Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość havenoidea

Potrzebuję pomocy, proszę. Nie wiem co się ze mną dzieje

Polecane posty

Gość havenoidea

Od jakiegoś czasu po zły dniu mam takie nagłe i bardzo silne napady. Wybucham płaczem, mam dość życia, na nic nie mam ochoty, coś mi siada na psychikę, po prostu nie wytrzymuję tego uczucia... I niestety sięgam po ostre rzeczy, wiem, że nie powinnam, ale i tak to robię. :( Potrzebuję jakiejś pomocy, co mogę z tym zrobić? Czuję jak mnie to niszczy... Jestem nastolatką, ogólnie szczęśliwe aktualnie mam życie. I jeśli miałam dzień wesoły to nic się nie dzieje ani jak z kimś jestem...

Gość jiojop
nie wiem co to jest, raczej nie depresja, bo piszesz, że jak wszystko jest ok to nic takiego się nie dzieje, a przy depresji nic by Cię nie cieszyło.

Gość havenoidea
Dużo rzeczy mnie cieszy. Ale jak mam te 'napady' to z czasem czuję, że są coraz gorsze...

Gość Powiem tak:
Nic o Tobie nie wiemy ,żeby Ci doradzić...

Gość depjne
Spróbuj kupić sobie Vita Buerlecitin (to w butelce dla dziadków :)) i pić tak jak napisane na butelce przez dłuższy okres czasu. Do tego witamina B i spróbuj trochę ograniczyć cukier. Powinno pomóc. Pewnie Twój układ nerwowy potrzebuje wspomagania :)

Wydaje mi się, że żyjesz w jakimś napięciu albo przeszłaś kiedyś coś złego w życiu. Nie możesz być szczęśliwa z niego, skoro się tniesz. W takiej sytuacji,wszystko może Ci siedzieć zwyczajnie w podświadomości. W ciągu dnia, wśród znajomych uśmiechasz się i jest ok. A, kiedy wracasz do domu, jesteś sama - nagle wszystko wraca. I, to oczywiście jest depresja (albo jakieś zaburzenie psychiczne - to żadna obraza, jak coś...). O czym myślisz, kiedy masz te napady? Wg. mnie to bardzo niebezpieczne i powinnaś pogadać, z kimś bliskim, przy kim czujesz się bezpieczna. Razem powinniście podjąć decyzję, czy np. nie iść do psychologa.

Gość dzikowo
Czy zaczęłaś przyjmować ostatnio tabletki antykoncepcyjne albo inne hormonalne albo jakiekolwiek inne leki?

Gość havenoidea
Podczas tego myślę że wszystko niszcze, mam dość życia i chętnie skończyłabym z sobą. I najczęściej myślę o tym co jest teraz źle i się obwiniam. Nie, nie biorę nic z hormonami ani tabletek antykoncepcyjnych.

Gość I tak
havenoidea,Twój stan kwalifikuje sie do psychologa

Gość nie wystarczy
objaw dojrzewania musisz to przeczekać jakoś...

Gość havenoidea
Jest duza prawdopodobność, że na to może wpływać wydarzenie z przeszłości? A czy jest możliwe, że w moim orgazizmie brakuje jakiegoś pierwiastka (hormon, mikroelementy)?

Gość ueue4444
moim zdaniem brak Ci magnezu i witaminek,polecam tez jazde rowerem lub wycieczki dalsze i blizsze,pomoze!

Gość I tak
No i pojscie do psychologa to jest podstawa

Gość havenoidea
Akurat mam dużo ruchu. Spróbuję radę z magnezem i witaminami. BARDZO DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM ZA ODPOWIEDZI

Gość xzcCCc
Ale pierdolicie o tym cukrze :classic_cool: Ja jak jem dużo cukru/czekolad to działa to na mnie jak stabilizator nastroju i czuję się znacznie lepiej niż zazwyczaj, taki błogostan... Oczywiście nie przesadzam z cukrem, bo jak wiadomo zbyt zdrowy w nadmiarze nie jest :P Autorce brakuje z pewnością magnezu z wit. b6

Gość I tak
havenoidea,tylko o psychologu nie zapomnij,bo tak jak bys słowa psycholog nie umiała przeczytac:)

Gość I tak
xzcCCc,magnez syntetyczny z wit,B6 jest mało przyswajalny nie ma tam w nim nawet wapnia,który w proporcji 2:1 czyni magnez bardziej przyswajalnym,a cukier go glukoza,chwilowo podnosci poziom cukru co lepiej karmi komórki mózgowe,ale tez i silnie zakwasza,kazdy kij ma dwa konce

Gość havenoidea
Pójdę do szkolnego psychologa, jeśli będzie potrzeba zapiszę się do prywatnego.

Gość havenoidea
Jak na razie jestem opanowana, tylko dzisiaj rano było okropnie :( Postanowiłam, że do psychologa pójdę jak znowu będę mieć ten 'napad'. Nie będę ukrywać, że się nie boję...