Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niesmialkus maximus

Jak wyleczyc fobie spoleczna?

Polecane posty

Gość zenek12345678912345
Naucz się języka migowego.

Mojemu tez to przeszkadzało, mówił że przesadzam. A teraz jest moim mężem i mamy dziecko :) (3 lata po slubie) Ludzie, mówię Wam, ja sie sama wyleczyłam. Może moje stadium nie było za wysokie dlatego dałam radę? A może mam inny charakter? A może mam silniejszą psychikę? Nie wiem. Ale dacie radę- tylko uwierzcie w to co piszę, błagam. Że da się samemu wyleczyć tą straszną chorobę.

Gość kula:]
psychoterapia prowadzona przez przygotowana do tego osobe pomoze na zawsze. mowie z doswiadczenia

A ja rzucilem za studia ale z przekonaniem ze nie przez to tylko ale tez przez to ze jestem za glupi bo jak pokazuja tutaj niektore przypadki fobia spoleczna w tym nie przeszkadza chociaz az takiej fobi to ja nie mialem a raczej problem z rozmawianiem z ludzmi i wchodzeniem w blizsze relacje poprostu mam taka blokade ze przy wszystkich z wyjatkiem najblizszej rodziny nie umkiem sie zachowywac naturalnie

Gość onafdvdvfdvdvdv
yyughiuh problem z rozmawianiem z ludzmi i wchodzeniem w blizsze relacje poprostu mam taka blokade ze przy wszystkich z wyjatkiem najblizszej rodziny nie umkiem sie zachowywac naturalnie tez to mam,ake nie wiem jak sobie poradzic,bo każdemu to przeszkadza :(

ludzie, jak ja poszłam do pracy to wszystkim trąbie wkoło i wobec że mam nerwicę i że nie umiem normalnie jak inni ludzie się zachowaywac tylko zawsze może mi coś odpoierdolić. Boje się ze zemdleje, boje sie ze cos sie stanie.. nie umiem normalnie gadac bo to jest dla mnie trudne i potrzebuje czasu.. I WIECIE CO? LUDZIE TO ROZUMIEJĄ. WYSTARCZY IM TO WYTŁUMACZYĆ ;)

Gość fceefef
ROZENTUZJAZMOWANA, NIESTETY NIE WSZYSCY LUDZIE TO rozunmieja , na najblizsza rodzine lcizyc nie moge bo oczywiscie przesadzam.....kolezanki najblizsze niby mnie wysluchaly ale w glebi duszy wiem ze one i tak tego nie rozumieja. ja jestem tak kurewsko niesmiala ze to moj najgorszy problem, rozmawiac nie potrafie a co dopiero pracy szukac, nosz kurde:(

Gość okmju]
"jak ja poszłam do pracy to wszystkim trąbie wkoło i wobec że mam nerwicę i że nie umiem normalnie jak inni ludzie się zachowaywac tylko zawsze może mi coś odpoierdolić. " Ja jak byłem na praktykach, to się nic nie odzywałem, gdy nie było całkowitej konieczności, wykonywałem w zasadzie tylko polecenia. Ale dużo chodziłem po całym budynku, gdzie nikt mnie specjalnie nie nadzorował, więc mogłem sobie pozwolić na pewne moje odpały.

Gość 88_08
Normalny niedobór serotoniny (i czasem dopaminy). Poproście lekarza o środki na zwrotny wychwyt, ew. inhibitory MAO (starsza generacja leków). To niedobór neurotransmiterów, jak np. cukrzycy mają problem z insuliną. I co? Też im poradzicie wzięcie się w garść?

Gość ale nalezy rozroznic te
2 schorzenia fobia spoleczna to nie to samo co nerwica lękowa wiec inaczej sie je leczy

Gość a wg wikipedii
"2 schorzenia fobia spoleczna to nie to samo co nerwica lękowa wiec inaczej sie je leczy" fobie należą do nerwic lękowych

Gość fwfefef
ja na to wychodzi z e mam fobie i nerwice lekową, dla mnie to jeden kij bo boje się wszystkiego

Gość limii
jak ci samo nie minie to nic nie zrobisz, tylko leki tymczasowo

Gość limii
ale wy dalej się łudźcie, że wszystko się da :classic_cool:

Gość tez jestem ciekawa czy
z fobii spolecznej(nie nerwicy lekowej) mozna samemu wyjsc bez lekow

Gość mama allalalaa
ja jutro musze jechac pocigiem i boje sie. jak przezwyciezyc strach?