Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mozeprzyszlamama__

Moje objawy.. Czy to może być ciąża, pomimo tego, że testy wychodzą negatywne?

Polecane posty

Gość mozeprzyszlamama__

Witajcie. 8 sierpnia dostałam okres i 9 września również. Dziś jest 14 października i nie mam okresu a jest to już 36 dzień cyklu. Moje cykle raczej nie są uregulowane, ale tak ok 31-33 dni zazwyczaj trwają. Dziś jest 36 dzień cyklu i nie mam żadnych objawów pms, który doskwiera mi od zawsze - a szczególnie bardzo bolące piersi - dziś nie boją. Temperaturę mam podwyższoną lekko, tzn ok 37 stopni. Zrobiłam dziś i wczoraj test -oba negatywne. Ale może to za wcześnie?

Gość mozeprzyszlamama__
A jeśli chodzi o seks to zawsze był z gumką. Jedynie raz przez ok 30 sekund bez gumki (jednak nie było wytrysku itd).

no cóż, mimo tego, że u mnie nie było wytrysku to i tak jestem w ciąży tak więc widzisz wszystko jest możliwe - najlepiej zrób beta hcg z krwi i będzie bardziej wiarygodne od sikanego.

Gość hahahahahahahahahahaahhahah
"no cóż, mimo tego, że u mnie nie było wytrysku to i tak jestem w ciąży " Klaudynka wiatropylna jesteś czy niepokalane poczecie? hahahaha taaaaa na pewno autorko jesteś w ciązy i to mnogiej ! Bo idiotko myślisz ze zajść w ciąże to tak hop siup zwłaszcza bez wytrysku ! ile wy macie lat? 5?

Gość mozeprzyszlamama__
ten test, co zrobiłam był bardzo trudny. odpowiedziałam tylko na dwa pytania :(

Gość lopae
ale te 30 sekund było w pupę, czy w pochwę?

Gość mozeprzyszlamama__
Śmiejecie się i już jakieś podszywy się pojawiły.. a dziś ściągam biustonosz i patrzę, że na lewej piersi bardzo widoczne mam dwie niebieskie żyły - a nie przyglądałam się im przesadnie (pierwszy raz tak mam). I w ogóle nie boją mnie piersi, więc na okres się nie zapowiada.. (chociaż podobno objawem ciąży są bolące piersi, ale podobno pojawia się to w którymś tygodniu..).

Gość zaspana_marzycielka
Poczekaj i zrób jeszcze raz test albo idź zrób betę hcg. Będziesz pewniejsza. Proste :/

Gość mozeprzyszlamama__
Po prostu albo jestem w ciąży albo organizm mi się strasznie rozregulował. Miałam problemy z hormonami jakiś czas temu.. Ale ostatnio miałam wrażenie, że mi się trochę wyrównały (ale nie zrobiłam badań, jedynie tak myślę na podstawie obserwacji siebie, potliwości itd.) - i przytyłam ok 5-7 kilo ostatnio.. Więc albo to wszystko z ciąży albo z problemów hormonalnych :( Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.. Też wydaje mi się, że z tą ciążą to niemożliwe, ale wydaje mi się, że jest szansa ok. 40 % na ciążę. Czasem przed "konkretnym seksem" ocieraliśmy się tam o siebie, ale nie dotykając jego końca.. jeśli rozumiecie o co chodzi ;) Jedynie raz kochaliśmy się bez gumki, ale chwilę - no wydaje mi się, że ok 30 sekund, ale myślę, że mógł się mocno podniecić przez ten czas - na podstawie obserwacji. Mówicie, że bez wytrysku nie ma ciąży, jednak na forach internetowych można wyczytać, że jednak można zajść w ciąże poprzez kontakt z tym płynem przed wytryskiem..

Gość mozeprzyszlamama__
Mam nawet kupiony test, ale pytanie było w pierwszym poście, czy test już coś może wykazać? Bo nie wiem, czy jutro robić rano test czy jeszcze to bez sensu.. Mogłabym iść na tą betę, ale nie wiem, czy nie przesadzam.

Gość ozesz kurdeeeeeee
taaaa ciaza bez wytrysku,no po prostu cud!

Gość mozeprzyszlamama__
No to może gumka była wadliwa skoro nie wierzycie w taką ciążę? KlauDDynka69 pisze, że tak u niej było.

Gość ciąża bez wytrysku
To wy jesteście jakies nie douczone :D Ciąża bez wytrysku jest możliwa. Ba! Wręcz prawdopodobna! Każda normalna kobieta, która w szkole miała kiedykolwiek biologię wie, że oprócz spermy z cewki moczowej mężczyzny wydziela się podczas podniecenia PREEJAKULAT (nie mylić z przedwczesnym wytryskiem- to do tych niedouczonych). Jak również wszyscy Ci po podstawówce i przynajmniej po maturze wiedzą, że w preejakulacie są PLEMNIKI. Wszyscy w miarę wykształceni także powinni wiedzieć, ze tych plemników w preejakulacie jest mniej niż w spermie. Natomiast Ci co nawet nie skończyli nauki wczesnoszkolnej (kl. I-III) wiedzą doskonale, ze do zapłodnienia potrzeba tylko 1 plemnika. Dlatego każdy mądry powie, ze stosunek przerywany nie różni się niczym od stosunku z wytryskiem, więc jest to dupa a nie zabezpieczenie przed ciążą. Dziękuję za uwagę. P.S. Autorko tą podwyższoną temp. to masz o której godzinie? Bo jeśli po wstaniu z łóżka to sobie daruj mierzenie. Zmierz zaraz po przebudzeniu nie wstając z łóżka to raz. Dwa- jeśli nie jesteś w ciąży a okres Ci się spóźnia zwyczajnie, to temp. i tak prawdopodobnie wyjdzie podwyższona, bo jesteś w fazie lutealnej. Ponownie dziekuję za uwagę

Gość mozeprzyszlamama__
No w ciągu dnia mierzyłam temperaturę i teraz też mam podwyższoną - 37.2. Jestem w szoku.. Objawów przeziębienia nie mam. Ale zmierzę jutro tak jak radzisz, od razu po przebudzeniu bez wstawania.

Gość mozeprzyszlamama__
Dawno mi się aż tak nie spóźniał a jak się spóźniał to miałam objawy PMS a teraz nic.. więc nie ma możliwości, że jutro czy pojutrze dostanę okres, bo zawsze muszę z tydzień się pomęczyć i pokrzyczeć na wszystkich z ociężałymi, bolącymi piersiami..

Gość ciąża bez wytrysku
Masz normalną temp. Na wieczór w szczególności lubi się podwyższać. Ta temp. nie jest żadnym objawem ciąży ani nie powie Ci nic konkretnie. Z resztą jeśli jesteś w fazie lutealniej to i tak temp. będzie podwyższona i spadnie przed okresem. Termometr to nie test ciążowy na Boga :/

Gość mozeprzyszlamama__
A i czuję jeszcze tam mokrość, wkładka jest wilgotna no ale owulacji to raczej teraz nie mam.

Gość aż strach pomyśleć
jakie niedouczone osoby tu są! Nie będę się powtarzać i napiszę tylko że autorka "ciąża bez wytrysku" ma rację!

Gość mozeprzyszlamama__
Ok to zrobię jutro rano test ciążowy a jak wyjdzie negatywny to poczekam do następnego poniedziałku i jak nie dostanę okresu to zrobię betę (jeśli tyle wytrzymam)

Wy chyba wszystkie jakies glupie jestescie... W ciaze zajsc bez wytrysku to nie problem, bo podczas calego stosunku, nawet PRZED WYTRYSKIEM z penisa wydobywa sie plyn, w ktorym jest mniejsza ilosc, niz w spermie, ale SA plemniki... Jedna zajdzie w ciaze po 30sekundach bez gumki, a inna po 20 stosunkach z wytryskiem w srodku. Polecam sie nieco douczyc, a nie brac za zycie seksualne

Gość ciąża bez wytrysku
Któraś jeszcze napisała, że "w ciążę nie jest tak łatwo zajść"... a ja dodam: chyba, że jest się zdrowym młodym człowiekiem I SIĘ TEGO NIE SPODZIEWA :)

Gość ozesz kurdeeeeeee
no niezle sie usmialam,jasne ze w pejakulacie moga znajdowac sie plemniki ale nie muszA!a jesli nawet beda to te najsłabsze wiec zdolnosc do zaplodnienia znikoma 1 na milion;)poza tym nie zostalo niegdzie udowodnione ze przez to mozna zajsc w ciaze!,darujcie sobei takie wkręty

Gość mozeprzyszlamama__
No ja od zawsze żyje z przekonaniem, że w tym płynie przed wytryskiem są plemniki - tak mnie uczono i zdziwiłam się, gdy tak mnie obśmiałyście. Pewnie prawdopodobieństwo jest dużo niższe - szczególnie osobom, które długo starały się o dziecko wydaje się to niemożliwe. Ja jestem w szoku, że spóźnia mi się okres. Ucieszyłabym się z tego dziecka, lecz no raczej miałam inne plany obecnie z mężem, jednak lepiej mieć nieplanowane dziecko niż mieć trudność z zajściem - tymmbardziej, że ja zawsze myślałam, że będę mieć problem. Z drugiej strony jeśli to nie ciąża to boję się o swoje zdrowie, tym bardziej, że dziwnie przytyłam ostatnio a miałam z pół roku temu jeszcze złe wyniki. Co ma być to będzie ;)

Gość mozeprzyszlamama__
No cóż - jeżeli będę w ciąży to Wam tu to napiszę i się przekonamy ;) Macie rację, że jest małe prawdopodobieństwo, ale dużo objawów u mnie dosyć wystąpiło.. Bo jeszcze do tego dochodzi zmęczenie w piątek i sobotę.. Byłam w pracy i tylko odliczałam godziny do końca i całe dni spędziłam wtedy na myśli na wzięciu dnia wolnego ;) W końcu przemęczyłam się, lecz było to strasznie dziwne - tzn takie zachowanie jak dzień przed okresem (ale okresu nie ma i nie zapowiada się).

Gość ozesz kurdeeeeeee
ale takie spoznienie jest calkowicie normalne poza tym kazdej kobiecie moze "wypasc"1 miesiaczka w ciagu roku moim zdaniem to zaburzenia hormonalne albo przesunieta owulacja ale nie schizuj,ze ciaza

Gość ciąża bez wytrysku
[zgłoś do usunięcia] ozesz kurdeeeeeee no niezle sie usmialam,jasne ze w pejakulacie moga znajdowac sie plemniki ale nie muszA!a jesli nawet beda to te najsłabsze wiec zdolnosc do zaplodnienia znikoma 1 na milion poza tym nie zostalo niegdzie udowodnione ze przez to mozna zajsc w ciaze!,darujcie sobei takie wkręty aaaaahahahahhahahahahahaha większej głupoty nie czytałam już dawno :D Gdzie masz badania na temat tego, że plemniki znajdujące się w preejakulacie są słabsze?:D Jest ich mniej- owszem ALE NIE SĄ SŁABSZE (no chyba że niektóre ale to akurat jest normalne, tak jak w spermie). I zapytaj się kiedyś swojego gina ile miał zdziwionych pacjentek po zajściu w ciążę w ten sposób geniuszu :D

Gość ciąża bez wytrysku
Ktoś kiedyś napisał na babińcu, ze na kafe siedzi sama patologia i tłumoki bez szkoły :D od dziś w pełni zgadzam się z tą opinią :D Idę stąd bo szkoda czasu na czytanie postów takich totalnych nieuków i tępaków :D

Gość Podpis
ciąża bez wytrysku ma rację:) Radze cofnąć się do gimnazjum tam jest szeroko omawiany temat

Gość ozesz kurdeeeeeee
wiesz..do gimnazjum nie chodzilam bo za mojego pokolenia jeszcze nie bylo tego wynalazku!ale ciebie widze w gimnazjum takich bzdur nauczyli he he he ok to spróbuj zajsc w ciaze w taki sposob,dobrze? poczytajcie troche na ten temat to same sie przekonacie ze to "strachy na lachy" nic wiecej a ryzyko jest minimalne i nie musz eo to pytac gina jak piszesz