Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakis czarny mam

zrobilam pomysl na PAPIRUSA z winiar

Polecane posty

Gość jakis czarny mam

Pycha mniam

Gość jakis czarny mam
dodalam tez swoj tajemniczy skladnik ktorym byl moj cieply stolec, mmmm pysznosci:)

Gość jakis czarny mam
podszyw

Spróbuj sama zrobić, jest dużo lepsze. Weź papier saga, dopraw jak lubisz i w papierze na patelnie, oczywiście bez tłuszczu. Zdrowe i przyprawione tym co się lubi ;)

Gość zatanczmy!
Właśnie zrobiłam podobnie jak Anka, bo miałam ochote na pierś z kurczaka cytrynowo-imbirową. Przy własnorecznym doprawianiu naprawde ogranicza nas tylko wyobraźnia, a nie trzeba też wtedy ładować glutaminianu sodu jak w tych sklepowych :)

Gość do AnkaK18
napisz proszę o jakim papierze saga piszesz?

Gość misia155666
jak wyglada ten papier saga, co to?

Gość jednoosobowy głos tłumu
naprawde tak nienawidzisz swojej rodziny by truc ich ta chemia?

Gość do AnkaK18
no włąśnie pierwszy raz słyszę o tym papierze

A no juz piszę ;) Papier Saga to papier do gotowania i pieczenia, o taki http://www.horecanet.pl/getmedia/0102ee1a-f154-4d35-87ff-9bc4e1798de9/SAGA-papier.jpg?width=300 Przydaje się w domu do wszystkiego, gotuje w nim na parze, zapiekam potrawy w łódkach papierowych, pakuje kanapki do pracy, a od niedawna smażę na papierze (kładę go na patelnię zamiast tłuszczu). Moim zdaniem rewelacja ;) Tutaj macie rożne przepisy z zastosowaniem papieru, ale oczywiście można też kombinować samemu http://www.sagacook.com/pl/Consumers/Pages/CookBook.aspx

Gość do jednoosobowy głos tłumu
chemiczna jest raczej ta papirusowa wersja, bo jeżeli doprawia sie samemu to przecież nie bedzie sie tam wrzucać żadnych ulepszaczy nie? dlatego właśnie bardziej ten sposób przygotowania mi sie podoba.

Sama też smażę w papierze saga, sprawdza się świetnie, wychodzi o wiele taniej i przyprawiam tym, co lubię, niekoniecznie wzmacniaczami smaku :PW tym tygodniu chcę rybę usmażyć w ten sposób, próbował ktoś?

Ja z ciekawości kupiłam papirus ale jakoś dla mnie za słono, na mocno przyprawione, zdecydowanie wolę właśnie papier i przyrządzanie samemu dania, przyprawianie według gustu, smaku.