Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kafeterianinkaa

krem do twarzy

Polecane posty

Gość heaaaaahaaa
Magcola, ja proszę o NIEZALEŻNE badania, przeprowadzone prawidłowo, opisane w pismach typu Nature, recenzowane a nie o wypociny gościa, który tym całym colwayem kręci. Pana Batieczki na Pub Medzie nie znalazłam.

Gość magcola
a tu informacja na temat. dr. Batieczki

Gość ocet
NIE nawilzajacy tylko natluszczajacy.nawe wykly bambino dla dzieci bedzie ok ( jezeli ktos ma sucha skore)

Gość tylko nie krem nivea
! popękały mi naczynka przez ten krem:(

Gość tylko nie krem nivea
dokłądnie tak, na mróz nie mozemy używać kremu nawilżającego, ponieważ zawiera za dużo wody. Na mróz używamy kremu natłuszczającego

Gość magcola
wpisz sobie niedowiarku na google scholar collagen inventia

Gość jullaaaa,.
Szczerze polecam: Johnsons baby soothing naturals-krem chroniacy przed zimnem i wiatrem. Używałam, używam różnych kremów (zazwyczaj wysokopółkowe jak H. Rubinstein, Clinique, E.Lauder), czasem kupuję i testuję tańsze i mam wśród nich swoje perełki. Ten kupiłam dla fanaberii bo był w promocji latem i dałam za niego ok 6zł, teraz kosztuje ok 13-14zł. Bardzo miło mnie zaskoczył. Buzia wygładzona, nawilżona(zostawia lekko półtusty film, ale skóra nie świeci sie po nim jak po smalcu:)), promienna bez zaczerwień i podrażnień w chłodne dni:)Na pewno będę do niego wracac. Tak wygląda http://www.asumi.pl/krem_ochronny_przed_zimnem_i_wiatrem_johnson_baby_,p160.html

Gość magcola
Uwazam, ze to nie w porzadku podwazac wiele lat ciezkiej pracy naukowcow, lekarzy osob zaangazowanych w prace nad tym produktem. Wiekszosc osob jest zadowolonych ale oczywiscie warunkiem jest wlasciwe i systematyczne stosowanie. So jednak ludzie, ktorzy dla zasady beda wszystko podwazac. Praktycznie kazdy jeden produkt ma swoich zwolennikow i przeciwnikow.

co do maści z wit. A wymienionej na początku rozmowy - poleciła mi ją kosmetyczka, jak najbardziej super metoda. Jest tylko jedno ALE - w momencie, gdy używam jej często i dodatkowo nie stosuję jej naprzemiennie z czyms lżejszym, moja skóra staje się okropnie zaczerwieniona. Jeśli ktoś ma problemy z wrażliwą skórą, powinien na to uważać i stosować maść rzadziej. Ja używam jej naprzemiennie z kremem regeneracyjnym FLOS-LEKu z serii 25+ - nie jest ciężki, wiec idealne przeciwieństwo :)

Gość heaaaaahaaa
magcola, wpisałam sobie co sugerowałaś, dostałam JEDEN JEDYNY mocno ogólnikowy tekst na temat pozyskiwania kolagenu z ryb i składu tegoż kolagenu, ale nie ma tam NIC, absolutnie nic, na temat jego właściwości kosmetycznych, które tak zachwalasz (przeczytałam całość, mam dostęp). Dalej proszę więc o linki do konkretnych, poważnych badań wykazujących przenikanie przezskórne (bo tak się to po polsku nazywa, czekałam aż jako ekspert użyjesz tej formy i się nie doczekałam) tego kolagenu, udowadniających jego działanie na jędrność skóry, na rozstępy, na trądzik, i co tam jeszcze wg Ciebie on robi. Zresztą, co ja będę tłumaczyć, Ty jako "fachowiec" sama wiesz, prawda? Więc czekam.

a dlaczego nie nawilzajacy tylko natluszczajacy? Przeciez to okropne uczcie kiedy idziesz ulica ze swiadomoscia, ze cala buzia ci sie swieci...

Gość lauderka
do heaaaaahaaa a jaki krem z kwasem hiluronowym polecasz kupić?

Gość sdertyjhumnbvcfdr
PHYSIOGEL KREM

Gość lauderka
a coś tańszego? mam ograniczony budżet, tak do 25zł w maksie:)

Gość heaaaaahaaa
lauderka, polecam kupić czysty kwas hialuronowy, najlepiej mieszankę wielko i małocząsteczkowego (na Mazidłach, Biochemii Urody, Naturalisie...) i dodawać do dowolnego kremu albo mieszać z kroplą oleju (powstaje takie prościutkie błyskawiczne "serum") :)

Gość aquadjka
Nie bede zamawiala zadnego kwasu...bylam tyllo ciekawa aki olej mozna nakladac na twarz dlatego sytalam....od roku mam problemy z twarza wiec pomyslaam ze moze oleje pomoga jej...ale jutro wyprobuje ta masc z wit a. Tyle dobregosie naczytalam na jej temat wiec moze warto.

Gość Kroolewn
Wypróbuj sobie krem migdałowy HB. Co prawda nie wiem czy jest idealny na zimę, ale mnie pomaga :)

Gość ulenckja
aquadjka, jak twoje problemy z twarzą to przetłuszczanie czy wypryski, to maść z wit. A tylko pogorszy, bo ona jest na wazelinie (a wazelina zapycha). Na takie problemy to owszem, wit. A ale w postaci retinaldehydu (Triacneal), tretinoiny (Retin-A), izotretinoiny...

Gość aquadjka
Wiem ze wazelina zapycha. Tlusta cere i wypryski mialam jako nastolatka. Teraz ciagle cos mnie wysusza na wior. Albo uczula...mysle ze ta masc na moje suche luszczace plamy moze pomoc

Gość staruszka 58
w poście z godziny 9:XX pt. "staruszka58" masz propozycję doskonałego kremu. Powodzenia.

Gość dziewczynamiod
Ja mam 23 lata i cere tradzikowa i wysuszona nieudanymi zabiegami. Od pol roku stosuje kolagen i moja cera jest bardziej nawilzona i nie mam wysypu a ranki po starych pryszczach sie goja. Po kolagenie nakladam zwykly tani krem perfecta i jest super.

a ja wkoncu dokonalam wyboru, postawilam na aqua rythm krem z orifalme. Podobno bardzo dobrze nawilza skore, ale nie jest tlusty. Przekonam sie o tym jak go troche postosuje. Mam nadzieje, ze to jest to czego szukalam...