Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pokraaank

Chora albo urojona... ???

Polecane posty

Gość Pokraaank

Witam Was. Chciałabym podzielić się z Wami moim problemem, być może ktoś z Was kiedyś przechodził coś podobnego, lub o tym słyszał. Mianowicie zacznę od tego, że od 4 lat palę papierosy ( w różnych ilościach, raz schodzi mi paczka raz nie palę przez miesiąc, raz zapalę jednego na dzień- zupełnie różnie). Dokuczał mi długo przewlekły kaszel, spowodowany początkowo przewlekłym zapaleniem oskrzeli. Miałam robione RTG klatki piersiowej, ale wszystko okazało się w porządku. Z badań okazało się że mam refluks żołądka, co było też przyczyną mojego kaszlu. Na dzień dzisiejszy, mam go tylko wtedy jak jestem przeziębiona, chora, ale nie będę ukrywać że w dalszym ciągu jest mokry i długi. Ostatnio jednak am inny problem. Często mam chrypkę.. no ii.. dodatkowo zauważyłam już 3 raz że co jakiś czas na moim języku jest nalot ciemno brązowy, taki z krwią który wydostaje się z gardła/ przełyku. Lekarz nie stwierdził, żadnych dolegliwości, bo nie mam jak tego udowodnić w momencie wizyty lekarskiej;/ Powiedzcie mi, czy ktoś z Was kiedyś miał lub słyszał o podobnej sytuacji ?? Nie wiem czy to ważne, ale taka sytuacja zdarzyła mi się 2 razy, akurat jak wypiłam szklankę, dwie Coli i zapaliłam papierosa.. Nie wiem w sumie co o tym sądzić.

Gość Pokraaank
Mógłby mi ktoś pomóc ?

Gość Marzenia się spełniają_*
jasne, ale czy posłuchasz? :) rzuć palenie to raz a dwa - przy refluksie jest wymagana określona dieta, to jest podstawa leczenia tej dolegliwości z tego, co mi wiadomo - napoje gazowane, takie jak coca-cola są zabronione przestrzegaj diety i będzie dobrze, a gdy rzucisz palenie przestaniesz się martwić, że to coś poważnego typu nowotwór, co jak pewnie wiesz, jest u palaczy prawdopodobne

Gość na mnie nei działają
zrób gastroskopię, prawdopodobnie masz nadżerki w przełyku od nadkwasoty, refluksu na dłuższą metę to prowadzi do raka przełyku, nie bagatelizuj tego, koniecznie powiedz lekarzowi o tym nalocie na języku no i zmień dietę na lekkostrawną, nie objadaj się na noc, jedz małe porcje