Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sandraaaa

Ból jajników i spóźniajacy się okres:(

Polecane posty

Gość Sandraaaa

Od paru dni boli mnie prawy jajnik tak jakby skurcz mnie łapał, albo całe podbrzusze. A już 6 dni spóźnia mi się okres. Miesiąc temu też mi się spóźnił jakieś 10 dni. Ostatnio współżyłam tydzień temu bez zabezpieczenia. Ale z chlopakiem byliśmy bardzo ostrożni. Dopiero miesiąc i dwa tyg temu pierwszy raz zaczęliśmy uprawiać seks. Tzn on już wcześniej to robił ale ja nie. Jeśli to coś pomoże to mam 17 lat. Mogę być w ciąży??? A może to normalne? Proszę piszcie! :(

Mnie bolał brzuch i jajniki jak na okres,ale zamiast tego to ukazał się pozytywny test.U ciebie też tak może być a nie musi więc nie sugeruj się moją wypowiedzią że w cuąży jesteś.Poczekaj jeszcze kilka dni i zrób test domowy,ewentualnie krew na beta hcg, i pamiętak że jeśli uprawiasz seks bez zabezpieczenia to musisz tymnbardziej liczyć się z ciążą.I niekoniecznie owulacja i dni płodne MUSZĄ wystąpić około w połowie cyklu-zdarza się tak że to się przesuwa,jest jakaś nieścisłość i już jesteś przekonana że masz dni niepłodne a tu nagle owulacja.Tym mogą sugerować się kobiety które mają cykle idealne jak w mordę strzelił.Chociaż nawet jak ja bym miała takie cykle idealne to bała bym się tej metody.Poczekaj z testem ciążowym i go zrób, jeśli wyjdzie negatywny to naprawdę dla własnego komfortu zacznij brać taletki,plastry,zastrzyk,ringi...metod jest masa,a iść do gina po antykoncepcję to żaden wstyd.I pamiętaj że stosunek przerywany czy ''uważanie''to metoda według mnie żadna....