Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przy nadziei

Expose premiera - wydłużenie urlopu macierzyńskiego do roku?

Polecane posty

Gość przy nadziei

Hej przyszłe mamy! Swieży temat, premier zapowiedział wydłużenie macierzyńskiego do roku (płatne 80% pensji) z tego co pamietam będą się starac wprowadzić ten pomysł w życie "późnym latem 2013" . Akurat mi wypada wtedy końcówka macierzyńskiego - rozumiem, że kobiet, które są aktualnie w ciąży to już nie obejmie ?!!

Gość ojtam ojtam
kobieto od gadania do obowiązywania długaaaaaaa droga

Gość azu
No w zeszłym roku premier zapowiedział zmiany w becikowym -miały wejść w pierwszym kwartale 2012 a póki co nie ma. Nie sądzę aby rząd tak się palił do wydawania kasy na dłuższe macierzyńskie. Obiecać to nie grzech.

Gość gluck:):)
ten krętacz i jego banda naobiecywali juz tyle ze rzygac sie chce od tego sciemniania banda zlodziei, kolesi i kretaczy won z PO, jak widze Tuska i jego kłamliwa gębe to wymiekam i wstyd mi za kraj w ktorym musi zyc moje dziecko.....

Gość przy nadziei
ok, czyli tak czy inaczej dla kobiet które obecnie są w ciąży to i tak żadna perspektywa .....

Gość autorko błagam!!!
w co Ty wierzysz, wczesniej zapowiadał że nigdy nie podniesie vatu i inne różne rzeczy a słowa nei dotrzymał to największy kłamca. Zlikwidował ulgę na 1 dziecko i becikowe od 2013 tylko dla najuboższych a ty wierzysz że coś Ci da, błagam...

Gość autorko błagam!!!
azu -owszem są zmiany w becikowym, widocznie nie uważnie słuchasz. Teraz becikowe jest dla osób które mają okreslone dochody a dotychczas było dla każdego bez względu na dochody!!!

Gość do przy nadziei
Jeśli rodzisz w 2013 to jedyne co Cię obejmie że becikowego nie dostaniesz jak za dużo zarabiacie. Tusk zabiera a nie daje, i dziwię się że ktoś temu rudemu kłamcy jeszcze wierzy

Gość przy nadziei
Spokojnie, tylko zapytałam co o tym myślicie:) Akurat jestem w ciąży więc mnie to zainteresowało ...

Gość PO juz jest 6 pnkt
procentowych za pis :D i dobrze za pis bylo mi najlepiej.

Gość do przy nadziei
więc w to nie wierzymy:D Ja 1 dziecko miałam za rzadów AWS ( nie wiem czy ktoś pamięta) urlop macierzyński 6 i pół roku, płatne wszystkie wychowawcze urlopy. I przede wszystkim takiego bezrobocia nie było

Gość kcmn,..,.,
Haha naiwniaczka :D to tylko obietnice- wierzysz w to, gdy nawet znoszą ulge na internet ?! :classic_cool:

Gość nadzieja matka glupich
choc podchodze do tego z dystansem i nie wierze zbynio w obiecanki cacanki ale ciekawi mnie gdyz tez jestem w ciazy i macierzynski skonczy mi sie w polowie 2013 roku to czy wtedy jesli by wprowadzili to, to czy sie zalapie na wydluzenie, jesli bedziecie cos na ten temat wiedziec dajcie znac milo byloby pomarzyc :P

Gość ja mam inny problem
nadziejo - to lepiej nie wierz w takie bzdury. Zabrano ci becikowe ( w 2013) oraz ulgę na dziecko a ty myslisz że ci dadzą pół roku dłuższy macierzyński?:D:D:D:D

Premier to sobie moze pogadać. Ot taka kiełbasa wyborcza jak dla mnie i tyle. NIe wierzę an w dłuższy macierzyński ani w złobki i w przedszkola. Za to wierzę, że znów ryży każe zaciskać pasa i tyle.

Gość golaaaa
To dotyczy ulgi na dziecko: "Rodzice z jednym dzieckiem, którzy razem osiągają roczne dochody wyższe niż 85 525 zł, stracą do niej prawo. Gdy dzieci będzie dwoje, dostaną ulgę prorodzinną na dotychczasowych zasadach, czyli rocznie 1112 zł na każde. Podatnicy z trojgiem i więcej dziećmi, otrzymają zaś o 50 proc. (1668 zł) więcej na każdą pociechę." A to dotyczy becikowego: "Od 2013 r. tzw. becikowe przysługiwać będzie jedynie rodzinom o miesięcznych dochodach nieprzekraczających 1922 zł na osobę. Będzie ono jednak wynosić 1200 zł, a nie 1000 zł jak obecnie." Jednym słowem mówiąc nie odebrali tego wszystkim a zaostrzyli procedury aby otrzymać te pieniądze. Co do tego dłuższego macierzyńskiego to niestety jeszcze nic nie wiadomo kogo obejmie i dokładnie od kiedy.... :(

Gość nie szczepimy zakonczylismy
to juz wogole nie beda chcieli zatrudniac kobiet w wieku rozrodczym.tyle macierzynskiego,pozniej wychowawczy i wogole nie ma pracownika kilka lat

Gość bhbhbbbh
O, to już ani ja ani mąż nie zatrudnimy kobiety w wieku rozrodczym. Tylko faceci albo kobietki ponad 45-letnie.

golaaaa - jak dwie osoby pracują i w miarę zarabiają ( wcale nie jakieś kokosy) to już ani becikowe ani ulga na dziecko w 2013 nie będzie tych osób dotyczyła. Ja akurat się załapałam bo rodzę w tym roku a w przyszłym będę miała 2 dzieci - więc też odliczę od podatku. Jednego nie rozumiem, jeśli ktoś jest w tej wyższej grupie osób dlaczego zabierac mu prawo do odliczenia dziecka, w koncu te osoby do państwa dają wiecej pieniedzy wiec powinny mieć prawo odpisać sobie dziecko!