Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

popieram nie lubie uk w 100%

DLACZEGO TU SA SAME TEMATY O UK??? NIE MA INNYCH KRAJOW NA SWIECIE??

Polecane posty

Gość hjshdshsh
Geografii nie mialas? Odpowiem: tak są inne kraje na świecie. Mam nadzieję ze pomoglam.

no sam zauważyłem :). że to forum UKraińskie i tematy ile zarobie tu i tu itp. oraz jaka to polska be a jakie UK fajne. dlatego takie tematy by pośmiać się z realiów UKraińskich i ich UK biedactwa.

Gość tez mnie to dziwi, ze jak mowa
o zagranicy, to w domysle UK. Ja mieszkałam , gdzie indziej,

Gość dlaczego? bardzo proste!
Polonia w UK jest najbardziej przebojowa, bierze wiec udzial w dyskusjach na roznych forach, rowniez na kafe (nooo, na kafe to nie dyskusje a raczej pyskowki ale czasami nam tez brak polskich klimatow wiec.... :P) Jest to liczna, liczaca sie grupa a nie ciche, zastarszone emigranciny w innych krajach. No i duzo tematow zaklada autorka i ten biedak, chory psychicznie. Psychol, ktory dal sie wydoic cwanszym od siebie :D i teraz siedzac na garnuszku u matki i zarabiajac 2 tysiace (hahahahaha!) uwaza, ze jest krezusem. Zawsze w UK byla najsilniejsza i najbardziej preznie dzialajaca Polonia. Najlepsi z najlepszych :D :P

Gość Millannoo
Mieszkam w Dubaju i nie uważam sie za zastraszona emigrantke. Czasami wchodzę na forum i po prostu czytam. Tutaj w Dubaju niestety, Polonia z UK nie ma najlepszej opinii. Jesteście postrzegani jako tania siła robocza, rasisci, z brakiem wykształcenia. Polonia w Dubaju jest inna. Tutaj żeby pracować, trzeba mieć solidne wykształcenie a i benefitow i socjalu nie ma w ogóle! Nawet na dziecko nie ma nic. Więc nie każdemu Polakowi chce sie tu przyjeżdżać i cieżko pracować zamiast żyć na benefitach ;) Pozdrawiam ułożoną Polonię z Emiratów :)

Gość jwosbsohssi
BO TYLKO POLONIĘ W UK STAĆ NA INTERNET :D

hej milannoo ciekawy kraj wybrałaś mam pytania do ciebie -jak sobie radzisz z upałem przecież dubaj to nowoczesne miasto położone w środku pustyni. - czy to prawda że tam na każdym kroku widać szejków arabskich -i jak tam ci się żyje. nie wyobrażam sobie życia na stałe w takim miejscu ale na wakacje to dubaj super miejsce chciałbym tam pojechać

Gość Millannoo
nielubieuk - bardzo dobrze mi sie tu zyje, ale tesknie za Polska oczywiscie. Nie za zarobkami rzecz jasna, ale za naturalna zielenia, za pieknymi lasami i lakami, za grzybobraniem, a w lecie za zbieraniem jagod. Tutaj jagody sa bardzo drogie, wiadomo prosdukty zza granicy, takie ktorych Arabowie nie znaja, sa zawsze drozsze. Odpowiadajac na twoje pytania : - z upalem radze sobie calkiem dobrze, juz sie przyzwyczailam, poza tym wszedzie jest klimatyzacja, nawet przystanki autobusowe ja posiadaja. :) - tak, widac Arabow, nawet spaceruja sobie ze swoimi zonami za raczke :) Ale wiekszosc ludzi tutaj w Emiratach to biali, e Europy i Ameryki. Duzo tez Hindusow i Pakistanczykow. Oni najczesciej pracuja przy budowach tych pieknych wiezowcow, za najnizsza krajowa, spia po 10 osob w jednym pokoju i dojezdzaja do pracy w nieklimatyzowanym autobusie. To sa wlasnie te ciemniejsze strony Dubaju. Ci ludzie sa strasznie wykorzystywani, ale wciaz i tak te pieniadze, ktore zarabiaja w Dubaju sa wieksze niz te ktore by zarobili np. w Bangladeszu albo Pakistanie. Jest sporo Filipinek - one najczesciej sa sluzacymi, tzw. pomocami dowowymi albo pracuja w hotelach, jakies sprzatanie ewentualnie kelnerka. Arabowie sa tutaj inni niz tacy o jakich slyszalam w Europie. Tutaj nikt na nikogo uwagi nie zwraca. Codziennie widze wytapetowane kobiety w krotkich mini, Amerykanki i Brytyjki imprezujace na plazy w bikini i jakos nikt na to uwagi nie zwraca. Oczywiscie pewnych granic nie wolno przekroczyc. Na przyklad picie na ulicy, przeklinanie, robienie tzw. wiochy i awaruntowanie sie w miejscu publicznym jest niedozwolone. Niedawno bylam w Londynie - wyslali mnie z pracy. Zmarzlam niemilosiernie, musialam isc i kupic sobie kilka bluz, bo bylam kompletnie nieprzygotowana na taka pogode! Ludzie wydawali mi sie tacy szarzy a kobiety strasznie zaniedbane. Widzialam panie w powyciaganych dresach, z rozczochranymi wlosami, fajka w ustach albo nastolatki zachowujace sie jak prostytutki. Bez urazy, ale bylam bardzo zszokowana angielska kultura. Co do Polonii w Dubaju - to tutaj nie ma czegos takiego jak zawisc i zazdrosc miedzy Polakami. Nie ma tu mlodych matek z dzecmi, ktore ciagna jakies benefity, bo tutaj takie rzeczy nie istnieja. Zeby tu mieszkac trzeba byc wyksztalconym, znac swietnie angielski i miec doswiadczenie/aparycje/ambicje. Kazdy tu przyjechal robic kariere. Tutaj trzeba miec porzadne CV. Nie oplaca sie przyjezdzac do Dubaju na zmywak czy sprzatanie hoteli, bo takie prace sa malo platne i w tym wypadku chyba lepiej co niektorym jechac do UK albo zostac w Polsce.

Gość kazdemu piszacemu
o zmywaku w UK od razu odradzam ten kraj. Jestescie zbyt podatni na propagande zyciowych miernot, jak "nielubieuk" wobec czego na emigracji zginiecie. Owszem Dubaje :D i inne tego typu pierdolki sa dla was dobre bo to sztucznie wykreowana rzeczywistosc :D

Gość Millannoo
Mysl sobie co chcesz, pisz o sztucznie wykreowanej rzeczywistosci ( cokolwiek masz na mysli ) ale prawda jest taka, ze osoba bez zadnej szkoly i bez znajomosci jezyka nie wyjedzie do Dubaju, bo zginie w przeasciach. Do Anglii moze pojechac, bo blisko, chlodno, niektorzy lubia taka pogode, prace mozna dostac przy sprzataniu czy w jakims McDonaldzie albo Subway lub w fabryce. Ludzie dostaja jakies house benefit, child tax, working tax credit. Jak czytam to forum to tylko widze pelno tematow na temat benefitow. W Dubaju takich rzeczy nie ma, a Polonia jest nieliczna. Wyobraz sobie teraz jakby szejk stworzyl benefity dla imigrantow oraz mozliwosc dostania obywatelstwa. Od razu imigranci z biedniejszych panstw by sie nazjezdzali i zyli jak krolowie na benefitach. Tu nie Anglia. Tutaj sie przyjezdza pracowac i robic kariere, pomieszkac pare lat, zarobic kase i wrocic do Polski. :)

zauwazylam, ze polacy maja najgorsza opinie na swiecie, ze niewyksztalcenie, ze glupi, ze rasisci, ze alkoholicy, ze buraki,ale u kogo.....????????? U innych polaczków, którzy sami siebi i jedni drugich wyzywaja od takich!!! Sraja do wlasnego gniazda i sami nie maja szacunku do wlasnego kraju i jego obywateli, chociaz sami sa polakami. To zalosne. Dobrze, ze was tu nie ma gnidy i biegacie ze sciera u arabów, murzynow i angoli, którzy sie razem trzymaja i jeden na drugiego swowa nie powie, tylko wy sobie w ryje sracie.

Gość Millannoo
Nie wiem czy to o mnie mowa byla, ale w ramach wyjasnienia - ja ze sciera nie biegam. :) Moja gosposia sie zajmuje takimi rzeczami. Ja tam do sprzatania sie nie nadaje. :)

Gość oszczednaaa
Autorze też się nad tym zastanawiałam.

Do Anglii moze pojechac, bo blisko, chlodno, niektorzy lubia taka pogode, prace mozna dostac przy sprzataniu czy w jakims McDonaldzie albo Subway lub w fabryce. Ludzie dostaja jakies house benefit, child tax, working tax credit. Jak czytam to forum to tylko widze pelno tematow na temat benefitow. W Dubaju takich rzeczy nie ma, a Polonia jest nieliczna. Wyobraz sobie teraz jakby szejk stworzyl benefity dla imigrantow oraz mozliwosc dostania obywatelstwa. Od razu imigranci z biedniejszych panstw by sie nazjezdzali i zyli jak krolowie na benefitach. Tu nie Anglia. Tutaj sie przyjezdza pracowac i robic kariere, pomieszkac pare lat, zarobic kase i wrocic do Polski. Trochę masz rację choć ja bym z chęcią się z tobą na zimę zamienił z tym dubajem bo nie lubię zimy i cały listopad-luty to bym w takim dubaju najchętniej spędził :D. ale polska to też nie jest zły i wkurzają mnie ludzie co gadają że mało zarabiam w polsce i na anglię najeżdzam a to nie prawda. może nie żyje jak król ale też biedy niemam.mieszkam w fajnym wrocławiu. ludzie tu są wyluzowani i wogóle jest fajnie. praca też nie jest zła,jestem ogólnie szanowany.a o życiu w anglii wole ludziom niewspominać co ja mam im mówić że klepałem tam biede i żyłem jak dziad.

Gość uhcvjvjvjv
Przeciez to oczywiste - najwiecej ludzi wyjechalo do UK i Irlandii. A pani przemadrzalej z Dubaju powiem tyle, ze w UK tez sa wyksztalceni Polacy na wysokich stanowiskach. Poza tym nie kazdy musi byc wyksztalcony, ktos musi tez pracowac na tych zmywakach i kazdej uczciwie wykonywanej pracy nalezy sie szacunek. Pozdrowienia z Blackfriars gdzie wlasnie jade do pracy, wyobraz sobie ze nie na zmywaku ;)

Gość uhcvjvjvjv
Podziele sie z wami moja tajemnica, bo widze ze wiele osob mi tutaj zazdrosci. Mam dwie prace. Za dnia zajmuje sie obieraniem cebuli na czas. Hoduje rowniez brud pod paznokciami u stop ktory potem sprzedaje na eBayu jako ruski kawior :classic_cool: I co hejterzy? Lyso wam teraz? 🖐️