Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość y7uo88yuop9uo

Boże co za bestialstwo :(:( NIENAWIDZĘ LUDZI !!!!!!!!!!!!1

Polecane posty

Gość wredniucha2
jak można jeść mięso na obiad? - przecież te zwierzątka też trzeba było zabić;-)

Gość hybela
Nie widziałam i nie zobaczę ale domyslam się, ludzie są bezmyślni, zepsuci do szpiku kości, pozostaję uwierzyć w to, że kosmici zejdą na ziemię i zrobią porządek z ludzkością która jest niewypałem.

Gość kokojoi
nie jem mięsa,dziwie się że ludzie jedzą:/to co robią zwierzętom jest okropne ,ludzie to potwory,śmiecie

Gość wredniucha2
lwy, tygrysy, psy i koty to też potwory i śmiecie?

Gość kokojoi
one to robią bo to jest instynkt a ludzie to mordercy bez uczuć

Gość wredniucha2
ja tam czasami ma instynkt na pieczoną kaczkę, albo zrazy wołowe

Gość kokojoi
zwierzęta są głupsze od nas ale też cierpią,też czują,same zabijają żeby przetrwać ,ale ile jest przykładów jak potrafią pokochać człowieka a on im się tak odpłaca

Gość plus i minus
Czytałam coś kiedyś o tym.To była likwidacja fermy w Rosji :-(

Gość 12387
wredniucha ale zabicie zwierząt w celu ich zjedzenia nie wygląda jak ich maltretowanie tylko robi się to humanitarnie... to co jest na obrazku to standard, w tv pokazywali ze gdzies nie pamietam gdzie to było segregacja piskląt wygladała tak ze na tasmie jechały w kupie pisklaki i te dobre na lewo a te chore na prawo ktore na tasmie jechały dalej do... maszyny ktora na żywca je mieliła, wiec nie wiadomo co gorsze, byc przemielonym na zywca i wiesc taki góówniany zywot potem? w holandii w firmie inter chicken do klatek gdzie zmiesci sie przykładowo 5 kur ludzie muszą upychac po wiecej a jak nie wejdzie to i butem docisnąć trzeba, zresztą nie takie bestialstwo widziałam, ludzie potrafią na zywca psa podpalic, cignąć samochodem po asfalcie albo zostawiac gdzies na pustkowiu... a sąsiedzi mojego chłopaka mieli psa, ktorego wyrzucili na trzaskający mróz bo był już stary i cała klatka słyszała jakies łupanie potem sie okazało ze to ten pies walił głową w drzwi prowadzące na klatke... teraz ta cudowna kochająca sie rodzinka znowu ma psa, tej samej rasy... tylko z tą roznicą ze jak sie dowiem o kolejnym incydencie to osobiscie pierwszej osobie ktora otworzy mi drzwi wyleje kwas na morde a potem zadzwonie do rzecznika praw zwierząt bo ludzi ktorych tak traktują zwierzeta powinno sie zagazowac

Ściska serce jak się patrzy na takie zdjęcia, mocno żałuję że takie rzeczy mają miejsce, jesteśmy wszyscy po części odpowiedzialni za to że to w ogóle ma rację bytu.

Gość kokojoi
skoro taki ,,człowiek''potrafi zabijać i znęcać się nad zwierzęciem to do czego jest jeszcze zdolny ...nie ma empatii,to samo by zrobił z człowiekiem jak by mógł

Gość 12387
człowiek od zawsze potrzebował białka zwierzecego taka nasza natura wiec w łancuchu pokarmowym jestesmy ssakami ktore tez zabijają dla pozywienia a to ze zabijamy w taki a nie inny sposób to juz chyba wina naszego skomplikowanego rozumu, ktory cechuje sie jego brakiem

Gość jestemwegan
jestem wegan jedyne czego nie ma w roslinach to wit d i b12 i trzeba spozywać zywność witaminizowaną albo suplementy(wzbogacane w powyzsze witaminy) WSZYSTKO INNE JEST W ROSLINACH!!

Wiem nasz organizm potrzebuje białka ale na Boga ! nie w ten kurwa sposób ! Jak można biedne niewinne zwierzęta żywcem obdzierać ze skóry, żywcem mielić w potwornym hałasie i huku gdzie przez co najmniej 5 min zwierzak wie że dzieje się coś złego i się boi ? To jest niehumanitarne ! Chcecie żreć mięso to zabijajcie humanitarnie tak żeby zwierzaki nie musiały przez was cierpieć koniec kropka.

Gość Magic boolett
Lwy,Tygrysy mają prawo. Człowiek też....choć człowiek tego prawa nadużywa!!!

Gość już wszystko wiem
""Co za brednie .Jarosze mogą żyć bez problemu nie tylko bez mięsa ale także bez jakichkolwiek produktów zwierzęcych"" PRÓBOWAŁEŚ CWANIACZKU???

Gość jestemwegan
miliony wegan udowadniają na codzień, przez lata, często od urodzenia, że bez białka zwierzecego można zyć tak samo jak i z nim

Gość 12387
" jestem wegan jedyne czego nie ma w roslinach to wit d i b12" oj są tylko trzeba sie znac :) "Jarosze mogą żyć bez problemu nie tylko bez mięsa ale także bez jakichkolwiek produktów zwierzęcych" oczywiscie ze mozna tylko jesli człowiek w srednim wieku nie chce wyglądac ja cień siebie samego to niestety musi jesc mieso, po coś ewolucja nas zmusiła do zjadania go :P zresztą kazdy człowiek ze srednią wiedzą na temat anatomii i zdrowia wie ze nie mozna byc zdrowym jesli sie uprawia sport i nie je miesa :P

Gość kokojoi
tępe cipy,miałam nie patrzeć a jednak się skusiłam,głupie baby ,życzę im tego samego co one robią

Gość jestemwegan
oczywiscie ze mozna tylko jesli człowiek w srednim wieku nie chce wyglądac ja cień siebie samego to niestety musi jesc mieso, po coś ewolucja nas zmusiła do zjadania go zresztą kazdy człowiek ze srednią wiedzą na temat anatomii i zdrowia wie ze nie mozna byc zdrowym jesli sie uprawia sport i nie je miesa sprwadź listę sportowców wegan i wegatarian (trochę ich jest) weganizm wcale nie oznacza niedowagi - zalezy od liczbt spozywanych kalorii

Gość jestemwegan
n.p. vegan fitness (strona znajdź w google)\ pełno weganskich kulturystow sa galerie można zobaczyc nikt nikogo nei zmusza - to jest jedna z dróg do wyboru

Gość 12387
kazdy organizm jest inny, nie kazdemu bedzie słuzyc dieta bezmiesna, wg mnie mozna ograniczyc spozywanie ale nie całkowicie odrzucac, dieta musi byc urozmaicona a nie popadac z jednej skrajnosci w drugą... a jesli chodzi sedno tematu to chociaz jajka kupuje u jajcarza na targu od jego kur, drozsze ale sie nie przyczyniam w kwestii jajek..

Gość shopacholiczkaaa
sama nie jestem wegetarianką bo lubie smak mięsa, ale poznałam różbych wegetarian, vegan, raw weganów i żaden z nich nie wyglądał na zagłodzonego, niektórzy mieli nawet lekką nadwage jak dla mnie fajne mają jedzenia ale nie wiem czy roślinnie da się wytworzyć tyle smaków w kuchni co z mięsem nabiałem itd. a ja kocham smaki i różnorodność

Gość wredniucha2
""vegan fitness (strona znajdź w google)\ pełno weganskich kulturystow sa galerie można zobaczyc"" nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, że oni mięso zastąpili prochem (syntetyczne białko wspomagające przyrost masy), które wpieprzają na kilogramy z plastikowych wiader

Gość 12387
rozumiem ze mozna byc pięknym i wydziwiać z jedzenie póki się jest młodym, zobaczymy tych roslinozernych kulturystów za x lat... a mieso jest i tak potrzebne czy tego chcecie czy nie, chociazby dla płodu rozwijającego się w brzuchu, wiec co ciezarna ma nie jesc bo jestesmy pierdolnięci? mnie groziło kalectwo na tle psychicznym i fizycznym, bo matka jak była ze mna w ciązy była wegetarianką i myslała ze potrafi zastąpić mieso, a lekarz jej powiedział ze miesa niczym nie zastąpi i jesli chce zebym sie zdrowa urodziła to musi zaczać je jesc, niestety ewolucji nie oszukacie

Gość jestemwegan
ten proch został zrobiony nie z kosmosu tylko np. białko z groszku zielonego :)

A czy ktokolwiek wam zabrania jedzenia mięsa ? Jedźcie sobie to durne mięso ale jak już to przynajmniej miejcie wgląd w to co te zwierzaki biedne muszą przejść żeby zaspokoić wasz głód na mięso i zapotrzebowanie na białko.Nie jestem głupi i wiem że to jest po części naturalna kolej rzeczy ale czy nie da się tego zrobić humanitarnie ? tak żeby te zwierzaki nie musiały cierpieć ? DA SIĘ tylko po co, taniej jest tak i to mnie właśnie wkurwia że nie ma żadnych zasad, żadnych uczuć i zero szacunku dla innego gatunku.

Gość shopacholiczkaaa
haha kobiety są w ciazy wegankami i wegetariankami na cąłym świecie i dzieci nie rodza sie gorsze z tego powodu - poznałam całe rodzine część osób od urodzenia - nawet poznałam lakarza chirurga weganina :) lekarze tak samo sa przychylni do tych stylów odzywiania na zachodzie tylko "kafeterianie" sa mądrzejsi :D nie to żebym była weganką czy wege ale jeśli ktoś chce i zadba zeby dostarczyc sobie wszytko z roślin to niech sobie będzie :)

Gość 12387
the element ale co my mozemy na to poradzic? zwierzeta zawsze beda zabijane, owszem mozna jesc te drozsze mieso, prosto z czyjegos gospodarstwa, ale takie mieso jest nieprzebadane i czesto takie zwierzeta noszą juz jakies choroby a tej brojlery są faszerowane antybiotykami dla pewnosci