Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czyżby?

8 dni po pregnylu

Polecane posty

Gość czyżby?

Witam, razem z koleżanką zastanawiamy się czy pozytywny wynik testu 8 dni po podaniu pregnylu 10 000 j moze byc falszywie dodatni? dodam ze kolezanka z rana od 3 dni ma 36,8-9-7 temp. a w poludnie dochodzi do 37,4, dzisiejszy test wyszedl jej z bardzo widoczna kreska ktora pojawila się w pol minuty, z gpory bardzo dziekuje, uprzedzam ze nie wmawiamy sobie niczego jedynie chcemy zapytac

Gość czyżby?
nikt nam nie pomoze?

oczywiśćie , że może być faszywy, przecież nawet na ulotce jest napsiane żeby robić test 14 dni po podaniu tego leku.

Gość takumnie
Wynik może być zafałszowany. Mnie lekarz wyraźnie powiedział, że 14 dni po mogę dopiero zrobić test. Trzeba odczekać minimum 10 dni, mniej więcej tyle utrzymuje się stężenie hormonu. Ale to minimum, więc najlepiej odczekać 2 tygodnie.

Gość czyżby?
dziękuje bardzo, ulotki nie czyt. a test zrobilysmy z ciekawosci przez temp. ale czy w ogole nie mam na mysli tego przypadku okazało się ze jednak byla ciąza?

Gość takumnie
pewnie, że była:) Chodzi o to, że pregnyl fałszuje wynik na dodatni i dlatego lepiej go nie robić, bo kobieta się nakręci a później następuje rozczarowanie. Ale może być tak, że koleżanka jest w ciąży. Najlepiej nie robić testu domowego, tylko po odczekaniu 14 dni, jeżeli nie przyjdzie @, iść zrobić badanie z krwi - beta hcg, daje on 100% pewności.

Gość czyżby?
wierze ze pewnie bardzo boli w przypadku staran o babelka... zobaczymy zostalo jeszcze 6 dni do okresu :) oby jednak nie byl to pregnyl zobaczymy :) raz jeszcze bardzo dziekuje i teraz pozostaje nic innego jak czekac :)

Gość gość
mi 10 dni po pregnylu wyszedł negatywny

Gość gość
Mnie też 10 dni po Pregnylu wyszedł negatywny i @ pojawiła się ok. 16 dni od Pregnylu. Ja bym jeszcze za kilka dni dla pewności powtórzyła test.