Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ginka de Janko

aborcyjne kłamstwa Kościoła Katolickiego

Polecane posty

tacy jak ty mordercy wyrządzają światu tylko zło. dla was liczy się tylko własny interes nawet kosztem życia innych, słabszych którzy nie mogą się obronić.

Gość semjasa
ja mowie jasno z e ochron azycia -jest piekn a-ale materia/niech reliigjni ludzie np ty, ksieza dzialcze reliigjni politycy daja polowe swych miesiecznych dochodów na chore dzieci-czemu tak trudno im to zrobic?zamiast tracici kase na nowe koscioly mozna by ja przeznaczyc na pomoc chorym dzieciom i ich rodzicom

Gość justizzza
ja pytam praktycznie - co ty robisz i reliigjni ludzie by pomoc tkaim dzieciom/bo chyba nawet taki debil jak ty rozumie ze ich nie wychowa sie miloscią i religia tylko potrzebna jest duza kasa -materia -

Gość justizzza
po co ładowac kase w setki , tysiąc e reliigjnych pomnikow -jak mozna by te kase spozytkowac na pomoc blizniemu?

najpierw złodzieju zarób a potem decyduj na co to przeznaczyć. ale nie, zarobić to ty nie potrafisz, tylko "cudzesy" się marzą.

Gość hfhfhfhfhf
Dlaczego chcecie od Kosciola aby zakceptowal i tolerowal aborcje. Bedac katolikiem i zyjac wedlug bozych przykazan trzeba sie z tym pogodzic, ze aborcja wedlug tych zasad to grzech i ze jest sprzeczna z nauka kosciola. To proste i jasne. Decydujac sie na aborcje (nawet jezeli dozwolona ustawowo) postepuje sie wbrew zasadom wiary, ktora sie wyznaje. To problem raczej moralny i indywidualny, a nie ustawowo-prawny. Czlonkiem kosciola i wyznawca wiary chrzescijanskiej jest sie dobrowolnie, ale prosze - troche konsekwencji do wlasnego wyboru. Jezeli komus sie nie podoba - to jego wybor, ze wszystkimi konsekwencjami w zyciu i po nim (zgodnie z tym, co naucza religia).

Gość justizzza
a ty debilu nie mozesz powiedziec jasno -co robisz by pomoc chorym dzieciom a mzoe kiedys tkaie adoptujesz/ coz udzielenie sensownej odpowiediz przekracza chyba twoj horyzont umyslowy poziomu pantofelka

Gość justizzza
katolik s enie zrobi aborcji-ale polska to teokracja -kler oplata wszystko swymi brudnymi rwawymi mackami i robi wsztstko zeby kobiety rodziły co rok -to zbrodnicza instytucja co wyrzadziła i wyrzadz a swiatu tylko zło

Coś mnie śmieszy i to jest kluczowa rzecz. Niech sobie katolo robią co chcą, mam ich głeboko w poważaniu. Ale skoro ja nie jestem katoliczką, to dlaczego kościół ma mi cokolwiek narzucać? Bo żyję w Polsce? To chore! Ja mam w dupie kościół i wszystko co z nim związane, więc jakim prawem to gówno mi się ładuje w moje życie i zmienia prawo kraju, w którym mieszkam. PARANOJA. A niby wolność i demokracja panuje. NIBY.

Jak ktoś jest prawdziwym katolikiem to aborcji nie zrobi, bo ma inne zasady. Dlaczego już się ładują w prawo, bo skorzystają na tym chciwe wieprze. To jest chore, chore, chore. Totalnie porabane, że pajac w sukni ma decydować o czyim kolwiek losie, tyle.

Gość justizzza
Kk długo uważał z e indianie nie s a ludzmi i popierał ich ludobójstwo -jest teokracja a Kk- zbrodnicz a instytucja która z aautorytet uznaja tylko debile -oplata wszystko swymi krwawymi brudnymi mackami

Gość hfhfhfhfhf
Nie pieprzcie. Co moze robic kler, aby kobieta rodzila co roku. Kobieta rodzi co roku nie mogac swoim dzieciom nic zapewnic jezeli jest na poziomie umyslowym krolika - nie potrafi zabezpieczac sie, sterowac swoja plodnoscia i zyciem seksualnym - tak jak krolik , jedynym jego zajeciem i problemem jest kopulacja. Zwalac wine na kler, kosciol a moze i na Boga za glupote poszczegolnych ludzi to chyba przesada. Troche odpowiedzialnosci za wlasne postepowanie i to w kazdej dziedzinie zycia : od szkoly i wyboru zawodu poczawszy, poprzez zycie seksualne, partnerstwo i rozmnazanie. Do wszystkiego trzeba poza wyspecjalizowanymi narzadmi uzywac rowniez mozgu.

Kościół katolicki ma dość morderstw i zła na koncie. Z ta aboircją kombinują, bo widocznie przeliczyli coś na kase. Zapewnie leczenie niedorozwojów. Skandal i tyle, kolejna afera byle przyćmić prawdziwe problemy polaków. Grunt, że kler ma brzuch napchany to wymyślają pierdoły.

"Kk długo uważał z e indianie nie s a ludzmi i popierał ich ludobójstwo" 123 no ale jak widać uznał swoje błędy a teraz to aborcjyjni barbarzyńcy chcą nas cofnąć do ciemnych wieków gdzie nauka była tak słabo rozwinięta że nie miała pojęcia o płodowym rozwoju człowieka. wtedy snuto rozmaite teorie ale obecnie ich nie potrzebujemy bo nauka już dawno poznała co w babskiej macicy się dzieje i że rozwija się tam człowiek.

"Kościół katolicki ma dość morderstw i zła na koncie." 123 więcej zła z pewnością mają na kontach ci którzy kościół zwalczali.

Gość justizzza
trza chronic zycia - ale kase przeciez trzeba dac na pomoc dzieciom chorym i uposledzonym -a dlaczego religijni ludzie nie przeznaczja polowy swych dochodow i swego czasu np jako wolontariusz e na pomoc im?

trza chronic zycia - ale kase przeciez trzeba dac na pomoc dzieciom chorym i uposledzonym -a dlaczego religijni ludzie nie przeznaczja polowy swych dochodow i swego czasu np jako wolontariusz e na pomoc im? Bo potrafią tylko pieprzyć farmazony. A jak co do czego przyjdzie to łeb w piasek. Jak wejdzie ta ustawa to już widzę ulice zalane przez ludzi-rośliny i inne downy. Ja się nie śmieję, bo to dramat. Lepiej być martwym, niż żyć jak roślina. Paranoja...

Ja się za dobrą wcale nie uważam, to ty zgrywasz świętego. Szkoda, że tylko w japie 🖐️

Gość justizzza
mały cytat z biblii szatana

Gość justizzza
każdy hipokryta jaki kiedykolwiek stapał po ziemi miał kieszenie wypełnione po brzegi miłioscia-pasuje jak ulał do polityków -reliigjnych dupodajców

Gość justizzza
durne kobiety nie rozumeja ze klery s a ich najwiekszymi wrogami-zwlaszcza KK

Gość uspokójcie się:)
Kościół i aborcja - zawsze to bedzie sprzeczne i zawsze zakazane... Jednak ustawa aborcyjna w obecnym ksztalcie wg mnie jest do zaakceptowania, rozszerzenie je wg mnie niepotrzebne... Kobieta, która chce się pozbyć dziecka usunie nawet zdrowe.... Za to kary nie poniesie , za zabójstwo chodzącej już po świecie istoty już tak - i to jest różnica.... Różni są ludzie, wg mnie powinna zostać ta furtka, która jest... ja nie potrafiłabym usunąc dziecka, ale są sytuacje, że kobieta zostaje zgwałcona, nie chce Tego co sie w niej poczęło...są sytuacje, że pojawiają sie ciąże kazirodcze, z ogromnymi wadami, że istnieje zagrożenie życia kobiety, albo poważny uszczerbek na zdrowiu... I co ma zrobić taka kobieta? umrzec? czekać ? rodzic? Zostawić męża juz z np 2 dzieci samego? Każdy ma wlasne sumienie.. i wg niego postępuje, nie mówię, żeby dawac przyzwolenie na "usuwam kiedy mi sie podoba" - bo taka osoba i tak to zrobi jak bedzie chciała, ale pozwolić by ustawa w takim kształcie w jakim jest była stosowana... co do Offermy... Cytowanie tego co była w Niemczech jest moim zdaniem nie na miejscu, tak jak i twoje porównywanie murzyna do mniej inteligentnej istoty wg koloru skóry... To nadal jest człowiek a nie małpa- na co Ty tu wskazujesz - wiem, że celowo.. I pomimo, że chcesz tylko przez to ukazać jak to może wyglądac - ten przyklad nie jest właściwy... Offermo, skoro sam mówisz ze ktos ma nie zaglądac w czyjeś kieszenie - bo to złodziej, to jak Ty możesz zaglądać w czyjeś życie prywatne? Oceniac ludzi, ich życie i ich tragedie? Nie znasz tego? "w oku bliźniego widzisz, a belki w swoim nie dostrzegasz"

Gość uspokójcie się:)
ja przesylam pieniążki na fundacje, na akcje charytatywne, żal mi tych osób... Pracuje w pomocy społecznej...

Gość hbkddjg
Noxelia pomyśl, zanim zaczniesz klikac: Totalnie porabane, że pajac w sukni ma decydować o czyim kolwiek losie, tyle. Przecież to żaden pajac, ale puszczalskie i bez krztyny odpowiedzialności torby będą decydować żeby zabić życie. Odpowiedzialnośc, ale gdzież o takiej mówić do takiej zgnilizny moralnej.

Gość hbkddjg
Nie ta wiara, pomyliłas się

Gość kimohhha
ale wszedzie teokracja jest szkola , sluzba zdrowia

Gość kimohhha
ateisci sa oplatani przez zbrodnicze macki kleru-np klerykalne giny w publicznych przychodnaich odmawiaja przepisywania srodkow anty i wkladania spiral-apteki w malych dziurach nie sprzedaja srodkow anty- powiekszajc w ten sposob biede i głod- i co to nie jest teokracja? w prywatnym gabinecie gin moze s e odmawiac ale w publicznych nie ma prawa- ale coz teokracja sprawia ze giny odmawiaja srodkow anty