Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mroczynka:

wyprawka dla mamy, porodzcie

Polecane posty

Gość mroczynka:

Czesc dziewczyny! Jestem w 33 tygodniu ciąży, poród juz niedługo, dlatego zabrałam sie za organizowanie wyprawki dla mnie do szpitala.. Czy mogłybyście mi doradzic co jeszcze zabrac? chce wziac ze soba najpotrzebniejsze rzeczy. Dlatego w mojej torbie jak na razie znajda sie: Koszule nocne-3 sztuki Ręczniki kąpielowe, mały i duży Klapki pod prysznic i kapcie Bielizna-majtki i staniki( staniki normalne, nie przeznaczone do karmienia piersią) szlafrok podpaski na noc i zwykłe oraz wkładki laktacyjne kosmetyki (żel pod prysznic i do higieny intymnej, szampon, pasta do zebów, szczoteczka, krem do twarzy) Mnie sie wydaje, ze to wszystko... no i badania.. a co wy myslicie?? czy odciagacz pokarmu jest potrzebny??? albo specjalne staniki do karmienia piersia..

Majtki jednorazowe na pewno. U mnie w szpitalu nie moglam miec zwyklych majtek tylko jednorazowe a poddpaski sa specjalne poporodowe. Bez stanikow sie obejdzie sa pewnie wygodne ale ja tez nie mialam. Mozesz jeszcze kupic tantum rossa do podmywania krocza. Oczyszcza bakterie i koi.

Gość rocznik90
tantum rosa kup sobie a nie zel do higieny intymnej i watpie zeby personel pozwolil ci na zwykle podpaski ale to zalerzy od szpitala. wez moze sobie smoczek dla dziecka ja po sobie wiem ze jest przydatny chyba ze swojego malenstwa nie chcesz od urodzenia uczyc na smoku gazety sobie wez moja corcia dlugo spala po karmieniu wiec moglam poczytac troche:) wez sobie tez wode mineralna chyba ze bedziesz rodzic w prywatnym szpitalu to tam bedzie woda butelkowa. ja sobie zapomnialam wziasc przed porodem dopiero narzeczony mi przywiozl rano a przez cala noc sie meczylam :/

Gość No to może...
Laktator może się przydać, ale wiele szpitali ma swoje - musisz dopytać. Koniecznie kup sobie majtki jednorazowe. A jeśli chodzi o tantum rosa to sprawdź wcześniej czy nie masz uczulenia.

Gość mnbvcxzzxcvbnmm
u mnie w szpitalu nie pozwalali zakladac majtek :O a podpski zapewnial szpital (tzw podklady). ja mialam jeszcze nakladki do karmienia ale to juz mama mi dokupila i przywiozla- mala tak mnie "pogryzla", ze wylam z bolu a te nakladki i tak w sumie nic nie daly :O A cala reszta, to tak jak ty, z tym ze stanikow nie bralam, mialam za to skarpetki :)

Gość przyszla mama :)))
byl juz dzis taki sam temat, i rowniez autorka pisala, ze jest w 33tyg :) czyzbys zakladala temat po raz drugi? mozesz poszukac tgo pierwszego, dziewczyny sporo napisaly co i jak ;)

Gość mroczynka:
tak tak, tamten temat jest mój, miałam problem z internetem i przez przypadek dodałam dwa razy post :)

Gość Czekajac na rozum
wiele zalezy od szpitala, kazdy daje swoje liste chyba..ja otrzymalam takie cos: Mama kosemtyki osobiste koszule nocne biustonosze do karmienia majtki bawelniane lub wg potrzeb jednorazowe z siatki albo te drugie jesli potrzebne to wkladki laktacyjne (albo dowiezione potem jesli zajdzie taka potrzeba) podpaski poporodowe klapki szlafrok badania lekarskie z calej ciazy, karta ciazy, dokumenty a tak poza tym biore telefon, ladowarke i cos do czytania! Dziecko zmiany ubranek popakowane do woreczkow z Twoim nazwiskiem (w kazdym body, pajacyk i skarpetki) cumelka i kocyk-kolderke, bo moga okazac sie potrzebne i to wszystko czego wymaga szpiatl ode mnie :) pieluchy i kosmetyki dla dziecka daja oni juz.....

Gość Czekajac na rozum
aha, jeszcze tak osobiscie spoza listy to biore - reczniki papierowe, rolke albo dwie....polecane, wytrzesz sie nim i po sparwie, wyrzucasz, natomiast zwykle podobno ida na zmarnowanie, wiec lepiej te jednorazowe! - plyn antybakteryjny saugnella sie nazywa chyba....polecany w pologu, do zakupu w aptce

Aha i mi przydały się też stopery. Miałam na sali taka babkę, która chrapała jak smok :o

Gość LalunaAluna
Rzeczy w szpitalu potrzeba wiele. Mi brakowało rzeczy dla siebie, w sensie że miałam za mało sztuk a wszystko się ciągle brudziło. Za drugim razem jestem mądrzejsza o tę wiedzę i teraz już się zaopatrzyłam w koszule i biustonosze. Fajnie że przy takiej pogodzie mogłam załatwić to przez net, o tu zrobiłam zakupy http://sklep.brzuchatki.pl/pl/c/Bielizna-ciazowa-i-do-karmienia/7

Gość gutkowababak
Z doświadczenia Ci powiem że majtek sobie nakup dobrych - nie oszczędzaj na tym! polecam BabyOno, naprawdę super! Poza tym staniki - pierwsze nie muszą być jakieś mega drogie. Poza tym jeśli ogólnie masz problem z zasypianiem (ja tak mam - wszystko mnie drażni i mam wyczulony słych) to stopery Ci mogą nie wystarczyć, więc zabierz jakieś MP3 albo tel i słuchawki:):)

Gość aniaaniaaniadasaijd
lepiej dobrą książkę weź, albo najlepiej kilka kolorowych gazet:)

Gość czeag
szlafrok-cienki, w szpitalu zazwyczaj jest gorąco, stanik do karmienia przyda się, podpaski bella mama-polecam!

Gość sylwia_fikfik
Stanik się przyda i to dobry i wygodny, te od BabyOno są super! Poza tym koszulę trzeba pamiętać żeby była luźna i wygodnym odpinaniem, żeby się nie porwała...Wygodne miękkie kapcie:) warto pamiętać;P

Gość myszowataatata
Staniki BabyOno są faktycznie bardzo fajne, a dla komfortu młodej mamy przydają się niedługo po porodzie:)

Gość elizapyzata
Nigdy nie rozumiałam, że można czegoś zapomnieć pakując się do szpitala....dopóki sama tego nie przeżyłam:) kobieta tak skupia się żeby maluszek miał wszystko, że zapomina o sobie:) i tak już zostaje:)

Gość Nuniamamunia
hehe zdarza się ja zapomniałam kapci:) wszystko spakowałam a o tym najzwyczajniej zapomniałam. Zdarza się.

Gość dorka576
Ja prawie męża zapomniałam ze szpitala, tak zajęta byłam synkiem. Jeżeli chodzi o staniczki dla karmiących to można wybrać praktycznie wszystko co będzie się w stanie nam napatoczyć pod rękę, aczkolwiek najważniejsze jest dobranie najlepszego stanika. Ja dla siebie znalazłam tutaj wiele ciekawych porad http://likemed.com/pl/brafitting/ i udało mi się dobrać kilka idealnych kompletów.

Gość gość
reczniki papierowe dużo lepsze niż normalne bo ciągle się trzeba podcierać