Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marcin32w

Punkt widzenia

Polecane posty

Gość Marcin32w

Pytanie do wszystkich.Chcę po prostu znać opinię innych ludzi. Czy waszym zdaniem powinienem poczuwać się do zwracania żonie połowy kredytu hipotecznego skoro moja żona z którą jestem w separacji mieszka w naszym mieszkaniu z moim synkiem i swoim nowym partnerem . Ja obecnie wynajmuję mieszkanie .

Gość asbis
a jak się umówiliście podpisując kredyt na mieszkanie w banku ? czy kredyt podpisaliście będąc małżeństwem, czy w stanie wolnym ?

Gość Marcin32w
Kredy podpisaliśmy będąc małżeństwem . Pewnego dnia żona oznajmiła mi ze albo ja albo ona wyprowadza się . ze względu na mojego małego synka wyprowadziłem się i pomagałem żonie spłacać kredyt.Nie układało się trudno ale kredy dostaliśmy razem czułem się zobowiązany do płacenia mojej połowy do momentu podziału. Po jakimś czasie w mieszkaniu zamieszkał nowy partner. Zaprzestałem na okres 6 miesięcy płacenia mojej połowy gdy w tym mieszkaniu mieszkał ON. ON juz nie mieszka a żona chce bym jej oddał należna połowę za te 6 miesięcy . Co o tym myślicie ? Pozdrawiam

Gość SamaJa2
Ale mieszkanie jest ciągle Twoje?

Gość Marcin32w
Jest nasze. Nie pytam o aspekt prawny tylko moralny .Facet mieszkał w moim mieszkaniu pół roku. Dziękuję

Gość sdadssdsd
tak sie koncza wielkie milosci hahaha

Gość bamelia
Nie powinieneś. Ona Ci nie oddaje połowy czynszu, który Ty płacisz za mieszkanie. Jeleń się zgubił to znowu wracasz Ty naiwny?

Gość Marcin32w
Właśnie próbuję jej to uświadomić. Nie dociera i chcę jej pokazać opinie innych ludzi w tym temacie . Bardzo dziękuję za wypowiedzi.

Gość bamelia
Tylko lepiej dla niej bo po rozwodzie będzie musiała albo połowę oddać, albo sprzedać mieszkanie i dać Ci połowę. Tak to sama powoli spłaci i będzie mieć mieszkanie dla siebie, potem jak jej połowę przyjdzie oddać to będzie bidę miała nagle taką sumę skombinować.