Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Słomka810

Samotna?

Polecane posty

Może zacznę od samego początku. Jestem studentką pierwszego roku. Jestem przesiąknięta licealnym zapatrywaniem na świat, facetów i przede wszystkim siebie. Jestem samotna i tutaj rodzi się mój problem, o którym chcę napisać. Ciężko jest mi to jakoś logicznie ubrać w słowa. Z jednej strony bardzo boję się samotności, zresztą myślę, jak większość z nas. Panicznie dążyłam w swoim życiu do tego, żeby znaleźć tego jedynego za wszelką cenę. Potrafiłam spojrzeć na pierwszego lepszego i wmówić sobie, że jestem w nim zakochana. To działało. Wystarczył tylko niewielki impuls dla podświadomości, a miałam motylki w brzuchu na widok przypadkowo spotkanego. To jednak nie jest stricte tym o czym chciałam opowiedzieć. Najprościej będzie tak: uważam, że każdy chłopak, który się mną choć odrobinę interesuje jest mniej wartościowy, po prostu jest z nim coś nie tak. W efekcie wzbudza we mnie coś jakby odrazę. Było tak również z tymi, z którymi nawiązywałam kontakt z własnej inicjatywy. Mimo strachu przed samotnością, sama do niej dążę. Pragnę, żeby ktoś mnie kochał, ale Ci właśnie są nieodpowiedni. Nie wiem co mam robić. To nie jest efekt dojrzewania.

Gość wredniucha2
jesteś świetnym materiałem dla psychatry