Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama 5 tyg.dziubka

Ile zjada mleka 5-6 tyg. maluszek

Polecane posty

Gość mama 5 tyg.dziubka

Moj 5,5tyg.dziubek zjada 150 i czasem wiecej odciagnietego mleka.. troche sie zastanawialam na poczatku ze to duzo..i ze braknie mi mleka jednak czytalam ze to mleko jest lekkostrawne i je ile powinien.. Wraz z jego apetytem nie zwiekszyla mi sie jednak ilosc mleka..nie moge wiec nic na zapas odciagnac zeby isc na dluzzszy spacer albo zostawic malego z tatusiem na dluzej..zamowilam herbatke laktacyjna hipp, czy sa dziewczyny ktore pily i rzeczywiscie im pomogla? jak wogole inaczej zwiekszyc laktacje.. Czy to ze ostatnio jadam mniej bo jestem zalatana moze miec wplyw na ilosc produkowanego mleka?

Gość jukldcfvb
Amanda nie jesteś osobą która może cokolwiek doradzać, bo sama nie radzisz sobie ze swoim dzieckiem, a że wiele osób tak robi to nie argument... Autorko jeżeli posłuchasz Amandy czy równie mądrych osób to może być powolny koniec Twojego karmienia, bo najlepiej pobudza laktacje ssące dziecko a podawanie innych rzeczy dziecku w tym wieku zaburzają ją. Spróbuj więcej pić, żadne herbatki raczej nie pomogą. Może odciągaj w nocy, jest więcej mleka i bardziej tłuste.

Gość mama 5 tyg.dziubka
ja wiem ze wiele osob podaje mm ale dla mnie to bedzie ostatecznosc..nie po to decydowalam ze bedzie jadl moje zeby tak szybko rezygnowac, zastanawiam sie czy udalo by mi sie maluszka nauczyc ssania piersi gdyz od 5 tyg.tak tylko je..czasem go przystawialam na chwile..ale sie denerwuje i przysypia..

Gość mama 5 tyg.dziubka
probowalam go przystawic... troche sie denerwowal, lapal plasko..i zaraz wypluwal..i w koncu zasnal

Mój synek (niecałe 3 tyg) potrafi wypić 80 ml i pewnie by dał radę więcej ale nie odciągam tyle. Z piersi na pewno ciągnie wiecej, bo ostatnio zaczął przybywać na wadze na potęgę (zawsze dziecko wiecej wyciągnie niż laktator). Polecam herbatkę laktacyjną ale taką w saszetkach do parzenia, a nie granulowaną z cukrem. Poza tym można brać granulki homeopatyczne ricinus communis 3x dziennie po 5 granulek pod język. W poprzednim karmieniu pomagało mi też piwo karmi :) Nie podawaj mm, bo laktacja jeszcze ci się zmniejszy, staraj się przystawiać malucha ile razy się da, w końcu sie nauczy. Powodzenia :)

Próbuj do skutku go przystawiać, ja walczyłam o karmienie piersią i prawidłowe ssanie małego ponad tydzień czasu, jak załapał o co chodzi i zaczął jeść a nie spać z cyckiem to spał po 3 h i dłużej to ja dostałam takiej ilości pokarmu, że w staniku nosić musiałam pieluchę tetrową bo wkładki nawet wkładane po dwie nie dawały rady. Niestety już nie karmię...odkąd mały wylądował w szpitalu. Ale samo przystawianie dziecka do piersi na prawdę dużo pomaga, i nie dokarmiaj mm pod żadnym pozorem jeśli chcesz karmić piersią! A laktatora używaj aby pobudzić laktację ewentualnie, no i jeśli musisz maluszka zostawić z kimś na dłużej. Powodzenia!

gratka a dlaczego nie karmisz już? w szpitalu nie mozna? co mu jest i ile waży twój synek teraz?

Gość wertwert
Gratka nie wiem co jest Twojemu synkowi ale jak moje leżało w szpitalu z chorymi jelitami to tym bardziej pediatra podkreślał, ze dla chorego dziecka mleko matki jest jak lekarstwo.