Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie chcę nie chcę nie chcę

Czy moge odmówić takiego badania?

Polecane posty

Jestem jeszcze dziewicą i wybieram się pierwszy raz do ginekologa. Wiem, że dziewice są badane przez odbyt, a nie normalnie przez pochwę. Czy mogę tego odmówić i powiedziec, że chcę normalne badanie - jak nie-dziewica, przez pochwę? Z pewnych powodów nie chce per rectum. Czy lekarz wezmie w ogole pod uwagę moje zdanie? Na błonie mi absolutnie nie zależy, mogę ją nawet stracić w trakcie badania. :P Aha, idę z infekcją pochwy i upławami, czy to będzie wskazaniem (mam nadzieję!) do zbadania mnie "normalnie"?

"Wiem, że dziewice są badane przez odbyt, a nie normalnie przez pochwę. " To tak, jakby zapalenie gardła, przez ucho badali...

Gość mnie nie badal przez odb.
tylko malenkim wziernikiem, nie na moja prosbe, tylko widac tak bada. pewnie zalezy, na jakiego trafisz i wedle jakiej szkoly bada ;) ale jak infekcja, to raczej chyba pochwe bedzie chcial obejrzec ;)

Ale czy lekarz zgodzi się zbadać mnie "normalnie", nie będzie miał jakichś obiekcji itp.? Nie powie mi np. że jeśli nie per rectum to w ogole mnie nie zbada? Czy któraś była badana przez pochwę w czasach swojego dziewictwa? :D

bzdury lomu pisze, pochwia i odbyt sa bradzo blsiko siebie, a nie jak gardlo i ucho. kiedys to podobno byla norma, ze przez odbyt, teraz albo od tego sie odchodzi, albo ja tak trafilam ;)

Też bym chciała tak trafić! :)

ale tylko malenkim wziernikiem, palcem bym nie dala :O nie wiem, co jest wskazaniem, ze trzeba i co by bylo :O

Ja sie nie dam przez odbyt i już :P powiem, ze mogę stracić błonę, nie zalezy mi i nie boję się o to. Mam nadzieje, że trafię na tolerancyjnego gina, a nie ze straodawnymi metodami ;)

to chyba będziesz musiała podpisać oświadczenie żebyś go potem nie mogła oskarżyć o naruszenie ciała jakim jest zerwanie błony

boże, taki cyrk przez kawałek skóry? kobieta powinna mieć wybór, w jaki sposób chce być badana, a nie na siłę per rectum...

Gość co za głupoty tu wypisujesz
że ma ci przebić błonę wziernikiem :( Kup sobie ogóra albo marchewkę i sama usuń jak ci tak nie zależy :( Nie masz pojęcia o czym mówisz dzieciaku!!!

No nie zależy mi na błonie, i co? Zalezy mi za to na normalnym badaniu gineklogicznym. Rozumiem, że dla ciebie ta fałdka skóry jest największą świętością, którą przebić moze tylko ten jedyny? :D Aha - i wypraszam sobie dzieicaka, bo nim nie jestem ;)

Gość juleczka145
Ja będąc dziewicą nigdy nie byłam badana przez odbyt. Nawet cytologię mi lekarz zrobił, jak byłam dziewicą. O nic nie musiałam prosić, czy też na coś się nie zgadzać. Badanie było normalne, nie przez odbyt.

juleczka145- fajnie, że trafiłaś na takiego lekarza, oby więcej takich! :)

Gość zgodnie z przepisami
to lekarz decyduje o metodzie badania. Może ci nawet wsadzić wtyłek całą lapę aż do łokcia i nie masz nic do gadania. Najwyżej możesz do niego juz drugi raz nie pujść.

Też się tego bałam. Jako dziewica odwiedziłam 4 ginekologów i każdy mnie badał normalnie :P nawet nie było mowy o innym badaniu, nie zgodziłabym się. :D

Gość hxjhxnd
To powiedz ze nie jestes dziewica i po sprawie

jak to, mam powiedzieć, ze nie jestem? :D przecież to lekarz, od razu zauważy, że ściemniałam :D

Gość dodam jeszcze
Ej dziewczyno, co Ty opowiadasz, jak przez odbyt? Zarty sobie stroisz czy co?

Gość Perw mobilna
"to lekarz decyduje o metodzie badania. Może ci nawet wsadzić wtyłek całą lapę aż do łokcia i nie masz nic do gadania. Najwyżej możesz do niego juz drugi raz nie pujść." Co za bzdura. :D Wszystkiego można odmówić. Jedynie sąd może zadecydować o przymusowym leczeniu i to w uzasadnionych przypadkach. Co najwyżej lekarz może nie wyrazić zgody na inny sposób badania.

dodam jeszcze - to co ty nie wiesz, ze dziewice są badane przez odbyt? :D PRzynajmniej do niedawna była to norma... Widze, ze wiedza ginekologiczna na najwyższym poziomie...

Gość przestań co zauważy?
błonę? i co z tego? on ma polegać na tym co TY MÓWISZ i jeśli powiesz, że nie jesteś dziewicą, to zbada Cię normalnie juz przestań szukać na siłę problemów:O

No błonę zauwazy, błonę. Nie robię problemów, pytam tylko. No, ale jak to sobie wyobrazasz? Mówię, ze nie ejstem dziewica, a mam błonę. Jaki ma sens takie kłąmstwo, skoro to chyba nie sam fakt dziewictwa jest wskazaniem do badania per rectum, ale fakt posiadania błony, bo mozna ja uszkodzić wziernikiem itp.?!