Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kto wie i powie ....

Mieszkanie 17 m2. czy ktoś mieszkal? Idzie wytrzymać?

Polecane posty

Macie jakies doswiadczenia, mozecie cos powiedziec? Wiem, ze metraż klaustrofobiczny :( i tak się zastanawiam czy ja osoba, która lubi miec prestrzeń jakoś się w tym zaklimatyzuje :( czy ktoś moze opisać swoje doświadczenia ja mieszkałam na 21 i bylo mi dziwnie ciasno, a co dopiero 17

ludzie musze dzisiaj dac odpowiedz

Gość nie wiem, 17 m to ja mam
łazienkę :D:D

Gość male musi byc
nie wyobrazam sobie..pkoj z kuchnia i lazienka czy jak?kuchenka w pokoju? ja mam pokoj 16 m2...

Gość nie mam nicka
idzie, idzie wytrzymac. mam 21 m kw . lazienka, pokoj z aneksem kuchennym.mieszkaja 2 osoby.

Gość skonsumowana
jak w jedną osobe to idzie wytrzymać

Gość ja mam wielki dom i z kazdym
dniem uswiadamiam sobie, jak malo przestzreni faktycznie czlowiek uzywa, reszta to mieszkanie dla gratow. Jak dobrze zaaranzujesz - jasne, ze sie da, bo, prawde mowiac, wiecej i nie trzeba. Malo wydsz na grzanie i swiatlo iinne oplaty, tez miło.

Gość ja mam wielki dom i z kazdym
poza tym zawsze sprzedsz, bo takie malenstwa maja najwieksze wziecie i cene za metr

Gość mieszkałem z żoną w pokoju
6 metrów kw. przez 3 lata. do tego była wspólna kuchnia i łazienka z innymi osobami. spokojnie się da.

zawsze musicie kogos wysmiać albo dowalic? gdyby mnie było stać to bym też sobie kupila wieksze, ale mnie nie stać więc kombinuje jak słoń pod góre, a osoba która się smiała, ze ona to ma lazienkę 17 metrów, zazdroszcę mieszkania, ale wiesz? nie masz klasy i nie pisz mi, ze nic o tobie nie wiem, wystarczy mi to co napisałas, zadna taktowna osoba nie obsmiewa drugiej, nawet przez internet

mówię o wynajmnie, niestety nawet na kupno mnie nie stać :(

WYNAJMIE rzecz jasna :P

Gość spoko, 15 m to moze byc
pokoj z aneksem kuchennym i sypialnym,2 m lazieneczka. Jak nie ma przestrzni na antresolę, mozna zrobić podesty. Uwielbiam urzadzac takie maleństwa ( jestem architektem). Mozna zrobic cacka - i są najbradziej cenne , jesli idzie o sprzedaz. Ważniejsza jednak jest lokalizacja, sąsiedzi itd- i nad tym bym myślała, bo tego nie zmienisz.

no minusem jest metraż i wiele innych czynników, plusem- sciesłe centrum :) spoko, 15 m to moze byc > dziękuję ci za odzew :) czy mogłabyś mi cos poradzić, np. jak zagospodarowac przestrzeń? wiadomo, że nie będę kupowała mebli pod wymiar do ewentualnego wynajmowanego mieszkania, ale może jakas sugestia, też lubię urządzać, ale zazwyczaj nie mam na to kasy no i nie jestem architektem :)

Gość Jak sama to jasne, bierz
co prawda ja mieszkam w kawalerce z narzeczonym. Mamy 33m i zaczyna mi być ciasno, ale tak jak ktoś radzi, fajna aranżacja i da się:)

na wynajem tez , nocowalam - 4osobowa rodzina w hotelu -kapsule w HongKongu, ze 4 m- polowa łożę , bylo wszystko, co obiecali - prysznic, wc, nawet tv:) - nie Mowie,ze luks:) ale tez sie dało.

hehe, mowiecie ze 33 metry i wam ciasno?;) no sama bym ewentualnie mieszkala, wiadomo, ze od czasu do czasu ktos by przyjechal przenocowac, czy to z rodziny czy ktos znajmoy ale nie wyobrazam sobie jednak na stałe mieszkać w takim metrażu z drugą osobą

przede wszytkim nie wprowadzaj chaosu kolorystycznego , zadnych wzorzystych zaslon, dywanikow i td. Idz w jednolite, Mozesz kupic taniutko w w lumpeksie jednolite zaslony, ztobic z nich tez kape na lozko czy narzuty na fotele, Co sie da- chowaj. Ja mam np patent,zeby cieple zimowe ciuchy swetry , czy to, co niepotrzebne, pakowac w poduszki ( wiesz, takie niby ozdobne, na kanapę (pasujace dosiebie i nie wzorzyste!). Jak calkiem nie masz kasy, mozesz wykorzytstac zwykle kartonowe pudla, pchac w nie, co ci zawadza, zakrywac, tkanina ( robi sie stoliczek. Jesli masz cos duzego typu narty, drabina - upychasz za zaslonami. Kosmetyki jesli na wierzchu, ukladaj wg kolorów, co możęsz - chowaj, chocby w koszyki ( ale zaopatrz sie w podobne do calego mieszkania, Wykorzaystaj miejsce pod łozkiem ( wsadz tam pojemniki -pudla np z Ikei). Mozna nawet upychac drobiazgi w dzbanki, wazy - jesli masz tego typu "durnistojki". W kuchni wykorzystaj miejsce wysoko, pod sufitem. Jesli chcesz troche zainwesowac - jak najwiecej luster! Pamietaj o jednolitej kolorystyce, kolory raczej jasne, dobre oswietlenie. Na wynajmowanie mieszkan najlpesze sa zdobycze z lumpeksu, czy aranzowanie czegos, co ktos wyrzuca -przymierzysz nie bedzie ci zal, jesli ci nie bedzie pasowac. Pozdrawiam.

Gość to jest masakra a jednak sie d
znam rodzine - 2 dzieci, ktorzy mieszkaja w malym pokoju 9m2 lazienka, kuchnia wspolna

dzieki za podpowiedzi:) znam rodzine - 2 dzieci, ktorzy mieszkaja w malym pokoju 9m2 lazienka, kuchnia wspolna z dziecmi? masakra :( wynajmują czy u kogoś?

wynajmują tylko pokój ? tak miało brzmieć? może mogą korzystać też z innych przestrzeni, a w tym pokoiku tylko śpią bo jakbym ja np. miala tak spedzic wieczór to chyba bym się zajebała :O :(