparcia od rodzicow i nie bede w stanie skonczyc studiow, obecnie studiuje na prywatnej uczelni. moja mama twierdzi ze chce mojego dobra nie rozumiejac ze jesli usunelabym ciaze to nie bede w stanie zyc dalej normalnie.. nie mamy zamiaru brac narazie slubu, ale chcemy tego dziecka, obawiam sie jenak ze rodzice nie beda w stanie sie z tym pogodzic.. nie wiem co mam robic, co o tym sadzicie?

Gość paaula00
sama jestes glupia, jesli nie mialas zamiaru napisac nic sensownego to trzeba bylo nie pisac nic

Gość wewiewq121
powinnas zrobic to , co sama uznajesz za stosowne, w ogóle w takich sprawach się nie powinno doradzac. Jak usuniesz, jesli na serio chciałaś dziecka to bedziesz ich potem obwiniac.

Gość paaula00
wiem ze moja historia jest okropna ale naprawde mnie to spotkalo..

Gość Lyahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
skoro byłas na tyle nieodpowiedzialna zeby wpasc, to teraz ponos konsekwencje i urodz dziecko, co powiedza rodzice jest niewazne

rodzice Cię kochają i chcą Twego dobra byś rozstępów nie miała , kariere jaką zrobiła a nie kupki scierała bachorowi. wg Twoich rodziców pewnie urodziłaś się do wyższych celów światowo-artystycznych a nie do porodu

Gość gosiaaa21
a jakbyś zamieszkała z chłopakiem, mielibyście z czego się utrzymac? a jego rodzice by wam nie pomogli?

Gość marianna pe *
ty i rodzice jesteście siebie warci mniej niż zero!

Gość paaula00
gosiaaa21, on pracuje, mieszka tylko z matka bo jego ojciec nie zyje, ja chcialabym studiowac ale podejrzewam ze nie bede miala mozliwosci bez pomocy rodzicow

Gość autorko
jak usuniesz zniszczysz sobie zycie bo zawsze bedziesz pamietac o tym plus bedziesz miala za zle / zal do rodzicow ze cie zmusili do tego zamiast wesprzec nie wybaczysz ani im ani sobie twojego faceta nigdy nie zaakceptuja ( nie wazne czy urodzisz czy nie) zrobisz jak bedziesz uwazac

Gość Zabójca29
Jestem bardzo za aborcją Ale jak czytam takie bzdury to zaczynam się zastanawiać nad sensem tego

Gość wewiewq121
a twój fagas ci nie pomoze?

Gość nieidealna_kobieta
jesli sie kochacie i jestes pewna ze on nie zostawi Cie na lodzie jesli naprawde chcesz tego dziecka absolutnie nie usuwaj tej ciazy, glupio wyszlo, za wczesnie, ale jak nie wygladaloby Twoje zycie pozniej zawsze bedziesz o nim myslec, plakac, zastanawiac sie jakby bylo wiadomo ze rodzice chca dla Ciebie dobrze ale nie miesci mi sie w glowie ze mozna byc gotowym zabic swojego wnuka sa rozni ludzie, nie wiem jacy oni sa, zdarzaja sie niestety takie apodyktyczne swiry ktore nigdy nie wybaczaja jak dziecko odwazy sie im postawic i zaczac zyc po swojemu

Gość Zabójca29
Chociaż wyzwolone prawo to wyzwolenie tak Czyli ogólnie nie można nic zażucić tej decyzji

Gość paaula00
wewiewq121 moj"fagas" pomoze mi

Gość marianna pe *
zapisz się na kurs przedmałżeński do parafii naucza cię,jak korzystać z dni płodnych i wpadniesz jeszcze raz

Gość autorko
zabojca ZARZUCIĆ chryste panie!!! sorry ale mnie oczy bola jak widze takie byki

Gość gosiaaa21
nie usuwaj, jakoś to będzie. jak usuniesz będziesz miała wyrzuty sumienia i wgl.. jedni chca mieć dzieci i nie udaje im się to, a Ty jak już masz tą szansę to urodź..:)

Gość Zabójca29
Ha ha a byłem zawsze najlepszy z gramatyki w szkole :)

Gość paaula00
ZABÓJCA29, z calym szacunkiem, swoje zdolnosci ortograficzne i osiagniecia mozesz przeniesc na inna dyskusje.

Gość autorko
zabójca z gramatyki moze tak ale ortografia lezy :)

Gość Zabójca29
Usuń ... nie usuwaj ... Jaka jazda ! ?Jakby to była literka w zdaniu która okzazała niewłaściwa

Gość Zabójca29
Ortografia, gramtayka to było tak dawno temu ... haha

Gość nieidealna_kobieta
skoro Twoich rodzicow stac na oplacanie prywatnej uczelni to raczej nie mieliby problemu z wsparciem Cie kiedy dziecko bedzie malutkie i bedziesz potrzebowac wsparcia czy pomocy ja tego nie pojmuje, mam pare znajomych, wpadly bardzo wczesnie przez swoja glupote, rodzice im pomogli i normalnie chodzily dalej do szkoly, potem dziecko z babcia/prababcia, przedszkole i bez problemow daly sobie rade na studiach z drugiej strony sporo historii ludzi ktorzy nie dali sobie rady, jakies przedwczesne malzenstwa, potem toksyczne zycie i pretensje do dziecka 8 tak czy inaczej Twoi rodzice maja cos nie tak z moralnoscia i uczuciami czesciowo to ich wina, moja matka tak ze mna rozmawiala ze nie przyszloby mi do glowy uprawianie seksu bez zabezpieczenia

Gość kaskada24
ja tez za namowa rodzicow usunelam ciaze w wieku 20 lat. Przezylam ciezkie zalamanie nerwowe, probe samobojcza i gleboka depresje przez wyrzuty sumienia. Naprawde nie polecam, lepiej urodz to dziecko, szczegolnie jesli Twoj chlopak Cie wspiera! Ja tego wsparcia nie mialam w nikim.

Gość dfdfd333
To powiedz rodzicom że to jest karalne i że jak dalej będą Cię namawiać to zgłosisz to na policję.

Gość wewiewq121
kaskada24- a wiesz ile osób nawet co chca dziecka, ma depresje, próby samobójcze i załamania nerwowe? Nie mówiąc o tych, co nie chca.... nie wszystko jest takie proste

Gość vbnjmnhbgfghj
haha pierwszy miesiąc ciąży?:P jak ciążę się stwierdza od 6 tygodnia mniej więcej heheeeh