Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakiehasło?

perfumy zdziadziały?

Polecane posty

Gość jakiehasło?

Czy nie wydaje Wam się, że perfumy są gorszej jakości niż kilka lat temu? od początku: Kilka lat temu miałam perfumy Diora. Jak się popsikałam, zapach był trwały przez kilka dni, jak psiknęłam szal, pachniał kilka MIESIĘCY! obecnie chcę kupić sobie perfumy, mam dwa typy, dior lub gucci. Poszłam więc do perfumerii i psiknęłam się z jednej str guccim z drugiej diorem, żeby ocenić, który zapach bardziej mi odpowiada. niestety, dziś rano po żadnym z tych zapachow nie ma śladu. może troszkę czuć na chuście, Jestem zawiedziona i zła, czy to możliwe, że w perfumerii sprzedają podróbki? Czy raczej oryginały tak straciły na jakości? A może węch mi się zepsuł? Proszę Was o opinie i rady, gdzie można kupić trwałe perfumy. Dodam, że guccim psiknęłam się w douglasie, a diorem w sephorze.

Gość wszytsko stracilo na jakosci
wszystko robia tak by sie psulo po kilku miesiacach czy latach, sztuczne ograniczenie czasowe jest tez jak najbardziej w perfumach :O

może wtedy ten świat ekskluzywnych perfum był dla Ciebie nowy i dlatego dłużej czułaś ten zapachy. Teraz już spowszedniał i nie wyczuwasz już tak długo tych zapachów. Też tak kiedyś miałem...

Gość jakiehasło?
ten tam - kilka lat temu dostałam perfumy w prezencie, w międzyczasie kupowałam jakieś zapachy np. z rynku za 30pln, od których nie wymaga się trwałości i kolejnego uwalniania nut głowy, serca itp czy jakoś tak. Firmowych perfum dawno nie używałam, ale postanowiłam takowe sobie kupić, mając w pamięci obłędny zapach i trwałość. A teraz w mojej ocenie perfumy za 3 dychy niczym nie różnią sie od tych za 600....

Gość jakiehasło?
gdzie można kupić TRWA ŁE perfumy?

Gość fwfefef
tez to zauwazylam! teraz perfumy z wyzszej polki nie roznia sie ncizym odtych za grosze

Gość jakiehasło?
Mam jeszcze teorię, że na polski rynek wrzucane są artykuły obniżonej jakości, tak jak ma to miejsce np. z chemią z Niemiec, która mimo tej samej firmy ma zupełnie inny skład niż polska. Może ktoś spoza PL przeczyta ten wątek i się wypowie.... Ech, chyba jutro pójdę na rynek i kupię kolejny flakon za 30zł.

hahahahahahaha polactwo ciemne wiesniackie perfumami nazywa wody toaletowe we flakonach o pojemnosci 100ml czy 200ml. perfumy to do 50 ml sa i nie za 30 zł. hahahahaha ale polaczkowe tumanstwo , mysli ze woda toaletowa pachnie jak cale zycie jak ich dom rodzinny gnojowka hahaha

Gość trollo
Pryszczyc przemianowałeś się na Gutekszoła i myślisz, że nikt twojej bezmózgiej paplaniny nie rozpozna debilu???

czy rozpozna czy nie to nie zmienia faktu , ze polactwo to cwoki , opoznione cywilizactjnie by wode toaletowa perfumami tytuowac.hahahaha i jeszcze te szczyny bazarowe za 30 zl. zarobione za obciag okazyjny za p0rzystankiem pks. bo skad by mogla miec biedota

Gość nvbghvbfh
prefumy z allegro po 130 zł to to samo co w perfumerii po 400 czy500 zł Sprawdzone ci co na allegro sprzedają sprzedają tez perfumeriom wiem o tym bo pracowałem w sephorze

Gość jakiehasło?
Jak pisałam wcześniej - pierwszy post-, perfumerie mają nietrwałe według mnie perfumy. Poszukuję trwałych perfum. Jak dla mnie te z perfumerii za 500 niczym sie nie różnią od tych z bazaru za 30 jpod względem trwałości.....

Gość orkisz-krak
Witajcie Co do pytania w pierwszym poście. Perfumy mogą być gorszej jakości ponieważ niektóre z nich przechodzą tzw. reformulację. Aby zaoszczedzić pieniądze producenci używają gorszej jakości składników, co się również przekłada na trwałość perfum . Dzieje się tak z co raz większa ilością fajnych zapachów (niestety). Tutaj macie listę perfum po zmianach i opisane efekty tych zmian http://www.faniperfum.pl/ogolnie-o-perfumach-9/czarna-lista-reformulacja-1656/ Trwałość perfum tez zależy od typu twojej skóry. Jeśli jest bardziej wysuszona to perfumy krócej się utrzymują. I jeszcze odpowiem nvbghvbfh Podróbki są również wystawiane po 130zł i wyżej - przykładem mogą być Armani Acqua Di Gio 200ml

Gość gość

Jeden z najpiękniejszych zapachów, jakie miałam u siebie i regularnie do niego wracam www.testerownia24h.pl/pl/p/CAROLINA-HERRERA-GOOD-GIRL-80ML-EDP/257. Bardzo fajna buteleczka w kształcie „bucika”. Lubię zapachy orientalne ogólnie. Mam zawsze miłe wrażenie po nich, jakąś taką pozytywną energię. No i przede wszystkim mgiełka długo się utrzymuje i nawet po całym dniu czuję. Jak dla siebie kupujesz to tester idealna sprawa i nie jest w żaden sposób wybrakowany.

Gość gość

Sporo sklepów z testerami perfum testowałem. Wiele z nich się zwinęło. Jedyny, który został jeszcze z dawnych czasów u mnie to testerownia24h.pl/ i widać, że się pięknie rozwinęli.

Gość gość

Ja również w Testerowni24 kupuję perfumy i jeszcze się nie zawiodłem.