Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pierwszy trymestr w pełni

Tesciowa mi gada o poronieniu, mowi zebym sie nie cieszyla za wczesnie...

Polecane posty

Moja tesicowa mieszka 250 km od nas. Jak sie dowiedziala ze jestem w ciazy to zaraz zebym sie nie cieszyla, bo bede miec komplikacje. Zarzucila przesadami typu spanie z rekami nad glowa, urokami itd... Ostatnio rozmawialm z nia przez telefon to powiedziala ze "jakby co" ona zna taka klinike gdzie lecza po poronieniach, i lecza nieplodnosc.. co jest kuźwa? czy ona zaklada ze ja zaraz poronie? strasznie mi przykro, ale moje slowa, ze uwazamy za za kilka miesiecy na pewno dojdzie rozwiazania i wszystko gra poki co nic nie daja. ani moje ani meza tlumaczenia. nie chce mi sie z nia gadac. i juz rzygam na mysl o spedzeniu chocby dnia u nich... wasze tez takie byly?

Gość fffffdfd
głupia pizda z Twojej teściowej

ja na szczęście mam super teściówkę :) ale może dlatego, że mieszka daleko od nas i rzadko się widujemy :)

moja nawet słowa "poronienie" ani razu w ustach nie miała bała sie owszem i mówiła, ze modli sie, zeby wszystko się udało, ale takie słowa niegdy przez jej gardło nie przeszly

Gość Karolinka_Malinka
dzieki Bogu moja teściowa jak się dowiedziała co cała w skowronkach była i dzień w dzień telefony lub sms jak tam się dziś czuje itp. Wcale Ci się nie dziwię, że nie chce Ci się z nią gadać, zamiast się cieszyć i mówić że wszystko będzie ok to ona Cię jeszcze dołuje opowiadaniami o poronieniach

No to mnie wnerwia jak nie wiem. duzo jej glupich uwag znosze na rozne tematy, ale na boga- jak mozna mowic kobiecie w ciazy, ktora ma jej urodzic wnuka o takich rzeczach. to po prostu przykre. to juz obcy ludzie sa milsi od niej. nei wiem- na razie nie dzownie do niej w ogole, nie kontaktuje sie. ostatnio to maz gadal z tesciem a ona chciala mnei do telefonu. spytala jak sobie radze i znow o poronieniach i ze no jeszcze nic nei wiadomo itd. a potem zaczela mi opowiadac o jakiejznajomej i jej cudownych dzieciach. nawet nie wysluchala do konca jak sie czuje. a zreszta nie zamierzam juz jej informowac o niczym.

No liczylam chociaz na to ze czy jak ja dzwonie, bo ona do mnie przestala jak sie dowiedziala o ciazy... to spyta jak sie czuje i jak tam dziecko, wyniki czy cokolwiek. ale ona jak juz raz spytala to zaraz znow swoje o niedonoszeniu o tym ze "zna ludzi" gdyby nei wyszlo. no wkurza mnie to juz na maksa. nastawilam sie tak, ze dziecka z nia nie zostawie za chiny, i niech nie liczy ze sie beda z nia dzielic szczegolami ciazy, ktora wg niej powinna byc niedonoszona :O :(

oj tam olej kobitę i nie rozmawiaj narazie z nią, bo tylko się stresujesz niepotrzebnie

Gość Czekajac na rozum
ja bym takiej babie cos nagalada prosto z mostu, niech sie obrazi ale przynajmniej bedzie siedziala cicho. W przeciwnym razie czekaja Cie trudne 9 miesiecy!

Gość asjd;JD;D;JD
Najlepszą obrobą jest atak :D. Kiedy następnym razem poprosi Cię do telefonu powiedz "Dzień dobry, Mamo, chciałam zapytać czy znów ma mama zamiar mówić o poronieniach, bo jeśli tak, to ja nie mam zamiaru tego słuchać." I czekaj, co powie. O ile powie :D.

Gość asjd;JD;D;JD
O, Panie! Obroną, nie obrobą :D.

ostatnio jak zadzownila i sie napytlowala na wiadomy temat to jej powiedzialam " na ale i ja i moj maz wierzymy ze za kilka miesiecy wszystko sie szczesliwie rozwiaze i nie bedziemy myslec o przykrych sprawach, poki co wszystko jest dobrze" i co? ona dalej "no jasne, ale wiesz..." i w kolko. nie wiem ona donoisla normalnie 3 ciaze i tylko okoloporodowe komplikacje miala przy bracie meza. i meza tylko ciagle pyta jak dzowni do niego czy juz rzygam? :O chyba "odizoluje" brzuch od niej, nie bedzie tez miala w przyszlosci kontaktow z wknukami wiecej nei zpotrzeba. ona jest jakas chora. jakby nie chciala tego dziecka

no ostatnio w trakcie wywodu robila przerwy specjalnie zeby zobaczyc co odpowiem a ja milczalam, w koncu sie poddala. po prostu ebde jej unikac. ehh, zazdroszcze normalnych tesciowych... chcialabym miec w niej sprzymierzenca. nie zaraz przyjaciolke ale chociaz neutralna zeby byla.

jeszcze wczoraj mowi ze ona do swoich dzieci miala mniejsza cierpliwosc niz do wnuczek od corki... ze teraz umie bardziej kochac dzieci :O

o jak dobrze ze jest kafe zeby sie wygadac. wyrzucic to z siebie :)

Gość Milusinskamama
Witam autorko bardzo dobrze cię rozumiem miałam podobną sytuację w moja teściowa tylko że moja ciążą była naprawdę zagrożona miałam operacje w ciąży każdy mnie wspierał a ona cały czas tylko teksty a może jeszcze poronisz żeby się nie cieszyć a jak jej powiedziałam że na usg widziałam malenstwo jak się rusza i lekarz nawet serduszka nie szukał takie fikolki maly robil to ona mi na to a skąd wiesz że żyje może tylko pływał a jest martwe masakra baba teraz nie ma kontaktu z moim synkiem a jestem szczęśliwa mama pozdrowienia

Gość grazka grazkaaa
Faktycznie dziwna baba.Jak ja byłam w ciazy to moja tesciowa (mieszkala wtedy 5 km od nas) prawie dziennie chciala mnie widziec.Zawsze jak ja odwiedzalam wciskala mi owoce,pytała co jem i mowila ze mam jesc za dwojga.Oraz wiele cieplych slow.Jedyne co to mialam do niej troszke zalu,bo jednemu synowi kupila cala wyprawke a nam nie dała nic,nawet jak mały sie urodzł głupiego symbolicznego spioszka czy cos tam.Teraz jak maly drepcze juz to cos tam mu da.Nie chodz o to ze nam kasy brakowalo tylko patrzac z boku smiesznie to wygladalo.Na jednego wydała prawie 10 tys. zl a naszemu nie dala nic.Ale ogolnie spoko baba.

Gość Kapijonka
kurde co za babsko... jak można takie rzeczy kobiecie w ciąży :-( Moja jak się dowiedziała o ciążach to wręcz nadopiekuńcza się zrobiła ;-) ale nie narzekam, bo widzę jak niektóre laski mają ciężko z teściami. Ja mam wspaniałą teściową a jeszcze lepszego teścia. I nie zamieniłabym ich na żadnych innych. trzymaj się kobietko i nie denerwuj, bo stres akurat tutaj nie potrzebny, a z teściową po prostu nie rozmawiaj i tyle.

Gość mabelinkaa
pozdrów teściową i powiedz ze to co Tobie ona życzy wróci kiedys do niej z nawiązką w jakiejs być może innej formie ale wróci..tak nie wolno !!!! ona sie nie umie cieszyć szczęsciem Waszym?? Wiadomo ciaża wiąże się z róznymi przeżyciami ale jest dla kobiety czymś wyjatkowym , a Ty na złosć jej ciesz się i mó i tym głosno.. wszystkiego dobrego dla Ciebie i dla dzidzi...

Gość pani autorka
Moja matka jest taka, wiec wiem co masz na mysli :(

Gość fanka anka
powiedz męzowi niech jej wytłumaczy, że dopóki nie zmieni swojego zachowania nie będziesz z nią gadała. Idiotka z Twojej teściowej, jak można takie rzeczy mówić kobiecie w ciązy.