Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dlaczego mamusie takie sa

dlaczego mamusie wolą paśc swoje niemowlaki espumisanem zamiast

Polecane posty

same dbać o dietę i pić herbatkę z kopru włoskiego i anyżku albo dawać na szklankę wody jedno ziarenko kopru i jedno ziarenko anyżku i dać łyżeczkę tego dziecku?Są też inne specjalne herbatki na kolki dla niemowląt . Wy nie rozumiecie ze leczycie TYLKO objawy a przyczyna kolek i tak zostaje!

Gość stylo lamia
w konkursie na najglpuszy topik mialabys szanse zdobyć pierwsze miejsce.

najgłupsza to ty jesteś matrono kafeteryjna

Gość aktyvistka
A ty nie ozumiesz,ze mlody uklad pokamowy jest nie do konca.sprawny i czasem zaene herbatki nie pomoga.

Gość o boze nie!!
po co koper? koper wzmaga kolki ja podawalam w mleku malemu biogaie i nie mialam problemow z kolkami wcale

koper wzmaga kolki hahahahaah nic bardziej smiesznego nie przeczytałam za 5 lat studiowania farmacji

Gość niestety nie na
wszystkie dzieci herbatki ziołowe działają- pomyśl o tym, a skoro studiowałaś farmację, to powinnaś o tym wiedzieć

Gość o boze nie!!
oczywiscie ze tak - mam brata lekarza pediatre z reszta polozna ktora przychodzila po porodzie to samo mowila

Gość o boze nie!!
jesli juz jakies ziolowe herbatki podawac to rumianek

Gość tylko nie rumianek
bo bardzo uczula!

Gość Wniosek z tego tematu!!!
Najlepiej nie podawać nic.Niech się męczy dziecię.

Gość aeiouy
kolejna super madra mamusia ;o

Gość ojejku ale ty juz stara jestes
bo wiekszosc idzie na wygode i jest niestety niedouczona.

ale macie problem ile mam tyle teorii na dany temat. Jedna mama coś da druga nie da i tyle. Mi też pomagają inne leki przeciwbólowe niż mężowi czy mamie. Moja siostra ma wpojoną teorię że kubusie to świństwo ale dzieciak bezkarnie wpyla czipsy w wieku 3 lat...i co jej zrobisz jej dzieciak jej decyzja

Widac malo w zyciu slyszalas skoro nie slyszalas e koper wzmaga kolki. otoz czasami tak sie zdarza ze koper powoduje wiecej gazow. picie herbatek koperkpwych granulowanych to sam cukier. a jak matka pije koperek to nie przwchodzi az tak do mleka by dzialal. sam koperek rzadko dzieciom smakuje. espumisam i inne specyfiki nie przenikaja do przewodu pokqrmowego wiec nie sa tragedia a biogaia jest wyjatkowo ok.

Gość No to może...
koper rzeczywiście wzmaga kolki - przetestowałam na sobie. Położna poradziła żebym sama go piła a dziecko będzie mieć w moim mleku. Męczyłam się chyba ze 3 dni z bólami zanim zorientowałam się że to po tym nieszczęsnym koprze. Mój pediatra to potwierdził.

Gość ojejku nastepna męczennica
mloda mama wspolczuje twojej rodzinie.leki ,leki jeszcze raz leki.no tak i biznes farm..sie kreci,a nie slyszalas o naturalnych srodkach?tak bedziesz faszerowac dzieci?no to bravo

polecam przeczytanie postu jeszcze raz ale tym razem ze zrozumieniem. A co dobrania leków "przez moją rodzinę" było to podane na przykładzie, że nie wszystkim wszystko pomaga i odwrotnie.Każdy ma prawo żyć jak uważa i jak mu wygodnie. Czytanie ze zrozumieniem to poziom podstawówki.....

Gość a ja nie rozumiem wtrącania
się do tego, co która matka daje swojemu dziecku- o ile nie dzieje mu sie żadna krzywda, to nikt nie powinien sie wtrącać czy są to krople, ziółka, czy inne rzeczy

Gość autorko musialas natrafic
Na jakiegos starego wykladowce o starych przyzwyczajeniach,ktorego do nowego nie mozna przekonac. Mnie na tym samym wydziale mowi zupelnie co innego. Zreszta mialas kiedys kolke?ja cierpie bardzo z powodu takowych. Koper nie usuwa przyczyny! Pomaga sie pozbyc babelkow powietrza poprzez nasilenie perystaltyki. A to jest bolesne! Probowalam na sobie. Espumisan sie nie wchlania z przewodu pok.a powoduje przemiane pecherzykow w wode. Ulga w kilkanascie minut.u mnie kolki zaczynaja sie juz od zoladka i temu taki szybkie dzialanie. Ile w nizszych partiach potrzebuje to nie wiem bo reaguje jak tylko sie zaczyna.

litle a przeczytałaś linki ?! widze ze w dupie byłas i gówno widziałas! Jak ktoś robi herbate z zielonego kopru to faktycznie jakim cudem ma nie mieć kolek hahaha Widze ze co druga debilka to lepsza a sama nie umie czytać ze zrozumieniem materiałów z linku...no cóż....tak to jest jak sie jest matką po gimnazjum ! zegnam

Gość heheh a pozniej zdziwienie ze
rak i inne chorobska jak wkolko tylko faszeeruja sie tabletami,a malo tego dzieciom podaja.

Gość a ja bym tam nie chciala
tu duzo osob ma problemy z czytaniem a chyba jeszcze wiecej z rozumieniem tego co sie czyta

Gość yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
little.d właśnie przechodzą do przewodu pokarmowego. Jeżeli wg ciebie nie, to gdzie działają? W jamie ustnej?

Gość autorka po studiach taka
oczytana, a kultury nie ma za grosz. Kolejny dowod na to, ze studia nie sa zadnym wyznacznikiem. Jak komus sloma z butow wystawala przed to bedzie i po wystawac:) Na innych tematach tez sie wypowiadala w takim samym tonie. Wyzwiska i obelgi to dla niej kropki i przecinki;)

my od prawie samego początku podajemy małemu herbatkę koperkową,Esputicon,BioGaia bo mały ma kolki,poza tym ma zmienione mleko na Bebilon Pepti i to synkowi pomaga,poza tym herbatka koperkowa działa wiatropędnie oraz rozkurczowo

Gość 8kg dyni to duzo
robwalka-no to teraz sobie odpowiedz dlaczego dziecko ma kolki,jak koperek dziala wiatropednie!! inteligencja tu siedzie,ze ho ho. podaj cebule,tez dziala wiatropednie

Gość autorko musialas natrafic
Ale o co tobie teraz chodzi? Wklejasz artykuly ktore tobie zaprzeczaja. Po pierwsz kazdy tu pisze o herbacie z kopru ale chyba logiczne ze nie z tego zielonego koperku a dostepnej w aptece z kopru wloskiego. Po drugie w jednym i drugim artykule jest napisane, ze koper dziala rozkurczajaco i wiatropednie. Co nie znaczy ze bezbolesnie usunie kolke! Po trzecie w drugim artykule jest napisane,ze espumisan nie jest szkodliwy. A little.d na pewno chodzilo o to,ze wlasnie srodek ten nie przechodzi z a nie do przew.pok.