Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magdaagda

co jecie na kolacje?

Polecane posty

Gość magdaagda

podpowiedzcie jakies pomysły na kolację inną niż kanapki..

ja zazwyczaj kolacji nie jadam, ale... oprócz kanapek to może być jakaś sałatka (niekoniecznie z majonezem), mogą być jajka na twardo z majonezem, twarogiem i szczypiorkiem, nóżki w galarecie, ryba po grecku. A na ciepło to naleśniki, placki, jajecznica, omlet.

Gość natalia-lia
generalnie kolacja powinna być białkowa, więc wszystkie placuszki, kanapeczki odpadają. Może sałatka, np grecka lub z kurczakiem/tuńczykiem/łososiem, pasta z tuńczyka lub makreli, serek wiejski, twaróg z warzywami

Gość i koniecznie
bialkowa kolacja plus lampka wina,czasem dwie

Gość wpfvn
ja na kolację zazwyczaj jem albo jakieś gotowane warzywa - coś w stylu warzywa na patelnię. Często robię cukinię,bakłążana, paprykę i dodaję do tego sosu pomidorowego... Często (zwłaszcza jak już się robi chłodniej na zewnątrz) jem zupy (dziś na przykłąd zjem zupę-krem z dyni). Kanapek nigdy nie jem na kolację.

Gość do mamy z cafeee
staram się jeść białko na kolację, choc zwykle nic nie jem (czasu nie starcza), albo po szybkosci kanapke, ale z chrupkiego chlebka

Gość wpfvn
na obiad wystarcza mi jedno danie. jem to co się je na obiad - sałątki, kotleta i surówkę, zpaiekanki, makarony... róznie :)

Gość wpfvn
dodam jeszcze że w ciągu dnia jem 5 posiłków: śnaidanie, 2-gie śnaidanie, obiad, podwieczorek i kolację... pewnie dlatego nie muszę jeść na obiad dwóch dań :)

Gość gość
Pomidory ze smietana lub serkiem naturalnym i szczypiorek, twarozek ze szczypiorkiem, rzodkiewke z kefirem, rybe w pomidorach, nalesniki, jajecznica, jajka na twardo, kluski lane na mleku, ryz na mleku z cukrem i cynamonem, kakao, mleko z chlebem lub tez poprostu kanapki z salata, wedlina i warzywami.

Gość gość
Czy to prawda że nie można łączyć pomidorów za śmietaną? Pytam bo lubię a tak słyszałam?

Gość kermela
Oj pizzy raczej bym na kolację nie zjadła. Staram sie od jakiegoś czasu nie robić sobie takiego tłustego jedzenia bo jestem na diecie. U mnie wczoraj była sałatka paprykowa: http://przepisy.pl/przepis/salatka-z-ogorkow-i-papryki-z-swiezymi-ziolami Bardzo prosta: ogórki papryka cebulka trochę pietruszki sos sałatkowy ( tylko majonez zastepuję jogurtem naturalnym) Można się wbrew pozorom najeść. I przynajmniej nie mam uczucia ciężkości na żołądku jak idę spać.