Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Edwin Hubbliński ;)

Jak mosze wyglondać zderzenie gfiazdy kfarkowej z czarnom dziurom ?

Polecane posty

Gość Edwin Hubbliński ;)

z gfazdom nełtronowom wiadomo - " Ogólny przebieg zjawiska jest tu podobny jak przy zderzeniu dwóch gwiazd neutronowych. Istotne są dwie różnice. Po pierwsze tutaj gwiazda neutronowa ulega rozerwaniu i dopiero potem spada na czarną dziurę. Po drugie zjawisko, ze względu na silniejszą grawitacje czarnej dziury jest jeszcze bardziej spektakularne i może wyprodukować jeszcze więcej energii (a więc jaśniejszy błysk gamma) niż przy zderzeniu samych gwiazd neutronowych." a kfarkowom ? Pomoszecie ?

Gość Edwin Hubbliński ;)
Drógie pytanie dotyczy co siem dzieje z materjom gdy znika po takim roserwaniu komp-resja grafitacyjna (wydaje mnie siem ze to calkiem sporo budulca ..ktury pszeciesz calkiwcie czarna dzióra nie fchłonie ..trochem wyszucom dżeety ale reszta ?

Gość Edwin Hubbliński ;)
up :)

Gość Edwin Hubbliński ;)
wiecie czy nie ? odpowiadacie !nie ma rzadnych chaczyków ! nie dyskryminóje jak-kolfiek mile widzannei odp.od gojuf ,chazaruff i muslimuff anawet kobiet ... Leon jezd ponoc calkiem lepskim gosciem ..mosze on ? Maro mosze cos wie ? Manueli nie pytam bo nie ineresuje mnie zycie spirytułalne czarnyh dziur tylko konkret. Janusz Korwin Mikke wie na pewno tylko czy powie ? ,jego rasa hodziła z koszykami (jak my skakalismy jeszcze po drzewach) na miejsce takich zdarzeń i zbierała resztki dziwadełek (skonczyli przez to na obcej dla nich Ziemi z dziwnymi poglondami i bes wlasnej planety,no ale to całkiem inna historia. To jak bendzie ?

Gość ja spałem kiedyś
ja fiem ale nie pofiem...